Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Η Gazrpom και η Ρωσία μπλόκαραν την συμφωνία στο Μπακού.




Απο όσο αναφέρει το συγκεκριμένο άρθρο , η "αποτυχία" εύρεσης της Ελληνικής αποστολής στο Μπακού , δεν οφείλεται πουθενά αλλού , εκτός απο το "come back" της Gazprom και της Ρωσίας που έδωσε κάτω απο το τραπέζι (εκτός χρόνου) μια συμφωνία ,  καλύτερη απο αυτή της SOCAR  (εφάμιλη με αυτή στα πλαίσια του διαγωνισμού τον Ιούνιο).


Μένει να δούμε αν οντως ισχύει κάτι τέτοιο , καθώς στο πλαίσιο της συμφωνίας αγοράς έχει περάσει μέσα και η ΔΕΣΦΑ στην πρόταση των Ρώσων. Αν ισχύει πάντως , αυτό σημαίνει ενα χτύπημα κάτω απο την ζώνη απο την Ρωσία κατά της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, που θα βρεθούν ξαφνικά σε δύσκολο σημείο αντίδρασης.. αλλά και σε δύσκολο σημείο την κυβέρνηση Σαμαρά, καθώς θα αλλάξει σίγουρα ισορροπίες απέναντι στην Γερμανία.
Ενδιαφέρουσα τροπή αν μη τι άλλο....
πηγή είδησης: http://www.caspianbarrel.org/index.php/en/extensions/materials/5287-russia-prevents-the-signing-of-the-purchase-agreement-of-the-azerbaijani-state-oil-company-socar-with-greek-desfa-gas-distribution-network
geopolitics.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.