Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Ο Χαραντίναϊ δήλωσε χριστιανός και εγινε του... Κοσόβου!


Ο Χαραντίναϊ δήλωσε χριστιανός και εγινε του... Κοσόβου!
Σχόλιο ΛΦ: Απλά διαβάστε τις αντιδράσεις των μουσουλμάνων. Προδότη τον ανεβάζουν, ιερόσυλο τον κατεβάζουν. Επειδή δήλωσε Χριστιανός και όχι μουσουλμάνος. Στην Ελλάδα πάλι ανεχόμαστε τουρκόφιλους βολευτές να μιλάνε για ανεξάρτητη Θράκη. Χρειάζεται περαίτερω εξήγηση για να καταλάβουμε πως παραγίναμε δημοκράτες στην Ελλάδα επιτρέποντας σε πληρωμένους πράκτορες του Προξενείου να προπαγανδίζουν ελευθέρα, με κίνδυνο για την ίδια την χώρα (δεν αναφέρω δημοκρατία γιατί έχουμε δικτατορία);



Του Νίκου Αναγνώστου
Εγινε του... Κοσόβου με τη δήλωση του προέδρου της Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσόβου Ραμούς Χαραντίναϊ πως δεν είναι μουσουλμάνος. «Επί γενεές ολόκληρες η οικογένειά μου ήταν Αλβανοί καθολικοί. Αγνοώ τον λόγο που είμαι μουσουλμάνος. Ποτέ μου δεν ήμουν σε τζαμί, ούτε για προσευχή ούτε για κάτι άλλο» είπε ο επίδοξος πρωθυπουργός του Κοσόβου, βάζοντας φωτιά στα Social Media και προκαλώντας τη μήνιν του ιμάμη του Μεγάλου Τζαμιού της Πρίστινα Σεφκέτ Κρασνίκι, που τον κατηγόρησε ως «αλλαξοπιστήσαντα» για «χάρη της καριέρας του». Το ίδιο οργίλη και η Μουσουλμανική Νεολαία, που έκανε λόγο για αντιισλαμική «ιεροσυλία» αδύνατη να εξαγνίσει τον «υπόδικο» της Χάγης για «εγκλήματα πολέμου» -όπως του θύμισε- παρά την αθώωσή του απ’ το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. 
Διόλου τυχαία δεν ήταν η δήλωση Χαραντίναϊ, ο οποίος πιθανόν άμεσα να προσέβλεπε –και να δικαιωθεί- σε περισσότερες ψήφους απ’ τους ανοιχτόμυαλους συμπολίτες του για τους υποψηφίους κοινοτάρχες του κόμματός του στο δεύτερο γύρο των χθεσινών τοπικών εκλογών της 1ης Δεκεμβρίου. Ηταν, επομένως, ευθεία βολή κατά του νυν πρωθυπουργού και πολιτικού του αντιπάλου Χασίμ Θάτσι, ένθερμου αποδέκτη πρόσφατα στην Πρίστινα, παρουσία του Αλβανού ομολόγου του Εντι Ράμα, της προκλητικής δήλωσης του φιλοξενούμενου Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν πως «Τούρκοι και Αλβανοί είναι αδέρφια» και «Κόσοβο και Τουρκία είναι μία χώρα», που ξεσήκωσε τη φιλοδυτική διανόηση των Αλβανών εν γένει. 
Προφανώς ο Χαραντίναϊ ανήκει στη χορεία των Αλβανοκοσοβάρων εκείνων πολιτικών που βλέπουν τη μεταγιουγκοσλαβική μεταστροφή του Κοσόβου προς τη Δύση και την ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια άρρηκα δεμένες με την επιστροφή στην πρώην θρησκεία τους, τον χριστιανισμό.  Σ’ αυτή τη διαμάχη φιλοδυτικών και φιλοοθωμανών πρώτος «αμάρτησε», στις αρχές του ’90, με την πτώση του κομμουνισμού, ο διάσημος γνωστός συγγραφέας Ισμαήλ Κανταρέ για την οποία «αμαρτία» το ισλαμικό κατεστημένο τον έβαλε στο «πυρ το εξώτερον». 
Η Τουρκία του Ερντογάν, ωστόσο, που σχεδιάζει «ισλαμικά τόξα» και διακατέχεται απ’ τις ορέξεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, συνεχίζει την επίθ εση... αδελφοσύνης στους όπου Βαλκανικής Αλβανούς με πηλήκια, λίρες και κοράνια. Μάλλον μπερδεψο-δουλειές, παρά αδελφο-δουλειές... 
aftonomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.