Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΕΛΥΣΑΝ" τον Σαμαρά επειδή έπιασε τους Έλληνες- μαθητές να "αντιγράφουν" το μνημόνιο.



Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ
του Δρ.Κ.Βαρδάκα
Τι όνειρο ήταν βρέ παιδιά αυτό, σκέτος εφιάλτης και ούτε είχα φάει βαριά αποβραδίς. Λίγο παξιμάδι με ταχίνι και τσάι και Άγιος ο Θεός, την βγάζουμε δεν την βγάζουμε στο καιρό της νηστείας των Χριστουγέννων.
Οι τελευταίες σκέψεις που έκανα πριν με πάρει ο ύπνος μέσα στο  ανυπόφορο κρύο ήταν με πόσες δόσεις ακόμη δυστυχίας θα πληρώσουμε για φτάσουμε ίσα μέχρι την ¨¨εορταστική ατμόσφαιρά¨¨ του δωδεκαημέρου;

Το πάπλωμα από τα βάσανα και τις σκέψεις ήταν βαρύ και σε λίγο με σκέπασε ένας ανήσυχος ύπνος με παράξενα όνειρα.
Σαν να βρέθηκα λέει στο παλιό μου το Σχολείο- Γυμνάσιο και με τους παλιούς συμμαθητές μου ολόγυρα. Πάνω στα ξύλινα έδρανα  φιγουράριζαν κόλλες εξετάσεων. Μόλις άρχισε να σφίγγεται η ψυχή μου γιατί είναι  ένας συνηθισμένος εφιάλτης  που τον βλέπω συχνά. Μόνο που αυτή την φορά η αγωνία κτύπησε κόκκινο όταν διάβασα το περιεχόμενο των ερωτήσεων προς εξέταση.
ΕΡΩΤΗΣΗ 1
Τι γνωρίζεται για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2015;
ΕΡΩΤΗΣΗ 2
Αναλύστε με δικά σας λόγια την οικονομική σχέση
Μνημόνιο 2 = μνημόνιο 1 + μεσοπρόθεσμο
ΕΡΩΤΗΣΗ 3
Υφίσταται ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ 27ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011;
Στην κυριολεξία τα έπαιξα, ήμουν εντελώς αδιάβαστος. Δεν καταλάβαινα τίποτα γιατί δεν  πρόλαβα να διαβάσω. Αισθάνθηκα σαν εκείνο τον καημένο υπουργό που δεν πρόλαβε και εκείνος να διαβάσει πριν υπογράψει.
Την ίδια αγωνία και υπερένταση έβλεπα και στα μάτια των συμμαθητών μου. Φαινόταν και αυτοί αδιάβαστοι.
Η συνέχεια γνωστή, ο ένας έσπρωχνε τον άλλο ή του σκουντούσε την πλάτη και με νοήματα προσπαθούσε να εκμαιεύσει αν κάποιος γνώριζε κάτι. Οχλαγωγή σκέτη.
Μια γνωστή φιγούρα περιφερόταν ανάμεσα μας. Δεν ήταν ο καλός και αυστηρός καθηγητής μας, αλλά μια άλλη φιγούρα ψηλή ξερακιανή με γυαλιά. Σαν να πέρασε δίπλα μου και την διέκρινα καλύτερα. Μόλις την αντίκρισα πάγωσα. Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο καθηγητής – επιτηρητής. Κρύος ιδρώτας με έλουσε όταν τον είδα να αρπάζει τις κόλλες μας και να τις μονογράφει. Και με το δίκιο του  γιατί σχεδόν όλοι μας ανοίξαμε τα βιβλία και αντιγράφαμε.
Σχεδόν μέσα στον ύπνο μου κατέρρευσα. Το μαξιλάρι μου μούσκεψε, ζούσα ένα επώδυνο εφιάλτη.
Ο Θεός όμως αγαπά τον κλέπτη, αγαπά όμως και τον νοικοκύρη και κάπως μετρίασε την ένταση αυτού του εφιάλτη όταν δίχως να το καταλάβω μεταφέρθηκα στο Γραφείο των κ. κυρίων Καθηγητών παρακολουθώντας τώρα μία άλλη σκηνή.
Έβλεπα την κ. Μέρκελ, τον κ. Σόιμπλε, τον κ, Όλι Ρεν και άλλους Ευρωπαίους Αξιωματούχους, τώρα όμως σαν επιτροπή καθηγητών να επιπλήττουν τον επιτηρητή  και υπεύθυνο καθηγητή μας κ Σαμαρά, με το σκεπτικό γιατί μονόγραψε τις κόλλες μας;
Επειδή μάλιστα τον θεώρησαν υπεύθυνο γιατί δεν μπορέσαμε να αφομοιώσουμε γρήγορα το μάθημα των Μνημονίων και παραμείναμε στουρνάρια... τον ΑΠΕΛΥΣΑΝ.
Ξύπνησα με μία γεύση λύπης. Που θα έβρισκε παραμονές Χριστουγέννων ο κακομοίρης καθηγητής μας δουλειά με τόση ανεργία που υπάρχει ;
Τι είναι όμως ρε παιδιά τα όνειρατα; Καμιά φορά βγαίνουν μπορεί από την καλή μπορεί και από την ανάποδη.
Ακόμα δεν πρόλαβα να κατεβάσω τις πρώτες γουλιές του καφέ και διάβασα πρωί- πρωί..
¨¨Απέλυσαν την καθηγήτρια που έπιασε τον υιό του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να αντιγράφει στις εξετάσεις του μαθήματος της χημείας στο Κολλέγιο Αθηνών  και έβαλε τη μονογραφή της στην κόλλα του και τώρα επιχειρούν να «θάψουν» την υπόθεση, η οποία απ΄ότι φαίνεται αποκτά πολιτικές διαστάσεις σε μία περίοδο που γίνεται «κόλαση» στην Παιδεία.
Το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας συνεδριάζε χθές αργά το απόγευμα προκειμένου να κρίνει αν ήταν νόμιμη ή όχι η καταγγελία της σύμβασης της συγκεκριμένης εκπαιδευτικού, αλλά με μία «πραξικοπηματική» ενέργεια εξαίρεσαν από τη συνεδρίαση τους νόμιμους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).
Αιτία ήταν, το «λάθος» που έκανε να βάλει τη μονογραφή της στην κόλλα του υιού του πρωθυπουργού, επειδή αντέγραψε στις απολυτήριες εξετάσεις της Γ’ Τάξης του Γυμνασίου του Κολλεγίου Αθηνών στο μάθημα της χημείας παρά τις επανειλημμένες παρατηρήσεις που του είχε κάνει ως επιτηρήτρια.Η εν λόγω εκπαιδευτικός είχε αξιολογηθεί θετικά πάρα πολλές φορές με τελευταία την περίοδο 2011-2012. Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 29/11/13 - 07:43¨¨
Είχε γύρει  η κούπα με τον καφέ και με περιέλουσε. Θυμήθηκα το όνειρο που είδα. Μάλλον εκείνη την στιγμή ξύπνησα πραγματικά!!!
ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ
yiorgosthalassis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.