Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Ο υπουργός μεταλλαγμένων απαγόρευσε την εμπορία σπόρων καλαμποκιού της Monsanto το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης. Τα υπόλοιπα είδη;


Στην απαγόρευση της εμπορίας σπόρων υβριδίων αραβοσίτου που φέρουν τη γενετική τροποποίηση MON810, της Monsanto, προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – απόφαση που αποτελεί συνέχεια προηγούμενων απαγορεύσεων στηριζόμενων στην Οδηγία 2002/53 του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος αποτελούν ύψιστες προτεραιότητες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Γενετικά τροποποιημένοι σπόροι δεν έχουν θέση στην ελληνική γη» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος. Σύμφωνα με την τεκμηρίωση της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείο η απαγόρευση κρίθηκε απαραίτητη για την αποφυγή άμεσου κινδύνου για το περιβάλλον αλλά και ενδεχόμενων κινδύνων για την ανθρώπινη υγεία.
Ωστόσο στην τεκμηρίωση σημειώνεται ότι η διεθνής επιστημονική κοινότητα διερευνά ακόμη κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων και ζωοτροφών που προέρχονται από γενετικά τροποποιημένα φυτά μπορεί να επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου και των ζώων. Σημειώνεται ότι βάσει των συμπερασμάτων του διεθνούς συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επαγγελματιών Μελισσοκόμων, οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες μπορεί να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στη μελισσοκομία και τα προϊόντα της καθώς δεν θα μπορούσε να διασφαλιστεί η καθαρότητά τους, λόγω προσμίξεων με γενετικά τροποποιημένη γύρη.
Πηγή: tvxs.gr
Σχόλιο StopAlimentarius: Είναι από τις ειδήσεις που χαίρεσαι να ακούς, αλλά όταν γνωρίζεις κάποια πράγματα εύκολα αμφισβητείς τα πάντα…
Είναι δυνατόν ο υπουργός των μεταλλαγμένων να το απαγόρευσε;  Δείτε ποιος είναι…
Είναι ο ίδιος που έδωσε την θετική ψήφο και για να επιτραπεί για πρώτη φορά η καλλιέργεια μεταλλαγμένων στην Ευρώπη, ενώ η Ελληνική επιτροπή είχε ταθεί κατά!!!
Έστω ότι απαγόρευσε το ένα είδος, με τα υπόλοιπα τί γίνεται;
Αυτό που καλλιεργείται σήμερα τί είναι; Ας μη ξεχνάμε πως το παγκόσμιο ποσοστό μεταλλαγμένου καλαμποκιού παγκοσμίως αγγίζει το 90%
Πολλές οι απορίες…
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.