Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Συλλειτουργία με «ορθόδοξους» προωθεί ο Πάπας

barth_papas

Πολλές συμπτώσεις! Είχαμε γράψει στις 30  Ιουλίου 2013:
Συνεπώς, πρέπει να βρεθεί μια έστω προσωρινή φόρμουλα πολιτιστικής συνύπαρξης-συγκυβέρνησης μεταξύ των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών που κυριαρχούν πάνω στον πλανήτη, έτσι ώστε όλοι να «προσεύχονται μαζί για την ειρήνη των λαών». Βέβαια κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο και τυχόν επίτευξη του, κανείς δεν ξέρει για πόσο καιρό θα κρατήσει, εάν κρατήσει.

Κατάλληλο μέρος για να επιτευχθεί ενδεχόμενη συμφωνία δήθεν συμφιλίωσης Ανατολής και Δύσης, θα μπορούσε να είναι, όπως γράψαμε, η Ιερουσαλήμ, όπου συνυπάρχουν οι τρεις αυτές θρησκείες. (…)
Αγκάθι στο σχέδιο μιας -στην ουσία- υποδούλωσης των τριών αυτών δογμάτων στην λογική της παγκοσμιοποίησης, αποτελούν οι, για τους παγκοσμιοποιητές, αντιδραστικοί ορθόδοξοι, που αντιστέκονται σθεναρά στην συναίνεση της Ορθοδοξίας στο συγκεκριμένο colpo grosso της παγκόσμιας διαπλοκής. Ηγετική θέση καταλαμβάνει η Ρωσία που φαίνεται να αντικαθιστά το Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να έχει αποδεχθεί σε όλους τους τόνους την προσέγγιση με το, βάσει πρόσφατων καταγγελιών, «διαφθαρμένο Βατικανό» και την υλοποίηση της ιδέας μιας «παγκόσμιας προσευχής», απευθυνόμενης σε ένα κοινό Θεό, ο οποίος μόνο φαινομενικά θα έχει σχέση με την αγάπη. Μάλλον θα εννοούν τον ίδιο Θεό που είχε δώσει π.χ. στον Μπους εντολή να ξεκινήσει τον πόλεμο στο Ιράκ, όπου σφαγιάστηκαν γυναικόπαιδα και καταληστεύτηκε το πετρέλαιο.
Διαβάζουμε σήμερα από την επικαιρότητα:
Στις σχέσεις της Ρωμαιοκαθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας αναφέρθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος, επιβεβαιώνοντας ότι « ετοιμάζεται να επισκεφθεί τα Ιεροσόλυμα, προκειμένου να συναντήσει τον ‘αδελφό’ του, Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο».
Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα La stampa, ο Ποντίφικας δήλωσε πως η εν λόγω συνάντηση θα γίνει προκειμένου «να τιμήσουν τα πενήντα χρόνια από τον εναγκαλισμό του Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα με τον Πάπα Παύλο τον ΣΤ, που είχε λάβει χώρα, στην πόλη αυτή, το 1964».
Σχετικά με τους Ορθοδόξους αναφέρει: «Δέχθηκα, τους εννέα αυτούς μήνες, επισκέψεις πολλών ορθόδοξων αδελφών. Του Βαρθολομαίου, του Ιλαρίωνα, του μητροπολίτη Περγάμου Ζηζιούλα, του κόπτη Πατριάρχη της Αιγύπτου Τουάντρος. Τους δέχθηκα ως αδελφούς, διαθέτουν την αποστολική διαδοχή».
Τονίζει πως λυπάται για το γεγονός ότι δεν μπορούν ακόμα να συλλειτουργήσουν. «Προκαλεί πόνο το ότι δεν μπορούμε, ακόμη, να συλλειτουργήσουμε, αλλά η φιλία υπάρχει. Και νομίζω ότι ο δρόμος είναι αυτός: φιλία, κοινή προσπάθεια και προσευχή υπέρ της ενότητας. Δώσαμε ό ένας την ευχή του στον άλλον, ο ένας αδελφός δίνει την ευχή του στον άλλο αδελφό. Ο ένας λέγεται Πέτρος και ο άλλος Ανδρέας, Μάρκος, Θωμάς».
Τα συμπεράσματα δικά σας!
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.