Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

SIEMENS-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ: ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ!


Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΕΚΕΙ ΤΥΦΛΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
Του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Η αδέκαστη Δικαιοσύνη παρά το ότι είχε ελάχιστα στοιχεία στα χέρια της, με περισσή σπουδή και συνοπτικές διαδικασίες, συνέλαβε τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο και κορυφαία στελέχη του κόμματος, θεωρώντας τους μέλη εγκληματικής οργάνωσης που ενέχονται στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Κι ενώ τις τελευταίες μέρες η πολιτική ζωή του τόπου σείεται από τη φυλάκιση βουλευτών της Χρυσής Αυγής, η κοινή γνώμη διερωτάται: πού είναι οι Έλληνες δικαστές να ερευνήσουν την ύπαρξη πιθανής εγκληματικής οργάνωσης που επί πολλά έτη δρούσε μέσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ κι εξαιτίας αυτής της δράσης της η χώρα και ο λαός κατακερματίστηκαν;

Το μεγαλύτερο μεταπολεμικό σκάνδαλο στην Ελλάδα το οποίο την έσυρε στον όλεθρο και εξαθλίωσε τον ελληνικό λαό τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια, είναι αυτό της Siemens. Το μαύρο χρήμα με το οποίο η γερμανική εταιρεία μπούκωσε το πολιτικό σύστημα, δίνοντάς του χαρακτηριστικά εγκληματικής οργάνωσης. Κι ενώ πολιτικά πρόσωπα ομολόγησαν την παράνομη δράση τους, η ελληνική Δικαιοσύνη έχει καταχωνιάσει στα συρτάρια της αρμόδιας ανακρίτριας κ. Νικολακέα τον φάκελο της Siemens χωρίς να προχωρεί την υπόθεση. Η Siemens δεν είναι μόνον ο Τσοχατζόπουλος ο οποίος οσονούπω αναμένεται να τιμωρηθεί για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Είναι κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Σημίτη, όπως οι Τσουκάτος και Μαντέλης που έχουν ομολογήσει τις πράξεις τους.
Οι κ.κ. Τσουκάτος -Μαντέλης παραδέχθηκαν ότι ενθυλάκωσαν από τη Siemens, ο μεν πρώτος 1 εκατ. γερμανικά μάρκα που τα έβαλε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, ο δε δεύτερος 200.000 ευρώ για το… μέλλον του παιδιού του (!)
Ο πρώην βουλευτής Επικρατείας και …ταμίας του Κώστα Σημίτη, Θεόδωρος Τσουκάτος, μετέφερε με τα… τσουβάλια τα μαύρα χρήματα του γερμανικού κολοσσού στην Χαριλάου Τρικούπη. Αν και έχει ομολογήσει, κυκλοφορεί ελεύθερος! Πού είναι η ευαισθησία της Θέμιδος να τον καθίσει στο σκαμνί ώστε με τις μαρτυρίες του ανωτέρω, ενδεχομένως να εξαρθρωθεί ολόκληρη σπείρα;
Επίσης, η χρηματοδότηση του προεκλογικού αγώνα του πρώην Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Τάσου Μαντέλη, έγινε από την Siemens. Ο Μαντέλης διετέλεσε και Πρόεδρος του ΟΤΕ (1985-1988). Γι’ αυτόν έχει οριστεί δικάσιμος.
Ωστόσο, επί 4 χρόνια η κ. Νικολακέα, η επιφορτισμένη από την Πολιτεία ανακρίτρια να φέρει σε πέρας το σκάνδαλο Siemens, δεν πράττει σχεδόν τίποτε. Παρά το ότι η «Ελεύθερη Ώρα» εδώ και μήνες αποκαλύπτει όλο και νεώτερα στοιχεία τα οποία η κ. Νικολακέα θα έπρεπε να αξιοποιήσει άμεσα, η τελευταία κάνει λες και δεν ακούει τίποτε.

