Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Όπου υπάρχει θάνατος…Βρήκαν Τούρκους πίσω από την επίθεση στο Ναϊρόμπι…


Υπήρχε παλαιότερα μια παροιμία που έλεγε: «Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις Έλληνα θα βρεις». Φαίνεται όμως πως οι Τούρκοι το ζήλεψαν και πήγαν να το εφαρμόσουν στα του… «ιερού πολέμου» και το άλλαξαν σε: «Όπου υπάρχει θάνατος…».

Αυτό φαίνεται να ισχύει και στην περίπτωση της, πρόσφατης, πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης σε εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι της Κένυα, αφού ανάμεσα στους οργανωτές, σύμφωνα με πληροφορίες των αρχών, ήταν και ο Τούρκος Σελίν Καπρουνό, ο οποίος, αφού οργάνωσε την επίθεση, έφυγε από τη χώρα μια μέρα πριν η επίθεση εκδηλωθεί!
Αν και ο Τούρκος πρέσβης στο Ναϊρόμπι διέψευσε τις πληροφορίες, εντούτοις οι κενυατικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες προς αυτή την κατεύθυνση, προφανώς βοηθούμενες και από υπηρεσίες πληροφοριών τρίτης χώρας, με την οποία οι σχέσεις της Τουρκίας, από το 2010 και έπειτα δεν είναι καθόλου καλές…
Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα κενυατικά ΜΜΕ κατονομάζουν τρεις ακόμα Τούρκους, αξιωματούχους της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου, ως συνεργάτες και χρηματοδότες της Αλ Κάιντα, τους οποίους συνδέουν με την εν λόγω επίθεση.
defence-point.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.