ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ...
Χθες τα ξημερώματα ένα σκάφος που έπλεε με πολύ χαμηλή ταχύτητα με 20 άτομα μέσα, μπήκε στο παλιό λιμάνι της Ρόδου στο Φαληράκι σε απόσταση "αναπνοής" (περί τα 500 μέτρα) από το 541 Τάγμα Εθνοφυλακής που βρίσκεται εκεί στεγασμένο σε ένα παλιό ιταλικό στατόπέδο.
Θα μπορούσαν να είναι και 40 και 80 και 100 οι αποβιβασθέντες.
Και το κυριότερο, θα μπορούσαν να είναι "Μπορντό Μπερελί" οι επίλεκτοι των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας, οπότε και 20 από αυτούς υπεραρκούσαν για να κάνουν την ζημιά..
Κατά την πλεύσης τους από τα μικρασιατικά παράλια την ομάδα των ανθρώπων δεν τους ενόχλησε κανείς. Παρά το γεγονός ότι το σκάφος (μια παλιά τράτα) έπλεε με χαμηλή ταχύτητα και η παλιά πετραιλαιομηχανή ήταν ιδιαίτερα θοδυβώδης.
Η απόβαση έγινε συντεταγμένα, ουδείς τους ενόχλησε και απλά περίμεναν στην παραλία, αφού ξημερώσει να πάει κάποιος να τους μαζέψει.
Τι θα γινόταν αν στην θέση του ήταν Τούρκοι των ειδικών δυνάμεων ως προπομπός δύναμη;
Θα είχαν αναπτυχθεί γύρω από το στρατόπεδο, θα είχαν "φωτίσει" με τις συσκευές λέηζερ τα οικήματα όπου φυλάσσονται όπλα, πυρομαχικά, το διοικητήριο και φυσικά οι θάλαμοι των στρατιωτών και ένα F-4E Terminator το οποίο ακομα και από τον τουρκικό εναέριο χώρο θα μπορούσε να εξαπολύσει τέσσερις GBU των 500 λιβρών και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα είχε πάψει να υπάρχει το Τάγμα Εθνοφυλακής.
Φυσικά θα μπορούσσαν με την ίδια ευκολία να είχαν προωθηθεί και μέσα στην πόλη που απέχει μόις 7 χιλιόμετρα και να "φωτίσουν" το κτίριο του στρατηγείο, το οποίο θα κατέστρεφαν με την ίδια ευκολία.
Από εκεί και πέρα όλα θα ήταν θέμα ολίγων ωρών αφού στην διάθεση ολόκληρης της τουρκικής αποβατικής δύναμης θα ήταν η αχανής παραλία στο Φαληράκι και η κατάληψη της πόλης της Ρόδουδιαδικαστική υπόθεση, αφού δεν υπάρχει κανένας άλλος σχηματισμός κοντά στην πόλη για να την προστατέψει, εκτός του χάους φυσικά που θα ακολουθούσε την καταστροφή του στρατηγείου.
Για την ιστορία να πούμε ότι οι ΗΠΑ δεν δέχονται την ύπαρξη Ελληνικού Στρατού στην Ρόδο μένοντας στους όρους ενσωμάτωσης της συνθήκης των Παρισίων του 1947. Αντιλαμβάνονται όλοι ότι υπάρχει νομικό "πάτημα" και με το παραπάνω για να νομιμοποιήσουν μια εισβολή στα Δωδεκάνησα, όπως έκαναν στην Κύπρο το 1974
Για την ιστορία και ευτυχώς για την Ελλάδα οι επιβάτες του σκάφους ήταν 20 παράνομοι μετανάστες, μάλλον Σύροι.
Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν αρχικά στο Νοσοκομείο της Ρόδου για τις σχετικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου.
Το ότι η χώρα στερείται παντελώς συστήματος ελέγχου της θαλάσσιας διακίνησης στο σύνολο της νησιωτικής περιοχής είναι μια μικρή λεπτομέρεια για την κυβέρνηση του Μνημονίου της Αθήνας...
defencenet.gr
Δε τα λες λιγα μετρα τα 18 χιλιομετρα! Γιατι τοση ειναι η αποσταση απο το λιμανακι μεχρι το ταγμα.
ΑπάντησηΔιαγραφή