Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

S.O.S – Πεθαίνοντας για την Διζωνική…


20131211-154430.jpg

Μακαρούνια του φούρνου
και μείναμε τελικά μειονότητα
Τα πράγματα στο τόπο μας είναι τόσο τραγικά με κανένα να μην εκνευρίζεται, να μη φοβάται, να μην επαναστατεί, να μην βγαίνει πλέον στους δρόμους με το θέμα να κατάντησε όντως θέμα ιατρικής ανάλυσης φαινομένου λαού που ξεριζώνεται και μένει μειονότητα στο τόπο του. Εδώ και χρόνια κάποιοι γράφαμε και προειδοποιούσαμε ότι η Τουρκία θα κερδίσει το στόχο της (τουρκοποίησης ολόκληρης της Κύπρου) δίχως να ξαναρίξει ένα βόλι. Και κανένας

από τους μεγάλους και μικρούς τάχατες ηγέτες και πατριάρχες αυτού του τόπου, πεθαμένων και ζωντανών, δεν ενδιαφέρθηκε ή ευαισθητοποιήθηκε από τον ορατό κίνδυνο να μετατραπεί ο Ελληνισμός μειονότητα στην ίδια του την πατρίδα. Μετά την τουρκική βάρβαρη εισβολή ξεκίνησε η σκόπιμη αλλοίωση του πληθυσμού με τα καραβάνια των Τούρκων κουβαλητών της Ανατολίας στα σπίτια μας για να συμπληρώσουν το κενό που άφησαν οι πρόσφυγες μας στα κατεχόμενα. Αφού ξεπέρασαν κατά χιλιάδες το στόχο τους συνέχισαν να τους κουβαλούν σε σημείο που σήμερα δεν ξέρει κανένας πόσοι είναι αλλά σίγουρα πέραν των 300,000 του Ζορλού το 1955…
Μετά ξεκίνησαν τα καραβάνια προς τα ελεύθερα μέσω κατεχομένων και αλλοιώς, τους λεγόμενους λαθραίους, οικονομικούς μετανάστες,αιτητές ασύλου (γνήσιους και μη) ληστές, φυγάδες και βάλε, συν τις δεκάδες χιλιάδες οικιακές βοηθούς που χρειαζόντουσαν τα νοικοκυριά της μακαρίας νήσου, για να μεγαλώνουν τα μωρά, να μαγειρεύουν, να καθαρίζουν και ότι άλλο προκύπτει.
Τελικά, και μετά το Μαρί, τη Τρόικα, τα μνημόνια, τις τραπεζικές ληστείες, τα φυσικά και αφύσικα αέρια από θάλασσα και αέρα που θα μας έσωσαν από την οικονομική τραγωδία και τα «βάρβαρα» της Τουρκίας, μας το είπαν, είναι πλέον γεγονός, μείναμε τελικά μειονότητα οι Ελληνοκύπριοι στην ίδια μας την πατρίδα (από το 82% που είμασταν)! Και πάλιν κανένας δεν ευαισθητοποιήθηκε! Σχετικό το δημοσίευμα στο Φιλελεύθερο 7.12.2013 του συνάδελφου Μιχάλη Χατζηβασίλη.
«…Διευκρινίζεται ότι στις 862.000 περιλαμβάνονται και 90.100 Τ/κ οι πλείστοι των οποίων διαμένουν στα κατεχόμενα με εξαίρεση μερικών εκατοντάδων που διαμένουν στις ελεύθερες περιοχές. Δεν περιλαμβάνεται όμως οποιοσδήποτε αριθμός εποίκων. Τα ανωτέρω ευρήματα σύμφωνα με την κ. Σιακαλλή, είναι ανησυχητικά και μάλιστα με διογκούμενες διαστάσεις λόγω της σημερινής οικονομικής κρίσης.
Όπως σημειώνεται, μια προσεκτική ανάγνωση των αριθμών οδηγεί στο συμπέρασμα ότι σχεδόν ήδη στη Δημοκρατία οι Ελληνοκύπριοι, περίπου 572.000 αποτελούν μειονότητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (λαμβανομένου υπόψη και των εποίκων).
