Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Προβοκατόρτικες φήμες φέρουν τον Ασσάντ να στηρίζει τους Ισλαμιστές αντάρτες με οικονομικό τρόπο.




Σύμφωνα με πηγές Δυτικών μυστικών υπηρεσίων, το καθεστώς Ασσάντ έχει δημιουργήσει ενα δίκτυο οικονομικής στήριξης της ομάδας των Ισλαμιστών ανταρτών, με παροχή ευκολίων και χρηματικών ποσών , διακινώντας ή/και αγοράζοντας ποσότητες πετρελαίου απο περιοχές και πηγές που είναι στην επιρροή των παραπάνω.


Το σκεπτικό σύμφωνα πάντα με τις πηγές, είναι να δημιουργήσει εντυπώσεις στην Δύση οτι οι Ισλαμιστές φανατικοί είναι η κυρίαρχη δύναμη των ανταρτών που δρα και λειτουργεί με τέτοιο καταστροφικο τρόπο, επιφέροντας έτσι πιο γρήγορα την επικοινωνιακή τους φθορά. Ταυτόχρονα θεωρούν πως γίνεται αυτο για την προσέλκυση περισσότερων Αλεβιτών που "υποχρεωτικά" για να μην πέσουν θύματα των φανατικών θα προσεταιριστούν ευκολότερα το καθεστώς Ασσάντ και θα πολεμήσουν μαζί του, ενάντια των ανταρτών (που ήδη είναι σε διαμάχη μεταξύ τους) , επιφέροντας έτσι το ολοκληρωτικό χτύπημα.
Σχόλιο: Θυμίζει το ανέκδοτο με τον κηπουρό που έκοβε το κλαρι στο δέντρο ενώ καθόταν επάνω του. Αν και θεωρητικά είναι ενα έξυπνο σχέδιο φθοράς και προσβολής συνοχής των αντιπάλων του, οι προσδοκίες επιτυχίας απο ενα τέτοιο εγχείρημα είναι απελπιστικά μικρές, ιδιαίτερα όταν ο Ασσάντ αυτή την στιγμή είναι σε θέση ισχύος πλέον, τόσο επικοινωνιακά όσο και στρατιωτικά. Προφανώς φήμες με σκοπιμότητα οι παραπάνω. Ο λόγος που τις βάζουμε έχει να κάνει με το πως ακριβώς μπορεί κάποια υπηρεσία να δημιουργήσει εντυπώσεις απο το πουθενά.

πηγή: http://www.homelandsecuritynewswire.com/dr20140121-assad-bolsters-alqaeda-affiliates-in-syria-with-secret-oil-deals-prisoner-release-western-intelligence
geopolitics.com.gr

Σχόλιο ΛΦ: Τα πράγματα είναι πιό απλά. Υπάρχει διεθνή κατακραυγή για τα εγκλήματα των ισλαμοφασιστών και σε αυτό βοήθησε πολύ το ανεξάρτητο προς το παρόν ίντερνετ. Για να πείσουν τώρα πως ο Άσσαντ (που τον στηρίζει σύσσωμος ο συριακός λαός μετά τα εγκλήματα των ισλαμοφασιστών) είναι κακός και πρέπει να φύγει από το τιμόνι της Συρίας, θα βγάλουν στην φόρα "αδιάσειστα" στοιχεία. Μην ξεχνάμε τις Γενεύες κτλ. Το πόκερ είναι διπλωματικό πλέον και η προβοκάτσιες θα πάνε σύννεφο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.