Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Οι Αλβανοτσάμηδες έχουν την υποστήριξη της Τουρκίας-Η Τουρκία δωρίζει στον αλβανικό στρατό εξοπλισμό 3 εκατ. δολαρίων




Οι Αλβανοτσάμηδες έχουν την υποστήριξη της Τουρκίας

Φωτό δημοσιεύματος: Ο επικεφαλής των Αλβανοτσάμηδων, Σπετίμ Ίντριζι (α), με τον Τούρκο Μεβλούτ Τσαβούσογλου


Δεκέμβριος 21, 2013.


Άγκυρα.



Ο επικεφαλής του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων – PDIU,  Σπετίμ Ίντριζι, επισκέπτεται την Άγκυρα, μετά από πρόσκληση του Αντιπροέδρου του κυβερνώντος κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης- ΑΚ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.


Η επίσκεψη –σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα- αποτελεί ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την καθιέρωση συνεργασίας μεταξύ του αλβανικού κόμματος PDIU και του τουρκικού ΑΚ.


Ο Ίντριζι δήλωσε ότι οι Αλβανοί είναι ευγνώμονες προς το τουρκικό κράτος και τους πολίτες του, για την μεγάλη βοήθεια που προσέφεραν στους Αλβανοτσάμηδες που  εκτοπίστηκαν το 1923 στην Τουρκία.


Παράλληλα, ο αναπληρωτής επικεφαλής του ΑΚ, Τσαβούσογλου, εγγυήθηκε (αλβανικά ‘garantoi ‘) στον Ίντριζι ότι θα έχει την βοήθεια τους, στην προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος των τσάμηδων, σημειώνει το δημοσίευμα.


Βαλκανικό Περισκόπιο

Η Τουρκία δωρίζει στον αλβανικό στρατό εξοπλισμό 3 εκατ. δολαρίων
 

«Δώρο για το νέο έτος»...


Δεκέμβριος 21, 2013.


Δωρεά  στο στρατό της Αλβανίας έκανε η Τουρκία. Η βοήθεια αναφέρεται σε στρατιωτικά οχήματα, γεννήτριες και λοιπό υλικοτεχνικό εξοπλισμό για τον αλβανικό στρατό και την αστυνομία.


Στην παράδοση του εξοπλισμού έγινε ειδική τελετή στη Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων στο Zall –Herr, στην οποία η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Μιμή Κοντέλι ευχαρίστησε τον πρέσβη και τον στρατιωτικό ακόλουθο της Τουρκίας στα Τίρανα.


Κατά την τελετή ο πρέσβης της Τουρκίας, Hydayet Bayraktar, δώρισε συμβολικά στην υπουργό Άμυνας της Αλβανίας,  ένα όχημα για τις μετακινήσεις της...


Βαλκανικό Περισκόπιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.