Η εφημερίδα μας, έχοντας εμπιστοσύνη στην ευαισθησία αδέκαστων λειτουργών της Δικαιοσύνης, συνεχίζει τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για το μαύρο χρήμα της γερμανικής εταιρείας που διακινήθηκε στους κόλπους του πολιτικού συστήματος, ευελπιστώντας ότι θα υπάρξει Προϊσταμένη αρχή της κ. Νικολακέα η οποία θα κινήσει τις διαδικασίες και δεν θα αφήσει περαιτέρω τον φάκελο Siemens να αραχνιάζει στα συρτάρια του ανακριτικού της γραφείου.
ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΙ ΕΡΧΟΝΤΑΝ
Από το 2007 έως το 2010 σύσσωμη η Ελληνική Βουλή και η Δικαιοσύνη ασχολήθηκαν με τη διαλεύκανση του μεγαλύτερου πολιτικο-οικονομικού σκανδάλου, της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Siemens. Συγκεκριμένο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής υποχρέωνε τη Siemens να αποζημιώσει το Ελληνικό Δημόσιο με 2 δις ευρώ και επιπλέον καθρέφτιζε συγκεκριμένα κόμματα και πολιτικά πρόσωπα, για τα οποία όπως είπαμε, τηρείται σιγή ιχθύος. Αποζημίωση για τα μαύρα χρήματα της γερμανικής εταιρείας που διέφθειραν το πολιτικό σύστημα και ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο, χωρίς ωστόσο η χώρα μας μέχρι στιγμής να έχει λάβει ούτε ένα ευρώ! Ας δούμε όμως πώς η ροή της μίζας πήγαινε από τη Siemens προς το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

1.000.000 ΜΑΡΚΑ, ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Η Siemens λάδωσε τη μηχανή του ΠΑΣΟΚ, με το τελευταίο να καρφώνει το μαχαίρι στον λαό, ενώ σήμερα φτάνει στο σημείο να εμφανίζεται και ως τιμητής της κάθαρσης της πολιτικής ζωής του τόπου!
Ο Θόδωρος Τσουκάτος παραδέχθηκε ότι πήρε 1 εκατ. μάρκα (δηλαδή 420.000 ευρώ) από τον γερμανικό κολοσσό, ποσό που όπως υποστήριξε προσφέρθηκε για την ενίσχυση της καμπάνιας του Κινήματος και πήγε ακέραιο στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ! Όπως χαρακτηριστικά σημείωνε ο κ. Τσουκάτος σε ανακοίνωσή του ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία της εκτελεστικής γραμματείας, που μετείχε ενεργά στην οργάνωση της καμπάνιας για τις εκλογές, δέχθηκε στο γραφείο του επίσκεψη μεγαλοστελέχους της Siemens και πρόταση για οικονομική συνεισφορά στην καμπάνια του Κινήματος.
Τσουκάτος : "Μου ζητήθηκε τραπεζικός λογαριασμός στο εξωτερικό για να γίνει η μεταφορά χρημάτων. Απευθύνθηκα σε γνωστό μου πρόσωπο που ανέλαβε να διευκολύνει το ΠΑΣΟΚ χωρίς δικό του όφελος και διεκπεραίωσε τη σχετική διαδικασία. Τα χρήματα, χωρίς άλλη δική μου ανάμειξη, ήρθαν στον Τομέα Οικονομικού του ΠΑΣΟΚ, παρελήφθησαν από τους αρμόδιους του Τομέα και εισήλθαν στο ακέραιο στο ταμείο του Κινήματος. Δεν είχα ποτέ προσωπική ανάμιξη ή άλλη αθέμιτη συμμετοχή".


