Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Ποιος θα προσλάβει 1.500.000 ανέργους;


unemployment
Συνεχίζονται οι προσπάθειες ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα με κάποιες εταιρείες να θέλουν πράγματι να επενδύσουν, κάποιες άλλες να οδηγήσουν την χώρα σε ξεπούλημα. Οι ιθύνοντες θεωρούν ότι φέρνοντας μεγάλα κεφάλαια από το εξωτερικό θα πυροδοτήσουν ανάπτυξη. Φτάνει όμως αυτό;
Αλήθεια ποιος θα προσλάβει τους 1.500.000 άνεργους; Ποιες εταιρείες-κολοσσοί μπορούν να προσλάβουν όλους αυτούς τους Έλληνες; Οι πολυεθνικές; Όχι, είναι απάντηση. Επαρκείς θέσεις εργασίας μπορούν να δημιουργήσουν μόνο οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Από εκεί θα ξεκινήσει η όποια ανάπτυξη.

Γι” αυτό οι φόροι πρέπει να πέσουν και τα εργασιακά να απλοποιηθούν, προκειμένου να βοηθηθεί ο τομέας αυτός στην Ελλάδα, που τόσο έχει χτυπηθεί και κανείς δεν μιλάει. Ξέρουμε, επαναλαμβάνουμε τα ίδια πράγματα. Όταν όμως επαναλαμβάνονται οι ίδιες ανοησίες, είμαστε εκ των πραγμάτων αναγκασμένοι εμείς όπως και άλλοι να λέμε τα ίδια.
Η χώρα έχει ανάγκη την απελευθέρωση των δημιουργικών της δυνάμεων σε ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον. Οι ξένοι πρέπει να έχουν απέναντί τους ένα υγιή και δραστήριο οργανισμό και όχι «μεροκαματιάρηδες» που αναγκάζονται να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί.
Τα μυαλά  και οι άξιοι επιχειρηματίες φεύγουν στο εξωτερικό, γιατί δεν υπάρχει πεδίο δραστηριοποίησης τους στην Ελλάδα. Είναι κρίμα για την χώρα που ανέπτυξε, μεταξύ όλων των άλλων, και το εμπορικό δαιμόνιο.
Όπως και να έχουν τα πράγματα τα περιθώρια στενεύουν κοινωνικά αλλά πλέον και μαθηματικά. Οι λύσεις είναι τόσο απλές και κανείς δεν μας εμποδίζει άμεσα να τις εφαρμόσουμε. Αρκεί να υπάρχει βούληση, μεράκι και πάνω απ” όλα λογική σκέψη, ειδικά όταν πρόκειται για την εθνική οικονομία.
Οι χαμηλοί φόροι και όχι η ανακατανομή τους θα φέρουν ανάπτυξη
Οι οικονομικές λύσεις δεν απαιτούν μόνο πτυχία…
ΠΥΓΜΗ.gr

4 σχόλια:

