Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Μήνυση από Εθνική για δημοσίευμα περί κουρέματος καταθέσεων

Μήνυση από Εθνική για δημοσίευμα περί κουρέματος καταθέσεων
Στην Κύπρο, το κούρεμα των καταθέσεων, έγινε...... και τα κουρέματα, δεν προαναγγέλλονται ποτέ από τις τράπεζες... ή τις κυβερνήσεις υποταγής.

Πόπη Σουφλή
Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η  Εθνική Τράπεζα, ζητώντας την ποινική δίωξη των υπευθύνων του γνωστού blog  «Fimotro.blogspot.com», που έγραψε ότι θα υπάρξει κίνδυνος να κουρευτούν καταθέσεις ακόμη και κάτω των 100 χιλιάδων ευρώ.

Με τη μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά παντός υπευθύνου και ζητεί την άσκηση ποινικής δίωξης για τα αδικήματα του κλονισμού πίστης στο νόμισμα, της χειραγώγησης στην κεφαλαιαγορά με
διασπορά ψευδών ειδήσεων και της απόπειρας απάτης.
Η διοίκηση της τράπεζας εκτιμά ότι τέτοιου είδους κινδυνολογικά και αβάσιμα δημοσιευματα  προκαλούν ανησυχίες σε αποταμιευτές και εκροή καταθέσεων, διαταράσσοντας τη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Μετά την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από  εκπρόσωπο της τράπεζας,  η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φακού, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της τράπεζας:
"Η Εθνική Τράπεζα κατέθεσε σήμερα μηνυτήρια αναφορά κατά του «Fimotro.blogspot.com» σε σχέση με ανάρτησή του με τίτλο «Πανικός για κούρεμα καταθέσεων στην Εθνική», για τα αδικήματα: α) διασποράς ψευδών ειδήσεων ή φημών (άρθρο 191 Π.Κ), β) απάτης (άρθρο 386 Π.Κ), γ) κλονισμού της εμπιστοσύνης του κοινού στο νόμισμα (άρθρο 191 Π.Κ) και δ) χειραγώγησης τιμής χρηματοπιστωτικού μέσου και κεφαλαιαγοράς (νόμος 3340/2005)."

Πηγή
attikanea.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.