200.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΜΑΝΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ…ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ!
Τα 200.000 ευρώ που τσέπωσε ο Τάσος Μαντέλης από τη Siemens, δεν ήταν μίζα όπως υποστήριξε ο ίδιος ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ στην κατάθεσή του στην Εξεταστική για τη διερεύνηση του σκανδάλου της Siemens, αλλά χορηγία! Προφανώς...
 για το μέλλον του παιδιού του. Εξάλλου, μια μίζα υπουργού δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι της τάξης μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αλλά από ένα εκατομμύριο μάρκα και πάνω, εάν συγκριθεί με το ποσό που έλαβε ο Θεόδωρος Τσουκάτος και κατέθεσε στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ!
Η «χορηγία» των 200.000 ευρώ που δέχτηκε ο Τάσος Μαντέλης ενάμιση χρόνο μετά την υπογραφή του ως υπουργού Επικοινωνιών στην προγραμματική σύμβαση 8002/1997 με τη Siemens για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, δεν ήταν το μόνο δώρο για το μέλλον του παιδιού του. Το 1999 ο κ. Μαντέλης φρόντισε ώστε ο γιος του να προσληφθεί στη Siemens και μάλιστα στο τμήμα τηλεπικοινωνιών. Σημειώνεται ότι ο κ. Μαντέλης μέχρι το 2000 ήταν Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών. Ο γιος Μαντέλης, όχι μόνο πήρε την καρέκλα του στελέχους της Siemens αλλά έλαβε και μπόνους παραγωγικότητας από την γερμανική εταιρεία!
Το έγγραφο που δημοσιεύουμε αποδεικνύει του λόγου το αληθές:

«ΠΡΟΣ:
SIEMENS ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Α.Ε.
Υπ’ όψιν κου
Π. Μαυρίδη
Κρυονέρι, 2.11.2004
Αγαπητέ κύριε Μαυρίδη,
Σας αποστέλλουμε συνημμένα λίστα με τα προτεινόμενα bonus 2004 του προσωπικού που ανήκει στον τομέα Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής της SIS ΑΕ.
Για τον καθορισμό των προτεινόμενων ποσών συνεκτιμήθηκαν τόσο τα οικονομικά στοιχεία της Εταιρείας όσο και οι επιδόσεις του προσωπικού.
Παρακαλούμε για την έγκριση σας ώστε να προχωρήσουμε στην καταβολή τους εντός του Δεκεμβρίου 2004».
Και ιδού η απόδειξη. Το όνομα του Χαράλαμπου Μαντέλη, υιού του Τάσου Μαντέλη, ξεχωρίζει ανάμεσα σε αυτά που πήραν μπόνους από την Siemens!

Παρόμοια περίπτωση με αυτή του Τάσου Μαντέλη, ανθρώπου του Σημίτη και του ΠΑΣΟΚ (μην το ξεχνάμε), είχαμε το 1996 επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ (αυτή η μαύρη χρονιά δεν ξεχνιέται με τίποτε), όταν προσελήφθη στο COM τμήμα τηλεπικοινωνιών της Siemens, ο γιος του τότε Προέδρου του ΟΤΕ, Τάσου Μήνη (ΠΑΣΟΚ).
ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΤΗΣ SIEMENS ΣΤΗ ΝΔ!
   «Ο Κιουλάφας ( Διευθύνων Σύμβουλος & Γενικός Διευθυντής ΟΤΕ) μας ζήτησε γύρω στο 1’-2’ (εκατομμύρια) δρχ» !
Το 1990 ο Κυριάκος Κιουλάφας (μακαρίτης σήμερα) επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη γίνεται Πρόεδρος του ΟΤΕ και στη συνέχεια δημιουργεί το Ινστιτούτο Ανατολικού Αιγαίου (ΙΝΕΑΓ) το οποίο χρηματοδοτείται από τη Siemens και την Intracom, προκειμένου να δημιουργεί θετικό κλίμα για τις επικείμενες προμήθειες στον ΟΤΕ, αλλά και για να αποτρέψει την οποιαδήποτε κακή σκέψη για πώληση του ΟΤΕ σε ξένο επενδυτή.
Ο Κυριάκος Κιουλάφας λοιπόν, με επιστολή του προς την Siemens και τον Ηλία Γεωργίου (Γενικό Διευθυντή Τηλεπικοινωνιών της Siemens επί Χριστοφοράκου, ο οποίος ήδη για την υπόθεση είναι υπόδικος και κατέβαλε 700.000 ευρώ ως εγγύηση για να αφεθεί ελεύθερος), στις 30/9/1997 ζητεί 1.000.000 δρχ. για τη διοργάνωση στη Σάμο ημερίδας με θέμα: «Οι τελευταίες εξελίξεις στις ελληνικές τηλεπικοινωνίες. Κίνδυνοι-Προβλήματα-Προοπτικές».


