Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Αχμέτ προσεχώς στην Αθήνα...μόνο αυτός μας έλειπε !


 Εντός των προσεχών ημερών θα επισκεφθεί την Αθήνα ο τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Λεβέντ Γκιουμρουκτσού.
 Σύμφωνα με τον Γκιουμρουκτσού, η επίσκεψη θα γίνει με σκοπό την προετοιμασία της επόμενης συνεδρίασης του Ελληνοτουρκικού Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας.

Επίσης, έγινε αναφορά και στη διαδικασία συνομιλιών στο Κυπριακό, με τον εκπρόσωπο του τουρκικού ΥΠΕΞ να δηλώνει ότι κατά την πρόσφατη συνομιλία των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη τέθηκε θέμα επισκέψεων των ειδικών απεσταλμένων των Τουρκοκυπρίων και των Ελληνοκυπρίων στην Αθήνα και την Άγκυρα, «πράγμα που συνιστά στοιχείο που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα».!!!
Ο  Γκιουμρουκτσού είπε ότι «πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένας τρόπος συνομιλιών, που μπορεί να συμβάλει στην επίλυση» σημειώνοντας ότι δεν έχουν ακόμη καθοριστεί οι ημερομηνίες των εν λόγω επισκέψεων.
«Δεν υπάρχει λόγος για να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι το τέλος του έτους, αν μετά την έναρξη των συνομιλιών, παρουσιαστεί η αναγκαία πολιτική βούληση» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τουρκικού ΥΠΕΞ, η εξέλιξη αυτή δεν αλλάζει την πάγια θέση της Τουρκίας ότι κύριος συνομιλητής των Ελληνοκυπρίων είναι οι Τουρκοκύπριοι.
Πηγή: ΑΜΠE
veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.