Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Ακόμα και ο Ράιχενμπαχ το παραδέχθηκε: Δεν βοηθάει σε τίποτα η αύξηση των φόρων

reibch


Αναφερόμενος στους έμμεσους φόρους, ο επικεφαλής της Task Force Ραίχενμπαχ σημείωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει χωρίς να αυξήσει τους φόρους, όπως τον ΦΠΑ. Ωστόσο, έσπευσε να συμπληρώσει ότι παρουσιάζεται μεγάλο χάσμα μεταξύ της θεωρίας και της πράξης, δηλαδή της είσπραξης των φόρων.

Κατά τον ίδιο, υπάρχει δυνατότητα βελτίωσης είσπραξης π.χ. του ΦΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό, η Task Force έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες απέφυγε να αποκαλύψει, προς την ελληνική κυβέρνηση για την είσπραξη του ΦΠΑ.
Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι οι φόροι στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτεροι σε σύγκριση με τον μέσο όρο των κρατών μελών της Ε.Ε. Άρα πρέπει να μειωθούν, συμπληρώνουμε εμείς, προκειμένου να ανανήψει η επιχειρηματικότητα εντός συνόρων!
Ο Ράιχνεμπαχ αρνήθηκε ωστόσο να σχολιάσει την έκθεση του ΔΝΤ, στην οποία επισημαίνεται η ανάγκη για νέα μέτρα.
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.