Για να πείσει ο Κιουλάφας την Siemens για τα χρήματα που θέλει, τελειώνει ως εξής την δισέλιδη επιστολή του στον Ηλία Γεωργίου: «Βασικός στόχος της ημερίδας αυτής θα είναι να επισημανθεί η αναγκαιότητα υποστήριξης της Διοίκησης του ΟΤΕ για την άμεση υπογραφή των προγραμματικών συμφωνιών από την παραμεθόριο περιοχή της Σάμου. Στα πλαίσια του ανωτέρω το ΙΝΕΑΓ αιτείται την οικονομική σας συμβολή για την πραγματοποίηση της ημερίδας αυτής με το ποσό του 1.000.000 δρχ.». Ο Ηλίας Γεωργίου, απέστειλε τον Οκτώβριο του 1997 ιδιόχειρο σημείωμα στον Ευάγγελο Σέκερη, ο οποίος τότε ήταν επιφορτισμένος με το θέμα των συμβάσεων ΟΤΕ-SIEMENS-INTRACOM (Kόκκαλης). Το σημείωμα αυτό, ο Γεωργίου το γνωστοποιούσε και στους Καραβέλα –Σταυριανό. Ο μεν Καραβέλας, εκείνο το διάστημα ήταν Οικονομικός Γενικός Διευθυντής Επικοινωνιών της Siemens, ο δε Σταυριανός, Διευθυντής του Τομέα Επικοινωνιών της γερμανικής εταιρείας. Σήμερα, ο Καραβέλας είναι φυγόδικος στο εξωτερικό, ενώ ο Σταυριανός υπόδικος. Όλοι βουτηγμένοι ως τον λαιμό στο σκάνδαλο τηςSiemens!
Το ενημερωτικό σημείωμα προς τον Σέκερη, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και το διαβάζουμε με προσοχή: 

«Υποβοηθητικές ενέργειες του κ. Κιουλάφα (βλέπε συνημμένα).
          Μου έχει γίνει τον τελευταίο καιρό στενός κορσές. Πάντως είναι αλήθεια ότι με τις ενέργειές του βοηθά στην γενικότερη διαμόρφωση του κλίματος. Γι’ αυτό το Συνέδριο (Ημερίδα) στη Σάμο την ουσιαστική βοήθεια θα την έχει στο χωριό. Από μας ζήτησε γύρω στο 1’-2’ Δρχ.
Φρονώ ότι δεν μπορούμε να αρνηθούμε.
          Υπογραφή Γεωργίου 06.10.97».
Kι έτσι απλά κι ωραία, το χρήμα έπεσε στον Κιουλάφα!
Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ SIEMENS. ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ!
Οι παρακάτω δηλώσεις του Γ. Καρατζαφέρη ως Προέδρου του ΛΑΟΣ έγιναν σε ραδιοφωνικό σταθμό (κυκλοφορεί στο διαδίκτυο σχετικό βίντεο), ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διερεύνηση του σκανδάλου SIEMENS από την εξεταστική επιτροπή της βουλής.
Καρατζαφέρης: Ο κ. Σαμαράς αναφέρεται μέσα στις λίστες της SIEMENS. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Από ‘κει και πέρα η οποιαδήποτε δικαιολογία δική του δεν πείθει. Είπε ο κ. Σαμαράς ότι «ενδιαφερόμουνα για κάποιον συγγενή μου που ήταν στέλεχος της SIEMENS για να προωθηθεί».

