Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Δημοσκόπηση χαστούκι για Ερντογάν - Νταβούτογλου και την πολιτική τους




Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
''Χαστούκι'' σε Ερντογάν -Νταβούτογλου και την εξωτερική τους πολιτική : Στο 25% φέτος (2013) από 34,7% που ήταν πέρυσι (2012) έπεσε η στήριξη της τουρκικής κοινής γνώμης στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Ερντογάν, σύμφωνα με τηλεφωνική έρευνα που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο Kadir Has.

Το 65% του δείγματος περιέγραψε το συριακό ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής ενώ το 41% θεωρεί ότι η Τουρκία θα πρέπει να παραμείνει ουδέτερη προς το συριακό καθεστώς και τη συριακή αντιπολίτευση.
Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το 37% των ερωτηθέντων περιέγραψε τη Τουρκία ως μια ισλαμική χώρα, ενώ το 72% θεωρεί ότι η Τουρκία θα πρέπει να αποτελέσει υπόδειγμα για τις μουσουλμανικές χώρες.
Αναφορικά με την Αίγυπτο, το 48% του δείγματος δεν είναι ευχαριστημένο με την πολιτική που εφαρμόζει η Τουρκία στην Αίγυπτο αλλά το 57% θεωρεί ότι η Τουρκία δεν θα πρέπει να αναγνωρίσει την σημερινή αιγυπτιακή κυβέρνηση.Η πολιτική της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή έπεσε κατά 11% από το 2011 και άγγιξε το 26% για το 2013.
Ποιους θεωρούν απειλές
Ως μεγαλύτερη απειλή για την Τουρκία θεωρούνται οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Συρία και το Ιράν ενώ το Αζερμπαϊτζάν θεωρείται η φιλικότερη χώρα.  
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.