Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Λαϊκό Νοσοκομείο: Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθανούν



Είναι εντυπωσιακό και συνάμα τραγικό να βλέπεις να καταρρέει ένα ολόκληρο κράτος ή έστω αυτό που συνηθίζαμε να ονομάζουμε κράτος.

του Στρατή Μαζίδη
Μια φίλη χρειάστηκε να πάει τη μητέρα της στο νοσοκομείο σε άσχημη κατάσταση κάποιο από τα περασμένα βράδια. Αρχικά επέλεξε ένα γνωστό ιδιωτικό.
Εκεί έκαναν ένα σωρό άχρηστες εξετάσεις για να τις ανακοινώσουν τα ευρήματα που ήδη ήξερε κι αντιμετώπιζε.

Η γυναίκα πήγε σπίτι της αλλά η κατάστασή της δε βελτιωνόταν. Το επόμενο βράδυ εφημέρευε το Λαϊκό Νοσοκομείο.
Η κατάσταση τραγελαφική. Νοσοκόμοι να μεταφέρουν τη γυναίκα στο ακτινολογικό δεν υπήρχαν. Κουβάλα τη λοιπόν στην πλάτη. Εκεί έπρεπε να τη στήσει η ίδια στο μηχάνημα και ευτυχώς δεν έπεσε μέσα στο όποιο σύντομο διάστημα απαιτείται να βγει η ακτινογραφία. Μια άλλη τεράστια αίθουσα αναμονής ήταν άδεια διότι τρεις αθίγγανοι την είχαν καταστήσει απλησίαστη λόγω οσμής και κάπου αλλού οι αστυνομικοί ξεφόρτωναν έναν μπαγκλαντεσιανό με τους νοσηλευτές να τον παραλαμβάνουν με τέτοια μέτρα προστασίας που δεν είδαμε ούτε στη Φουκουσίμα. Και κάπου εκεί, όσοι γιατροί και νοσηλευτές είχαν βάρδια εκείνη τη νύχτα, να προσπαθούν να κάνουν ότι μπορούν. Εν τέλει ούτε εκεί βγήκε άκρη και σήμερα το πρωί πανικόβλητη η κοπέλα με πήρε τηλέφωνο. Θα την πάει στον Ευαγγελισμό.
Περισσότερες λεπτομέρειες δε χρειάζονται. Αυτή είναι κατάσταση στην υγεία σήμερα. Όποιος έχει λεφτά, ίσως επιζήσει, αφού πρώτα ξεπαραδιαστεί. Όποιος δεν έχει, θα κουβαλά τον ασθενή στην πλάτη, θα κλείνει τη μύτη του από τη μπόχα, θα τρέχει δεξιά, θα τρέχει αριστερά... Θα νοσηλεύει ο ίδιος τον εαυτό του ή τους δικούς στα νοσοκομεία...
Κι αν κάποιος εκεί δίπλα είναι ανήμπορος; Τι σημασία έχει... Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν.



freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.