Είπατε ότι ο κ. Σαμαράς αναφέρεται στις λίστες της SIEMENS;
Καρατζαφέρης: Βεβαίως. Στα τηλεφωνήματα, τα ραντεβού κ.λ.π. που έλεγε η κα γραμματεύς του ότι είχε επικοινωνία με τον κ. Χριστοφοράκο. Η θέση του κ. Σαμαρά είναι η προώθηση ενός συγγενικού του προσώπου στην SIEMENS. Από ‘κει και πέρα όμως υπάρχει η λίστα των δώρων του κ. Χριστοφοράκου που χωρίζεται σε κάποιες κατηγορίες. Η υψηλότερη κατηγορία είναι αυτή που λέει 150 ευρώ σε ποτά που πηγαίνει σε υπουργούς. Και υπάρχει και μια άλλη κατηγορία SP μου φαίνεται, που δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει, που πηγαίνει σε υψηλότατα πρόσωπα επιπέδου κας Αγγελοπούλου, επιπέδου εκδοτών, εις τα οποία μέσα, σε αυτό το επίπεδο των δώρων αναφέρεται και ο Πρόεδρος της ΠΟΛΑΝ. Ο κ. Σαμαράς είχε σχέσεις με την SIEMENS, τώρα το τι είδους σχέσεις μπορεί να είχε. Εάν είναι αλήθεια αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι τα κεφάλαια της SIEMENS έγινε για να φύγει το 1993, αυτά δεν έχουν επιβεβαιωθεί και δεν έχουν τύχει και κάποια διερεύνησης.
Πώς και δεν καλείται ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ να καταθέσει;
Εμμένουμε από την πρώτη μέρα αλλά και ο κ. Σήφης Βαλυράκης πάει την υπόθεση όλο και πιο πίσω. Προφανώς κάποιοι δεν θέλουν όλη την αλήθεια. Θέλουν την αλήθεια με δόσεις.

Επίσης, ο Γ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι η Siemens μιζάρησε με 870.000 μάρκα μικρό κεντροδεξιό κόμμα την περίοδο 1999-2000 το οποίο δεν κατάφερε να μπει στην Βουλή. Ποιο κόμμα ήταν αυτό άραγε; Κάποιοι εμπλέκουν την «ΠΟΛ.ΑΝ» και το κόμμα του Στέφανου Μάνου. Από πού χρηματοδοτήθηκε και με ποιους πόρους δημιουργήθηκε η ΠΟΛΑΝ που είχε ως αποτέλεσμα την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη (υποτίθεται για τη μη σύνθετη ονομασία της Μακεδονίας, όταν σήμερα αποδέχεται να εμπεριέχεται ο όρος «Μακεδονία» στην οριστική σύνθετη ονομασία). Η πραγματικότητα είναι ότι ο Σαμαράς ρίχνοντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έδωσε το φιλί της ζωής στις δυο εταιρείες συμφερόντων της πολυεθνικής γερμανικής Siemens AG (Siemens AE – Intracom AE). Όπως επίσης, ο Σαμαράς στην ουσία έχρισε Πρωθυπουργό τον Σημίτη τον Ιανουάριο του 1996, τον άνθρωπο των Γερμανών και των Διεθνών τραπεζιτών (ο αδελφός του ήταν επικεφαλής της BND, αντίστοιχης της ΕΥΠ).  
Πού είναι άραγε η αδέκαστη ελληνική Δικαιοσύνη να καλέσει τον κ. Σαμαρά και όποιον άλλον κρίνει, για να φωτίσει το σκάνδαλο της Siemens που το πολιτικό σύστημα και δη ΠΑΣΟΚ-ΝΔ επιθυμούν να παραμείνει στο σκότος;
---------------------------------- ------------------------------------ -----------------------

