Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Μπορεί η Εθνική Τράπεζα να μήνυσε το blog «fimotro», όμως κανείς μας δεν την έχει μηνύσει για τους εκβιασμούς που διαπράττει στους πελάτες της.




Η Εθνική Τράπεζα - πρώην της Ελλάδος - πριν λίγες ημέρες προέβει σε μήνυση για ανυπόγραφο δημοσίευμα του blog «fimotro», που έκανε λόγο για επικείμενο «κούρεμα» καταθέσεων στην Εθνική Τράπεζα, ακόμα και για καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ σύμφωνα με το δημοσίευμα του skai.gr
Ενώ η εν λόγω τράπεζα με την μήνυσή της προασπίζει τα συμφέροντά της και επιδιώκει να αποκαταστήσει το "χαμένο" της όνομα, παράλληλα τα τελευταία χρόνια εκβιάζει τους πελάτες της για να παραδώσουν προσωπικές πληροφορίες όπως το εκκαθαριστικό εφορίας, αστυνομική ταυτότητα, τόπο διαμονής κλπ. 

Ελέγχουν τους πελάτες τους και μεταφέρουν αυτές τις πληροφορίες στο υπουργείο οικονομικών ενώ παράλληλα τις κρατούν στα αρχεία τους, δηλαδή φακελώνουν όλους τους πελάτες. 
Ο εκβιασμός και το θράσος τους βρίσκεται στο επίπεδο να λένε προφορικά, από τα ταμεία μέχρι τους διευθυντές των καταστημάτων, ότι το σύστημα τους δεν λειτουργεί αν δεν δοθούν αυτά τα στοιχεία, δηλαδή παρακρατούν στυγνά τις καταθέσεις, την μισθοδοσία ή και την σύνταξη των πελατών τους. Γεγονότα απαράδεκτα, αντισυνταγματικά και παράνομα. Καμία τράπεζα δεν έχει δικαίωμα να παρακρατήσει καταθέσεις πελατών ακόμα και σε περίπτωση έλλειψης κάποιου εγγράφου. Πρόκειται για μια πλεκτάνη / απάτη εκβιαστικού χαρακτήρα που εφάρμοσε πρώτα  η Εθνική Τράπεζα, σαν το καλό και υπάκουο παιδί του κ.Προβόπουλου (διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδος), ενώ τώρα τελευταία διαπιστώσαμε την ίδια συμπεριφορά από την Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς (πιθανότατα κι άλλες).
Δίνουν στους πελάτες ένα διαφημιστικό φυλλάδιο που έχει εκδώσει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών http://eleftheroiellines.blogspot.com/2013/05/blog-post_938.html με τον τίτλο «Συστηθήκατε αν όχι …  κάντε το τώρα»  βασιζόμενοι στο ΦΕΚ. 650/Β/9-4-2009 που εξέδωσε η ιδιωτική επιχείρηση Τράπεζα της Ελλάδος με την απόφαση της αρ. 281/5/17-3-2009 χωρίς καν να περάσει από το Ελληνικό κοινοβούλιο:  http://eleftheroiellines.blogspot.com/2013/07/blog-post_8958.html και την κατακρεούργηση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα μνημόνια και η υπάρχουσα πολιτική έδωσαν το δικαίωμα να ζητήσει πριν λίγα χρόνια ο Γερμανός υπουργός οικονομικών τα ευαίσθητα προσωπικά μας δεδομένα από τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς, γεγονός που δυσανασχέτησε τις ίδιες τις τράπεζες. Εν τέλει δεν γνωρίζουμε αν αυτά δώθηκαν ή όχι.  
Το υπερβολικό θράσος των τραπεζών είναι ότι εκβιάζουν και απειλούν τους πελάτες τους να παραδώσουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα των φορολογικών τους δηλώσεων, ώστε να τα ελέγξουν με τις κινήσεις των λογαριασμών/καταθέσεων, μετατρέποντας τα πιστοληπτικά ιδρύματα σε όργανα ελέγχου του υπουργείου οικονομικών, δηλαδή όργανα παρακολούθησης και φακελώματος των πελατών τους.
Κατάφεραν ο κ Στουρνάρης, ο κ Προβόπουλος και το τραπεζικό λόμπυ να εξαλείψουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, το προσωπικό απόρρητο, το ιατρικό και τραπεζικό απόρρητο, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τους διεθνείς κανόνες και νόμους.  
Το Ινστιτούτο Καταναλωτή ΙΝΚΑ - πιθανόν ο μοναδικός φορέας - μέσα από τις πολλαπλές δράσεις του έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη για την εγκύκλιο ΠΟΛ 1077 όπου εκδικάστηκε την Τετάρτη στις 4/12/2013 στο ΣΤΕ http://nofaxe-inka.blogspot.gr/2012/08/1077.html Βρισκόμαστε σε αναμομονή της απόφασης.
Επίσης, έχει εκδώσει την επιστολή διασφάλισης προσωπικών δεδομένων και πληροφοριών  http://nofaxe-inka.blogspot.gr/2012/06/blog-post.html σχετικά με την ΠΟΛ1077 αλλά και έχει ενημερώσει με δελτία τύπου για την απαγόρευση διαβίβασης των προσωπικών δεδομένων όλους τους εμπλεκόμενους φορείς  http://nofaxe-inka.blogspot.gr/2012/11/blog-post_20.html
Με την έκδοση του Δ.Τ. 480 12.11.13 http://eleftheroiellines.blogspot.com/2013/11/inka_12.html το ΙΝΚΑ προτρέπει να μην παραχωρούνται τα εκκαθαριστικά ή το ΑΦΜ στις τράπεζες αναφέροντας ότι ο φορολογικός έλεγχος ανήκει στο κράτος και όχι στις τράπεζες.

