Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Μικρά παιδιά πεθαίνουν δουλεύοντας στην Τουρκία


paidia_tr
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Δύο ημέρες από την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, έκθεση της τουρκικής στατιστικής υπηρεσίας (TurkStat) αποκαλύπτει την πραγματικότητα για την παιδική εργασία στην Τουρκία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι θάνατοι παιδιών που εργάζονται έχουν αυξηθεί τους πρώτους μήνες του 2013, αποδεικνύοντας ότι όσα μέτρα έχουν ληφθεί δεν αποτρέπουν τα τραγικά αυτά περιστατικά.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής Zaman, ο αριθμός των θανάτων παιδιών τους πρώτους δέκα μήνες τους τρέχοντος έτος έφτασε στους 55, συγκριτικά με το 2011 που είχαν σημειωθεί 28.

Παρόλα αυτά, η TurkStat υποστηρίζει ότι ο αριθμός των παιδιών που έχουν εμπλακεί σε παιδική εργασία έχουν μειωθεί σημαντικά. Σε περίοδο ανάμεσα στο 2006-2011 τα παιδιά υπολογίζονται γύρω στα 618.000, ενώ το 2012 παρουσίασαν μείωση φτάνοντας τα 448.000. Την ίδια ώρα, ο αριθμός παιδιών που είχαν ενασχόληση με «οικιακές εργασίες» μειώθηκε από 1 εκατομμύριο που είχε καταγραφεί το 2006, στις 503.000 το 2012.
Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Φαρούκ Τσελίκ, δήλωσε πως έχουν εφαρμοστεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις τα τελευταία έντεκα χρόνια, σχετικά με την εργασία και την κοινωνική ασφάλιση και τόνισε ότι το υπουργείο συνεχίζει το έργο του για να αποτρέψει την παιδική εργασία.
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου, 1.591 είναι τα παιδιά που εντοπίστηκαν να εργάζονται τους πρώτους μήνες του 2013, ενώ 5.563 ήταν όσα δηλώνονταν πως έκαναν πρακτική. Μετά τους ελέγχους του υπουργείου, επιβλήθηκε πρόστιμο στους εργοδότες που απασχολούσαν ανηλίκους. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι από τις 3.000 περιπτώσεις εργατικών ατυχημάτων, για τις 1.221 ήταν υπεύθυνοι οι εργοδότες.
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.