  1. Ακόμη δεν το έχει καταλάβει ο γράφων το άρθρο ; Ναι έχει δίκαιο σε όλα , πλην όμως σύμφωνα με την προσωπική μου άποψη ώς αναγνώστου και απο όσα έχω δεί και συμπεράνει μέχρι τώρα , ειδικά απο το δεύτερο μνημόνιο και μετά είμαι βέβαιος πέρα για πέρα ότι τόσο η τρόϊκα και το Δ.Ν.Τ. όσο και αυτοί που τους υπηρετούν ( οι 2 τελευταίες κυβερνήσεις ) εργάζωνται ενσυνείδειτα για την καταστροφή της χώρας και τον βιολογικό μας θάνατο σαν απώτερο σκοπό τους. Κοιτάξτε πώς κατάντησαν την Γουατεμάλα και την Αργεντινή . Δέν έχω υπόψη μου καμμιά απολύτως χώρα που να "στάθηκε στα πόδια της"με την "βοήθεια" του Δ.Ν.Τ. με την ορθή έννοια του λόγου.Πρόκειται για άλλη μιά ΒΡΩΜΙΚΗ , ΑΝΩΜΑΛΗ και ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ πονηρή οργάνωση που φέρνει μαζί της όπου πάει την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ , ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ , την αδικία την ΚΛΟΠΗ και τον ΘΑΝΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απευθύνωμαι προς το ίδιο το σάϊτ τον λίθο φωτός με όλο τον σεβασμό (δηλώνω χριστιανός Ορθόδοξος και πατριώτης ) να μου πεί τί γνώμη έχει για τον Αρτέμιο Σώρρα ειδικά μετά το δικαστήριο που έγινε τελευταία όπου σύμφωνα με τα όσα έχω ακούσει ο κατηγορούμενος δικαιώθηκε και δεν μπόρεσαν να τον καταδικάσουν σαν απατέώνα . Μάλιστα το δικαστήριο επέριξε και ευθύνες στην "κυβέρνηση"- ετσι ακουσα - ο ίδιος παρέστην την προηγούμενη Κυριακή και σε ομιλία που οργάνωσε στην Θεσ/νίκη μια ομάδα εθελοντών υποστηρικτών του και σας βεβαιώνω πως δεν πρέπει να τον παίρνουμε αψήφηστα . Ρωτάω λοιπόν : Άν είναι απατεώνας γιατί σιωπά το κράτος και δεν "τον κλείνει μέσα ", άν όμως λέει αλήθεια γιατί δεν παίρνουν τα λεφτά να σώσουν την χώρα ; Περιμένω απο εσάς μια καθαρή και αμερόληπτη απάντηση πάνω σε αυτό - άν μπορείτε να την δώσετε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για το πρωτο σχόλιο ... Από την πρώτη στιγμή ίοταν γύριζε σε ΟΛΑ τα κράτη ο γκαπ και ο παπακ/νου ΚΑΤΗΓΟΡΟΝΤΑΣ την ΙΔΙΑ την Πατριδα τους κατάλαβα ότι κάτι ¨παει στραβά ¨ ..! ΚΑΘΕ μέτρο που πάρθηκε από εκείνη την στιγμή ( μα ΚΑΘΕ ΜΕΤΡΟ..! ) είχαν ΟΛΑ τον ΙΔΙΟ ΣΚΟΠΟ , ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ , τελος ..! ( οποιος ΔΕΝ τον βλέπει ακόμα είναι η παντελώς Ηλίθιος κ ¨παραμυθιασμένος¨ η ξεκαθαρα ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ..!!! )
    Για το δεύτερο... Ο Σωρρας ΑΝ ηθελε και ΜΠΟΡΟΥΣΕ να κάνει αυτά που λέει θα ΑΓΟΡΑΖΕ Ο ΙΔΙΟΣ το Χρεος ( ομόλογα ) η στω κάποιο μέρος και πολυυυυυυύ ΑΠΛΑ θα ζητούσε μετά να εφαρμοσθουν οι δυο του ( πολύ σωστοί..! ) όροι ..! Ποιος ΔΕΝ θα ηταν μαζί του τότε ;;; ( από τον ελληνικό Λαό μιλάω , ΟΧΙ τους 301 ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΦΡς της Βολής..! )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά τα λές 3 : 40 μ.μ. Για τον Σώρρα όμως ( όπως ο ίδιος ισχυρίζεται ) έχουν βάλει πολλά και διάφορα εμπόδια και προσκόματα όσον αφορά το χρέος για να μην μπορεί να το πληρώσει ετσι εύκολα καποιος ο οποίος δεν είναι στο κόλπο , στην περίπτωση που έχει τα λεφτά . Τώρα αλάζοντας τακτική προσκαλεί όλους τους δήμους της χώρας και προτείνει να τους χρηματοδοτήσει εφόσον του δείξει ο καθένας με τα κατάληλα έγγραφα τι έργα θέλει να κατασκευάσει . Δηλ. δρόμους πλατείες , σχολεία , πάρκα , γέφυρες κ.λ.π. με αποτέλεσμα να ανοίξουν χιλιάδες θέσεις εργασίας και να αρχίσει η πραγματική ανάπτυξη . Θα το δούμε αυτό . Προς το παρόν "μικρό καλάθι παίρνω". Πάντως φέρεται να είπε ο ίδιος σε ότι αφορά τα λεγόμενα του απευθυνόμενος στον κόσμο : "Αν σας λέω ψέμματα κρεμάστε με"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.