Η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του προσωπικού απορρήτου, σε όλες του τις μορφές, πρέπει να γίνεται από τους ίδιους τους πολίτες αφού το κράτος τα καταπατεί συστηματικά. Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ουσιαστικά έχει μείνει αμέτοχη χωρίς καμία επίσημη θέση για την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας. Παρόλα αυτά της επιβλήθη πρόστιμο ύψους 150 χιλιάδων ευρώ
http://eleftheroiellines.blogspot.co.uk/2013/08/blog-post_6376.html
από το υπουργείο οικονομικών για την διαρροή προσωπικών δεδομένων, αποδεικνύοντας τις παραλήψεις της Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Επίσης, η δημόσια αυτή αρχή δεν έχει λάβει επίσημη θέση για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, μέσα από την οποία το υπουργείο οικονομικών μας εκθέτει ανεπανόρθωτα απαιτώντας την αποστολή προσωπικών φορολογικών πληροφοριών μέσω διαδικτύου, ενός χώρου που κρύβει τεράστιους κινδύνους, και που η ασφάλεια μεταφοράς ευαίσθητων δεδομένων είναι άκρως αμφισβητήσιμη, όταν οι ειδικοί τεχνικοί διαδικτύων αναφέρουν ότι δεν υπάρχει καμία ασφάλεια και δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ.  


Το τραπεζικό σύστημα λειτουργεί με τα δικά μας χρήματα, με τις οικονομίες των πολιτών. Ο 'Ελληνας φορολογούμενος ήδη έχει στηρίξει τις ιδιωτικές τράπεζες με 238 δισ. ευρώ, όσο σχεδόν ήταν το χρέος της χώρας μας πριν την είσοδο της στο ΔΝΤ, ενώ εκείνες δεν διστάζουν να τον απειλούν. 
http://eleftheroiellines.blogspot.gr/search/label/Αφιέρωμα Τράπεζες

Τώρα στρέφονται ενάντια σε ιστολόγιο για διασπορά ψευδών ειδήσεων, κλονισμό πίστης στο εθνικό νόμισμα κλπ ανοησίες, ενώ οι ίδιοι είναι αυτοί που εξαθλίωσαν οικονομικά την χώρα, αυτοί που το δικό τους χρέος μετατράπηκε σε δημόσιο, αυτοί που είναι πάνω από τους λαούς και που για αυτούς η ανθρώπινη ζωή δεν έχει σημασία. Η οικονομική κρίση ή αλλιώς Γερμανική κατοχή έχει αναλώσιμους, έχει νεκρούς, έχει αυτόχειρες, πεινασμένους, φτωχούς, άστεγους, άνεργους και που για τις κυβερνήσεις, για τις τράπεζες και το ΔΝΤ είναι μόνο στατικά στοιχεία, είναι τα στοιχήματα που έπαιξαν εις βάρος μας οι «σπουδασμένοι» και έμπειροι αναλυτές της Τρόικας, και ο κ Στουρνάρης ειδικός οικονομολόγος εγκάθετος της κυβέρνησης της ΝΔ και πιο πριν του ΠΑΣΟΚ, συνετέλεσε σε αυτό το πείραμα γενοκτονίας του λαού μας.
Η δική μας απάντηση για την μήνυση της Εθνικής Τράπεζας είναι να μας δώσουν όλες τις πληροφορίες για το πώς εκμεταλλεύτηκαν τα 238 δις. ευρώ και γιατί δεν τα διέθεσαν στην αγορά.
Στο ότι ζητάνε τα προσωπικά μας δεδομένα εμείς θα τους απαντήσουμε ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι πελάτες τους αναλαμβάνουν το ρίσκο των καταθέσεών τους, γεγονός που οδηγεί τις τράπεζες στην υποχρέωση να παραδίδουν όλα τα οικονομικά τους στοιχεία, ώστε να μπορεί ο πελάτης να συγκρίνει και να επιλέγει το ποσοστό ρίσκου κι όχι να συμβαίνει το αντίστροφο.
Η κοροϊδία των τραπεζών έχει τα όρια της. Ξέρουμε κι εμείς να απαντήσουμε στους εκβιασμούς τους με μαζικές αναλήψεις καταθέσεων και bank run.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.