Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ Tρόικα: "Oι Έλληνες να μονώσουν τα σπίτια τους"



H τρόικα προχώρησε σε ακόμη μια παράλογη απαίτηση: να δοθεί επίδομα μόνωσης των κουφωμάτων αντί του επιδόματος θέρμανσης.
Σχετικά με το επίδομα θέρμανσης η πίεση που δέχτηκε ο κ. Στουρνάρας στο Ecofin ήταν μεγάλη.
Η
τρόικα αντιδρούσε στη μείωση και έφτασε στο σημείο στέλεχός της να τον πιέσει να μην ανακοινώσει την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης λέγοντάς του: Why don't you give money to Greeks to insulate their houses? (γιατί δεν δίνεται χρήματα στους Έλληνες να μονώσουν τα σπίτια τους;). Ο Έλληνας υπουργός του απάντησε ότι αυτό μπορεί να γίνει οργανωμένα για την επόμενη χρονιά, αλλά ότι για φέτος δεν προλαβαίνει κανείς να μονώσει τα τζάμια και να αλλάξει κουφώματα.
Σχετικά με τα μέτρα για το 2014 συζητήθηκαν τα εξής:
Συντάξεις: Περικοπές ξανά στις «υψηλές» συντάξεις με μείωση των επικουρικών ασφαλίσεων και κατάργηση των εξαιρέσεων.
Επίδομα: Χωρίς επίδομα οι εποχικά εργαζόμενοι
Άμυνα: Στοχευμένες παρεμβάσεις στις αμυντικές δαπάνες, οι οποίες παραμένουν υψηλές σε σχέση με το μέγεθος και τις ανάγκες της οικονομίας, σύμφωνα με την άποψη της τρόικας πάντα.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.