Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Μέρος των χημικών όπλων της Συρίας θα καταστραφούν στη Μεσόγειο Θάλασσα. Αmder alert: Greenpeace






Οι χημικές ουσίες της Συρίας  που θα εξαχθούν από τη χώρα έως τις 31 Δεκεμβρίου, θα καταστραφούν στη θάλασσα από ένα πλοίο το οποίο θα χορηγηθεί για τον σκοπό αυτόν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.



Αυτό αναφέρθηκε από τη γερμανική εφημερίδα Die Welt η οποία επικαλείται δήλωση του Ahmet Üzümcü, γενικού διευθυντή του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW).


Ο Üzümcü δήλωσε ότι οι ΗΠΑ, προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στην καταστροφή τους,  με την τεχνολογία την οποία έχουν. Πρόσθεσε ότι η Συρία θα έχει πλήρη επιχειρησιακή υποστήριξη και χρηματοδότηση για την εξουδετέρωση των χημικών ουσιών.


Οι εργασίες καταστροφής θα διενεργηθούν επί αμερικανικού πλοίου με το υδάτινο στοιχείο, με τη μέθοδο της υδρόλυσης, όπως αναφέρεται.


 Βαλκανικό Περισκόπιο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.