Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Ήθελαν λέει, να είναι ελεύθεροι! Σκοτώστε τους!


20131103-171730.jpg

Η Μυθολογία μας λέει, ότι ο Δίας που εξουσίαζε την ζωή θεών και ανθρώπων, είχε σαν ακολούθους του, το Κράτος και την Βία.
Συνυφασμένη λοιπόν η εξουσία με το κράτος-την δύναμη-, και την βία –την χρησιμοποίηση της δύναμης-,μετέρχεται κάθε μέσου προς επίτευξη των σκοπών της, που είναι συνήθως η επικράτηση και η διατήρηση της εξουσίας.
Χρησιμοποιεί και την άλλη ακόλουθο και βοηθό του Δία, που είναι η Άτη, η διασάλευση των φρενών, η συσκότιση, η καχυποψία και η αμφιβολία, που βοηθά την εξουσία να παραμείνει στο απυρόβλητο την ώρα που οι αντίπαλοί της αλληλοσφάζονται και
αλληλοεξοντώνονται.

Στην σημερινή Ελληνική Τραγωδία, βιώνουμε καθημερινά τις εκφάνσεις αυτές που πηγάζουν από την Μυθολογία μας.
Η εξουσία έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, για να παραμείνει, χρειάζεται αίμα. Αίμα αθώων, αίμα νεανικό, αίμα Ελληνικό.
Με αυτό τον τρόπο πιστεύουν ότι θα κάμψουν το φρόνημα, θα σβήσουν την ελπίδα, θα σπείρουν την Έριδα.
Το πρώτο παλικάρι, τον Παύλο, τον εξόντωσαν με προβοκάτσια –αν και κακοστημένη-,δημιουργώντας έτσι τους ενόχους που ήθελαν.
Θυσίασαν τον νεαρό μουσικό για τους σκοπούς τους.
Έπειτα η συνεργαζόμενη Άτη τους, που δεν είναι άλλη από την TV. Εξαπέλυσε τα λαγωνικά της. Μέρες ολόκληρες οι αλαλάζουσες Άτες ολοφύρονταν, στόχευαν, κατηγορούσαν, δίκαζαν και καταδίκαζαν ένα ολόκληρο κόμμα, μαζί με τον κόσμο που το ψήφισε.
Μέσα στο παρακμιακό σκυλόσπιτο της Εξουσίας, αφέθηκαν ελεύθερες και οι ύαινες, οι οποίες νοσταλγώντας το Λιτόχωρο, υλακτώντας προειδοποιούσαν, προέτρεπαν και στοχοποιούσαν τα επόμενα θύματα.
Τα άλλα δύο παιδιά, τον Γιώργο και τον Μανώλη, τα εκτέλεσαν εν ψυχρώ. Από καθαρή τύχη τα θύματα δεν ήταν περισσότερα, εκτός από τον Αλέξανδρο, που τραυμάτισαν βαρύτατα και δίνει την μάχη του. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να την κερδίσει.
Με την Άτη, διασάλεψαν και τα μυαλά απλών ανθρώπων, ούτως ώστε άλλα να βλέπουν και άλλα να καταλαβαίνουν. Απτό παράδειγμα αυτά που έγιναν την ημέρα της εθνικής μας επετείου μετά την παρέλαση.
Άνοα γερόντια, έχοντας τον γαλαζοπράσινο καταρράχτη στα μάτια, με ξεπλυμένο μυαλό από την πολύωρη παρακολούθηση των παραληρητικών αυτιαδιστικών εισαγγελάτων, ζητούσαν μετ΄ επιτάσεως την εξόντωση παιδιών της πατρίδας μας, θεωρώντας τα εχθρούς.
Αντί να αφυπνιστούν επιτέλους και να δουν καθαρά ποιος είναι ο εχθρός, ποιος τους μείωσε τις συντάξεις, ποιος τους έκοψε τα φάρμακα, ποιος τους σπρώχνει να ψάχνουν στα σκουπίδια σαν τα ποντίκια για να βρουν την τροφή τους, ποιος θα τους εκπαραθυρώσει από τα σπίτια τους και θα μείνουν στα παγκάκια. Ποιος δεν τους αφήνει να φυτέψουν λίγες πατάτες, λίγες ελιές, ή να έχουν το κοτέτσι με τις κότες τους για να μην πεθάνουν από τον λιμό που έρχεται, ποιος τους ξενιτεύει τα παιδιά τους, ποιος τους τα εξοντώνει.