Επίσης, σήμερα υπολογίζεται ότι βρίσκονται στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας περίπου 196.000 μη Κύπριοι και συγκεκριμένα 117.946 Ευρωπαίοι και 78.061 υπήκοοι τρίτων χωρών. Επιπλέον, υπολογίζεται ότι περίπου 25.000 – 30.000 υπήκοοι τρίτων χωρών παραμένουν παράνομα στον τόπο μας. Δηλαδή, ένας στους τέσσερις κατοίκους στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας (που αφαιρουμένων των Τ/κ φτάνουν τις 771.900) είναι μη Κύπριος..»
Διάβασα επίσης το άρθρο του κ. Γιάγκου Μικελλίδη στον ‘Πολίτη’ 9.12.2013 με τίτλο « Μακαρούνια του φούρνου».
Εύστοχη σκιαγράφησε του καταποντισμού στην Κύπρο. Γράφει μεταξύ άλλων:
«…Οι τραπεζίτες μας μετατράπηκαν σε κοινούς κλέφτες, που μόλις σε αρπάξουν και καταλάβουν ότι είσαι λίγο χαντός, σου τα πιάνουν όλα. Διερωτώμαι πώς τους ανέχονται, πώς και δεν τους δέρνουν, γιατί τους αφήνουν να κατεξευτελίζουν τους Κύπριους. Αν ήθελαν να ελέγξουν την κατάσταση ήταν το πιο εύκολο πράγμα. Θα έβγαζαν μιαν απανταχούσα, πλερώστε έναν κεφαλικό φόρο, θα έδινε ο καθένας ό,τι του αναλογούσε και θα ήταν και εκείνοι ήσυχοι και εμείς ησυχότεροι. Αντ’ αυτού διάφορες σολομονιτζιές θέλουν να τα συνάξουν ούλλα. Πιστεύω ότι η καταστροφή της Κύπρου έχει σαν βάση τα κόλπα των τραπεζών, τις μαφίες των κυβερνητικών και την ηλιθιότητα των πολιτικών… Κατά τα άλλα τα παλληκάρια συνεχίζουν το φαΐ, λεν φιλοσοφίες, οργανώνουν τις φατρίες, παίζουν ποκεριζέ και πιλόττα και το στήμα της πιλότας είναι το μέλλον της Κύπρου. Φυσικά ο αναγνώστης ενός άρθρου περιμένει και μια κατάληξη και η κατάληξή μας εδώ δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από το χεστήκαμε και η βάρκα γέρνει».
Πράγματι. Τελικά θα αποδημήσουμε. Πεθαίνοντας για την τουρκοβρετανική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και τα οικονομικά οφέλη μέσω ΚΕΒΕ, Sirs των οικονομικών και στημένες «μελέτες». Πάμφτωχοι και δυστυχώς μέχρι τέλους υπόδουλοι όχι μόνο των ξένων αλλά και της ίδια της ανικανότητας και αδυναμίας μας να βοηθήσουμε την πατρίδα και εαυτούς μας.
Δεν θα χρειαστεί να συνωστιστούμε στις παραλίες. Θα φεύγουμε από τα αεροδρόμια ίσως και από το κατεχόμενο της Τύμπου μέσω Τουρκίας… Παραχωρώντας στην Τουρκία τα πάντα, πατρίδα, περιουσίες, αέρια, πετρέλαια, ελιές, χαρουπιές, εσπεριδοειδή, λείψανα και λαψάνες. Περήφανοι βέβαια για τους αρχαίους ημών πρόγονους, Θουκυδίδη, Σωκράτη…
Φανούλα Αργυρού
Ερευνήτρια-συγγραφέας
Λονδίνο 10.12.2013
tanea-london.net
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.