Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Προς κάθε Ελληνίδα του μελλοντικού Ελλαδιστάν. Πώς πρέπει να ντύνονται δημοσίως οι μουσουλμάνες


Πώς πρέπει να ντύνονται δημοσίως οι μουσουλμάνες
Σχόλιο ΛΦ: Ειδικά σε εκείνες των ¨ανθρωπίνων δικαιωμάτων¨ και λοιπών μπουρδολογιών που  τα αρπάζουν για να το παίζουν ανθρωπιστές.

Το μουσουλμανικό... στυλ αντικείμενο έρευνας σε επτά χώρες της Μ. Ανατολής
Μίσιγκαν  Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα έρευνας που έγινε σε μουσουλμανικές χώρες για το πώς θα πρέπει να ντύνονται δημοσίως οι γυναίκες.

Η έρευνα έγινε από την αμερικανική εταιρεία ερευνών PEW σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν σε χώρες της Μέσης Ανατολής (Τυνησία, Αίγυπτος, Τουρκία, Ιράκ, Λίβανος, Πακιστάν και Σαουδική Αραβία).


Από την έρευνα προκύπτει ότι οι περισσότεροι προτιμούν τη γυναίκα να έχει εντελώς καλυμμένο το κεφάλι και τα αυτιά της, αλλά όχι απαραιτήτως και το πρόσωπό της. Την επιλογή αυτή έκανε κατά 57% η Τυνησία, κατά 52% η Αίγυπτος, κατά 46% η Τουρκία και κατά 44% το Ιράκ.
Στο Ιράκ και στην Αίγυπτο η γυναίκα που έχει καλυμμένο το κεφάλι και τα αυτιά της με την πιο παραδοσιακή μαύρη μαντίλα είναι η δεύτερη επιλογή.
Στην Τουρκία το 46% θέλει τη γυναίκα με μαντίλα, το 32% χωρίς μαντίλα, δηλαδή ευρωπαϊκό προφίλ, το 17% παραδοσιακό μαντίλι (χιτζάμπ), ενώ κανείς δεν επέλεξε τη μπούρκα που καλύπτει όλο το πρόσωπο.
Στο Πακιστάν υπάρχει μία «μάχη» μεταξύ αυτών που προτιμούν τις γυναίκες με μπούρκα που αφήνει ακάλυπτα μόνο τα μάτια τους (νικάμπ) (32%) και αυτών που θέλουν τις γυναίκες με την πιο συντηρητική μαύρη μαντίλα, που καλύπτει τα μαλλιά και τα αυτιά τους (χιτζάμπ).
Στη Σαουδική Αραβία, επικρατεί η πιο συντηρητική άποψη που θέλει τις γυναίκες να κυκλοφορούν δημοσίως με τη μπούρκα που αφήνει ακάλυπτα μόνο τα μάτια (νικάμπ) (63%), ενώ ένα ποσοστό 11% επιλέγει τη μπούρκα που καλύπτει όλο το πρόσωπο.
Σε πολλές από τις μουσουλμανικές χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα εκφράζεται η άποψη ότι οι γυναίκες θα πρέπει να ντύνονται συντηρητικά. Ωστόσο δεν είναι λίγοι και εκείνοι που πιστεύουν ότι μία γυναίκα θα πρέπει μόνη της να αποφασίζει τι θα φοράει δημοσίως.
Υπέρ της θέσης αυτή τάσσεται το 56% στην Τυνησία, το 52% στην Τουρκία και το 49% στο Λίβανο (και οι τρεις χώρες είναι ανοιχτές στο να μην καλύπτουν οι γυναίκες το κεφάλι τους δημοσίως).
Το 47% στη Σαουδική Αραβία, επίσης, θεωρεί ότι μία γυναίκα πρέπει να είναι ελεύθερη να επιλέγει πως θα ντυθεί. Μικρότερα είναι τα ποσοστά στο Ιράκ (27%), στο Πακιστάν (22%) και στην Αίγυπτο (14%).
tovima.gr

1 σχόλιο:

  1. Η παράνομη είσοδος όχι μόνο τούς στερεί κάθε πιθανό δικαίωμα, αλλά τους καθιστά υπόλογους κι ύποπτους έναντι της ελληνικής κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.