Πριν από σαράντα χρόνια, η τότε νέα γενιά που ανδρωνόταν, παρασυρόμενη, μετείχε σε μια άλλη προβοκάτσια, που όπως έδειξαν οι μετέπειτα εξελίξεις είχε σαν αποτέλεσμα την εθνική τραγωδία.
Ο πολύς λαός είχε άγνοια προς τους πραγματικούς σκοπούς της τότε εξέγερσης και πληρώνει τώρα τα σπασμένα.
Οι μυημένοι όμως, οι αποκαλούμενοι ’’ηρωική γενιά’’ ,εξαργύρωσαν την συμμετοχή τους καθήμενοι σε θώκους, σε παχυλά αμειβόμενες θέσεις, εντός και εκτός Ελλάδος, σε αρπαγή και λεηλασία του δημόσιου πλούτου, σε εξόντωση όσων βρίσκονταν στον δρόμο τους, σε έκπτωση των ηθών, καταστροφή της οικογένειας και της παιδείας, βάζοντας τα θεμέλια γι αυτό που ζούμε σήμερα.
Το μόνο που έμεινε αλώβητο απ΄αυτούς τους ολετήρες είναι το Άγιο χώμα μας. Αυτό που μας γέννησε, μας έθρεψε και θα μας αναπαύσει.
Αυτό το χώμα λοιπόν έχουν βάλει στο μάτι, μια και όλα τα υπόλοιπα τα έχουν καταβροχθίσει και τα έχουν χωνέψει.
Εμπόδιο στα σχέδιά τους είναι μια άλλη γενιά, τα παιδιά μας, που δεν θα βρουν να σταθούν ούτε καν καμένη γη, που θα είναι πρόσφυγες στα πέρατα του κόσμου, με το στίγμα που τους φόρτωσαν οι στιγματισμένοι.
Αρχίζουν να μοιράζουν αρβύλες όπως παλιά, δεξιές από την μια, αριστερές από την άλλη. Όμως τα πόδια είναι των παιδιών μας και πορεύονται μαζί σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο. Ας μην τους αφήσουμε να τα χωρίσουν .Όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα τι πιστεύουν, είναι φιλαράκια, παρεάκια στις γειτονιές τους, έχουν τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ελπίδες, ας μην αφήσουμε την Έριδα και την Άτη να τα εξοντώσουν.
Πρώτη πράξη αντίστασης είναι να σπάσουμε, -ναι να σπάσουμε-τις φιδοφωλιές που έχουμε στα σπίτια μας. Τις οθόνες, που μέσα από κει οι καλοπληρωμένες Μέδουσες, μας παραπλανούν, μας πετρώνουν στον καναπέ, μας καταστρέφουν.
Αποτυχία σημαίνει να αποκτάς συνήθειες, γράφει ο Oscar Wilde στο ‘’DE PROFUNDIS’’
Ας μη μας γίνει συνήθεια η κακομοιριά, η εξαθλίωση, η καταπίεση, ο θάνατος των παιδιών, καθώς και των υπόλοιπων χιλιάδων που αφανίστηκαν μέχρι τώρα, γιατί αυτό θα είναι η μεγάλη αποτυχία μας.
Ας προσπαθήσουμε ενωμένοι –οι καιροί ου μενετοί-,δεν μας περισσεύει κανείς, και σαν πρώτη σκέψη μας να έχουμε στο μυαλό την Απαλλαγή.
Καλό ταξίδι στα παιδιά, να είναι ελαφρύ το χώμα της ελληνικής γης, και ας μείνουν αθάνατοι στην μνήμη μας όλοι οι Εθνομάρτυρες.
Με εκτίμηση
Αγγελική Π.

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.