Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ο χάρτης θανάτου στο Αιγαίο όπως τον σχεδίασαν οι Τούρκοι




Tο 90% των Αφρικανών που επιθυμούν να διαφύγουν στις δυτικές χώρες χρησιμοποιούν τα νερά του Αιγαίου: Σύριοι, Σομαλοί, Νιγηριανοί, Λίβυοι και πολλοί από το Μαλί και την Ερυθραία διαφεύγουν στην Ευρώπη μέσω Αιγαίου και Μεσογείου, αναφέρει σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Turkiye με τον τίτλο: «Ο χάρτης θανάτου του Αιγαίου» (βλέπε γράφημα).
Ωστόσο, συμπληρώνει,  το ταξίδι προς την ελπίδα καταλήγει πολλές φορές σε απογοητευτικό αποτέλεσμα.
Φέτος,προσθέτει, εκατοντάδες άτομα έχασαν τη ζωή τους στα ''νησιά των φυγάδων'' εννοώντας, προφανώς νησιά της Ιταλίας και της Ελλάδας
Προς επίρρωση την ίδια ημέρα  στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu αναφέρεται ότι, λόγω της ανατροπής της πλαστικής λέμβου στα ανοιχτά του Τσεσμε της Σμύρνης στην οποία επέβαιναν λαθρομετανάστες έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα -  δύο γυναίκες και ένα παιδί.Το τουρκικό Λιμενικό διέσωσε 29 άτομα.
Ο Νομάρχης της Σμύρνης, κ. Μουσταφά Τοπράκ, σε δηλώσεις του, στον ανταποκριτή του πρακτορείου Anadolu, είπε ότι έσκασε η πλαστική λέμβος στην οποία επέβαιναν λαθρομετανάστες, οι οποίοι προσπαθούσαν να φύγουν στο εξωτερικό, παράνομα, από την περιοχή Τσατάλασμακ του Τσεσμε. Ο κ.Τοπράκ είπε πως οι λαθρομετανάστες που έχασαν τη ζωή τους και ήταν Συριακής υπηκοότητας, ενώ αυτοί που  διασώθηκαν  στην πλειοψηφία τους ήταν από τη Συρία, την Μπούρμα και το Αφγανιστάν.
Τα πτώματα μεταφέρθηκαν για νεκροψία στο Κρατικό Νοσοκομείο του Τσεσμε. Συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή μεταξύ του Τσεσμε και της Χίου για την ανεύρεση των αγνοουμένων τεσσάρων ατόμων.
 Η εφημερίδα Zaman υποστηρίζει ότι τη λέμβο που μετέφερε τους λαθρομετανάστες σταμάτησε το Ελληνικό Λιμενικό στα διεθνή ύδατα και ότι κατά την επιστροφή στην Τουρκία, η λέμβος βυθίστηκε.
onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.