Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Έρχονται χαμηλότοκα δάνεια με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις.. Εξαιρείται η Ελλάδα γιατί μας “σώζει” το μνημόνιο


20131123-001907.jpg

Η Κομισιόν είναι έτοιμη να χορηγήσει φθηνά δάνεια σε κράτη μέλη με αντάλλαγμα την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με έγγραφο της Ε.Ε. που έχει στην κατοχή του το Reuters.

Τα δάνεια θα είναι ελκυστικά γιατί θα έχουν επιτόκια χαμηλότερα από αυτά που μπορούν να βρουν οι κυβερνήσεις στην αγορά και οι κυβερνήσεις για να εξασφαλίσουν ένα τέτοιο δάνειο, τα κράτη μέλη πρέπει να συγκροτήσουν σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα εγκριθεί από τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ευρωζώνης.
Όπως φαίνεται από το έγγραφο του Reuters, εξαιρείται η Ελλάδα, καθώς τα δάνεια δεν θα είναι διαθέσιμα σε χώρες που εφαρμόζουν πρόγραμμα διάσωσης ή εμφανίζουν υπερβολικές δημοσιονομικές ανισορροπίες.
To έγγραφο θα αποτελέσει την βάση των συζητήσεων ανώτατων αξιωματούχων της ευρωζώνης οι οποίοι θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες στις 26 Νοεμβρίου για να προετοιμαστούν για την Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 19 με 20 Δεκεμβρίου.
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.