Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Σκόπια: Ανάβει η αντιπαράθεση Αλβανών και Σλάβων




Δημοσιογράφος του Dnevnik αποκαλεί τους Αλβανούς ‘Βαρβάρους’

Η ανέγερση αγαλμάτων στο κέντρο των Σκοπίων –αγαλμάτων που δεν ανήκουν καν στην ιστορία του σλαβο-βουλγαρικού πληθυσμού- έχει πυροδοτήσει τα εθνοτικά πάθη στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων.



Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο του Τόνι Ναουνόφσκι, στην εφημερίδα ‘Dnevnik’ των Σκοπίων:


«Οι βάρβαροι έφτασαν συμπολίτες! Είναι μπροστά από την πόρτα μας. Ήρθαν στο κέντρο των Σκοπίων με τεράστια σφυριά. Από πού ήρθαν αυτοί; Από το Βόντνο (οροσειρά βόρεια της πόλης των Σκοπίων) από την περιοχή του Μεταλλικού Νερού, από το Καπίσετς, από το Τιάρνιτσε». (περιοχές που κατοικούν Αλβανοί).


Και θα συνεχίσει:


«Μια μέρα θα έρθουν και θα καταστρέψουν όλα τα μνημεία μας. Δεν υπάρχει, πια, αμφιβολία ότι αυτοί οι άγριοι ‘σκέπτονται’ ότι η ιστορία θα αφανίσει τους Αλβανούς και αντιδρούν από αυτοάμυνα».


Θα προσθέσει:


«Σχεδόν όλοι οι αγωνιστές  της πατρίδας μας στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο (όπως ο Μιχαΐλο Αποστόλσκι, ο Τσέντο και πολλοί άλλοι), τα αγάλματά τους,  θα γίνουν ο επόμενος στόχος αυτών των αγρίων που αψηφούν το σταυρό το σύμβολο του Χριστιανισμού. Ο Τζέμο Χάσο, που είναι υπεύθυνος για τις δολοφονίες των Σλάβων συμπατριωτών μας, σήμερα στην Λαζαρόπολη του έχουν στήσει μνημείο- αυτοί είναι οι ήρωες τους», γράφει ο Ναουνόφσκι.


Βαλκανικό Περισκόπιο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.