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΠΟΣ: ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΜΑΡΤΥΡΑΣ-ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS!
Δημήτριος Αβράμπος: Διευθύνων σύμβουλος της Landis+Gyr στην Ελλάδα (παλαιότερα απόλυτα συμφερόντων της Siemens). Πρόσωπο- «κλειδί» στην υπόθεση της Siemens, τον οποίο καμιά αρχή δεν έχει ενοχλήσει.
Κυρία Νικολακέα ακούτε; Δεν είναι μόνον ο κ. Σέκερης, ο μπατζανάκης του Σαμαρά τον οποίον δεν καλείτε επί τρεισήμισι χρόνια να καταθέσει για τον σκάνδαλο Siemens. Είναι και ο κ. Αβράμπος. Ούτε που τον ξέρετε, ε; Για διαβάστε πιο κάτω.
Το επίμαχο διάστημα (΄92-΄96) ανήκε στον τομέα τηλεπικοινωνιών τηςSiemens, όταν επικεφαλής ήταν ο κατηγορούμενος Ηλίας Γεωργίου (Γενικός Διευθυντής) και ο φυγόδικος κατηγορούμενος Χρίστος Καραβέλας (Εμπορικός Διευθυντής). Επί της ουσίας ήταν ο έμπιστος υπαρχηγός των δυο παραπάνω κατηγορουμένων.
Την περίοδο των μεγάλων διαγωνισμών στον ΟΤΕ, ήταν ο μοναδικός συνομιλητής με τους γερμανούς της Siemens AG και συγκεκριμένα με τον Μάικλ Κουτσενρόιτερ, ο οποίος είναι ένας εκ των 11 που ζήτησε η Ανακρίτρια Νικολακέα να έρθει μέχρι 30 Σεπτεμβρίου να καταθέσει. Και ο οποίος δεν ήρθε!
Επίσης, την περίοδο εκείνη ο τομέας τηλεπικοινωνιών ήταν μαζί με τον τομέα που διαχειριζόταν τις συμβάσεις του Στρατού. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο κ. Αβράμπος γνωρίζει λεπτομέρειες και για τη σύμβαση «ΕΡΜΗΣ» που πρόσφατα ήλθε στο φως με την κατηγορία για μίζες του ανθρώπου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Καρά.    
Είναι κουμπάρος με τον μπατζανάκη Σαμαρά (Σέκερη – νυν Διευθυντικό στέλεχος τομέα τηλεπικοινωνιών τηςSiemens). Δηλαδή η σύζυγος του Ευάγγελου Σέκερη, Ηλιάνα Κρητικού (αδελφή της Γεωργίας Σαμαρά) έχει παντρέψει το ζεύγος Αβράμπου.
Το 1998 με την ανάληψη της Προεδρίας της Siemens από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και την αποχώρηση Γεωργίου-Καραβέλα, μετατέθηκε στο Μόναχο σε νευραλγική θέση δίπλα στον Klaus Klaifert, μετέπειτα Πρόεδρο της SiemensAG, ο οποίος το 2006 με το ξέσπασμα του σκανδάλου απομακρύνθηκε από τη SAG.
Ήταν παρών στον διαγωνισμό 7753/92 που κατέληξε σε σύμβαση μετά το ’94 και ύστερα από 12 αλλεπάλληλες παρατάσεις, κυρώθηκε στους 2 προμηθευτές Siemens-Intracom. Ήταν καταλυτική η συμμετοχή του γιατί λόγω της γνωριμίας του με τον Μάικλ Κουτσενρόιτερ, ήταν αυτός που φρόντισε ώστε να «τακτοποιηθεί» ο τρόπος πληρωμής με χρηματοδότηση εκ μέρους της AG Siemens (την εποχή εκείνη ο Μάικλ Κουτσενρόιτερ ήταν επικεφαλής της Τράπεζας Siemens Financial Services AG). Σε μια εποχή που τα επιτόκια δανεισμού ήταν πολύ πάνω από 30% ο ΟΤΕ χάρη στη μεσολάβηση Αβράμπου, πέτυχε χρηματοδότηση κάτω από 17%. Μετείχε και στην επίτευξη συμφωνίας προγραμματικών συμφωνιών του ’98 με τη Siemens.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, κυρία Νικολακέα οφείλετε να καλέσετε και τον κ. Αβράμπο στην υπόθεση που ερευνάτε, για να φτάσετε στην αλήθεια. Βγάλτε επιτέλους το σκάνδαλο της Siemens από το συρτάρι σας και οδηγηθείτε σε ξέφωτο!
 "Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής"

indobserver.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.