Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

"Σωθήκαμε". Αφού τα κατάφερε με το θέμα της φέτας, είπε να κόψει "φέτες" τα θαλλάσια σύνορα μας με την Αλβανία


Συνάντηση Δαμανάκη - Ράμα στην Αλβανία με προενταξιακό «μενού»Συνάντηση Δαμανάκη - Ράμα στην Αλβανία με προενταξιακό «μενού»



- Και οι επίμαχες θαλάσσιες ζώνες στην ατζέντα της Ελληνίδας Επιτρόπου
Του ΘΑΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Διήμερη επίσκεψη στα Τίρανα πραγματοποιεί η Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας Μαρία Δαμανάκη σήμερα (7/11/2013) και αύριο.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται προκειμένου η Επίτροπος να μεταφέρει στην Αλβανική ηγεσία τα μηνύματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας που με δυο κουβέντες είναι να δοθεί στη γείτονα χώρα καθεστώς υπό ένταξη χώρας με την προϋπόθεση ότι η Αλβανία θα προχωρήσει αποφασιστικά στην πάταξη της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος. 
Στην ατζέντα της Επιτρόπου στην Αλβανία κεντρικό ρόλο επίσης έχει η θαλάσσια διάσταση με έμφαση στη δημιουργία θαλάσσιων ζωνών στη Μεσόγειο και το θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό. 
Στο πρόγραμμα της Ελληνίδας επιτρόπου υπάρχει πλήθος συναντήσεων με Αλβανούς αξιωματούχους και, βεβαίως, τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα αύριο το μεσημέρι. Συνομιλίες θα έχει, επίσης, με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Αλβανίας, Περιβάλλοντος και Τουρισμού, Μεταφορών και Υποδομών, Αγροτικής Ανάπτυξης και υδάτινων πόρων καθώς και με κοινοβουλευτικούς παράγοντες και εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων. 
Τέλος θα προεδρεύσει σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με επιστήμονες ιχθυολόγους και υδροβιολόγους στο Πανεπιστήμιο των Τιράνων και θέμα την βιωσιμότητα του θαλάσσιου πλούτου και την Κοινή Αλιευτική Πολιτική της Ε.Ε.
real.gr
aftonomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.