Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Αγγελίες απόγνωσης που σοκάρουν: Ζητείται σπίτι, αερόθερμο και…


aggelia
Δεν είναι αγγελίες φτώχειας αλλά απόγνωσης. Άνθρωποι που δεν έχουν να στεγάσουν ή να ζεστάνουν τα παιδιά τους, άνθρωποι που από την μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν στον δρόμο, απευθύνονται στην ανθρωπιά των άλλων.
Είναι αγγελίες που δημοσιεύονται σε εφημερίδες και στο internet. Άνθρωποι που δεν έχουν, δε ντρέπονται να ζητήσουν βοήθεια. Ξύλα, αερόθερμα, σόμπες, ένα σπίτι για να μείνουν και να αναλάβουν το χαράτσι και τα κοινόχρηστα, ακόμη κι ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο για να στολίσουν ένα νοσοκομείο.

«Ένα αερόθερμο για τα παιδιά μου»
Ο 42χρονος Γιώργος Πιτσουλάκης, είναι άνεργος εδώ και έναν χρόνο. Έβαλε αγγελία σε αθηναϊκή εφημερίδα ζητώντας από όποιον ανταποκριθεί να του χαρίσει ένα αερόθερμο για να ζεσταθούν τα παιδιά του.
«Παρακαλώ ζητώ να μου χαρίσουν ένα αερόθερμο. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη. Είμαι άνεργος με δύο παιδιά και δεν έχω θέρμανση», γράφει.
Εργαζόμενοι σε νοσοκομείο ζητούν να τους χαριστεί χριστουγεννιάτικο δέντρο για να στολίσουν το χώρο
«Δεν το κάνω για εμένα. Αλλά δεν μπορώ να βλέπω τα παιδιά μου να ξεπαγιάζουν», λέει στον Ελεύθερο Τύπο. Τις… καλές εποχές, έβγαζε ως επαγγελματίας οδηγός νταλίκας 1.500 ευρώ τον μήνα, έβαζε αγγελίες με τις οποίες χάριζε οικιακές συσκευές που του περίσσευαν. Τώρα όμως έχουν έρθει τα πάνω κάτω στη ζωή του.
Η εταιρία που τον απασχολούσε επί 15 χρόνια έκλεισε, η γυναίκα του εργάζεται περιστασιακά και έπρεπε πάση θυσία να βρει τρόπο να ζεστάνει το σπίτι του στο Περιστέρι, όπου ζει με τα δύο ανήλικα παιδιά του.
Όπως λέει, ήταν τυχερός γιατί ένας άνθρωπος ανταποκρίθηκε στην αγγελία που δημοσιεύτηκε πριν από 10 μέρες και του έδωσε το αερόθερμο. «Πράξη που φαντάζει μικρή αλλά δε θα ξεχάσω ποτέ».
Ζητείται σπίτι
Υπάρχουν κι άλλες τέτοιες αγγελίες. «Ελληνίδα μητέρα δυο μεγάλων παιδιών, μετά από οικονομική ζημιά, ζητεί ευγενικά να της παρέχουν σπίτι για να κατοικήσουν».
Μια άλλη, παρόμοια, γράφει: «Πέραμα, Καμίνια, Νίκαια, Κερατσίνι, Σαλαμίνα και γύρω περιοχές, ζητείται από οικογένεια τριμελή με παιδί ΑμεΑ να της παραχωρηθεί. Χαράτσι, ΔΕΗ, νερό αναλαμβάνεται από την οικογένεια».
Ο Γιάννης είναι ένας από τους πολλούς που βάζουν αγγελία για ξύλα. Προσφέρεται να κλαδέψει ή να κόψει δέντρα και σε αντάλλαγμα παίρνει καυσόξυλα. «Πηγαίνω όπου με καλέσουν. Κόβω δέντρα που μπορεί να έχουν πέσει από τον αέρα ή που έχουν μείνει απεριποίητα και χρειάζονται κλάδεμα», λέει στον Ελεύθερο Τύπο.
Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο
Εξίσου συγκλονιστική είναι και η αγγελία για ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Δεν προορίζεται για σπίτι αλλά για ένα νοσοκομείο. «Χριστουγεννιάτικο δέντρο για στολισμό τμήματος νοσοκομείου ζητώ να μου χαρίσουν». Την έβαλαν υπάλληλοι του νοσοκομείου.
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.