Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Πρόβλημα με την ιστορία των Σκοπιανών στην Wikipedia




Τα σκοπιανά μέσα ομιλούν ότι έχουν χάσει τη μάχη και στο διαδίκτυο

Η πλατφόρμα της  γνωστής εγκυκλοπαιδικής ιστοσελίδας «Wikipedia», στην αγγλική γλώσσα,  παρουσιάζει στοιχεία και γεγονότα για την περιοχή των Σκοπίων που τα αποδίδει στους Βουλγάρους, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.



Σύμφωνα με την ιστοσελίδα το Ίλιντεν στο Κρούσεβο, γράφει ότι ήταν εξέγερση από το βουλγαρικό VMRO, ένα υπερ-εθνικιστικό κίνημα που ιδρύθηκε από Βουλγάρους της περιοχής της Μακεδονίας και οι ιστορικές προσωπικότητες όπως ο Γκότσε Ντέλτσεφ, Ντάμε Γκρούεφ,  Γιάνε Σαντάνσκι και πολλοί άλλοι, έχουν καταχωρηθεί ως ήρωες της Βουλγαρίας.


Πολλά στοιχεία- συνεχίζει το δημοσίευμα- παρέχουν την εικόνα ότι η ιστορία που αναπτύσσεται στο έδαφος των Σκοπίων, ανήκει στο βουλγαρικό ιστορικό παρελθόν.


«Οι σκοπιανές δημοσιογραφικές πύλες στο διαδίκτυο έχουν εκφράσει την ανησυχία τους επειδή υπάρχουν πολύ λίγα στοιχεία που μεταφράστηκαν στα αγγλικά και απηχούν την ιστορία όπως την μαθαίνουν οι Σκοπιανοί», αναφέρει το δημοσίευμα και επισημαίνει:


«Τα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης, ισχυρίζονται ότι τα Σκόπια, έχουν χάσει το μέτωπο της μάχης στη Βουλγαρία και στην Ελλάδα, από διαδικτυακές πλατφόρμες που παρουσιάζουν διαφορετικά στοιχεία, ιστορικά, γεωγραφικά και άλλα δεδομένα».


«Επί του παρόντος υπάρχουν 74 χιλιάδες άρθρα γραμμένα στα αγγλικά για την ιστορία της Μακεδονίας, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς είναι από ‘ξένους’ συγγραφείς, Έλληνες και Βουλγάρους και δίνουν άλλη διάσταση στα γεγονότα και στα ιστορικά δεδομένα», γράφει το δημοσίευμα.
Το δημοσίευμα αναφέρεται στο σύνδεσμο : http://en.wikipedia.org/wiki/Macedonians_%28Bulgarians%29
Βαλκανικό Περισκόπιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.