Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Η Τουρκία απειλεί με στρατιωτικό χτύπημα τα Αραβικά Εμιράτα...



Η Τουρκία απειλή με στρατιωτικό χτύπημα το Άμπου Ντάμπι

Ο τουρκικός Τύπος γέμισε με αναφορές που υποδεικνύουν ότι η χρηματοπιστωτική κρίση και τα σκάνδαλα διαφθοράς που ταλανίζουν τη χώρα, έγιναν από μηχανορραφίες του Abu Dhabi.



Οι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων  (όπως διατείνονται οι Τούρκοι) σκοπεύουν να ανατρέψουν το καθεστώς του πρωθυπουργού Ερντογάν και να καταστρέψουν την τουρκική οικονομία.


Η τουρκική υπηρεσία Ασφαλείας (MiT) σκοπεύει να δημοσιεύσει λεπτομερείς εκθέσεις σχετικά με τα εκατομμύρια των δωροδοκιών και μίζες για ‘σεξ’, με στόχο να υπονομευθούν η τουρκική οικονομία και η εικόνα του Ερντογάν.


Σήμερα (χθες) στην Άγκυρα πραγματοποιήθηκε μια σειρά από έντονες συζητήσεις σχετικά με το ποια πρέπει να είναι η τουρκική αντίδραση σε αυτήν τη συνωμοσία.
Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ένας από τους ηγέτες του στρατού δεν περιορίσθηκε στις διπλωματικές και οικονομικές κυρώσεις, αλλά πρότεινε να ξεκινήσει μια στρατιωτική επίθεση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, επειδή «η Τουρκία δεν είναι Αίγυπτος» και πρέπει να ληφθεί υπόψη αυτό.


Σύμφωνα με την τουρκική «Takvim Gazetesi», το Άμπου Ντάμπι κατέβαλε αρκετά εκατομμύρια δολάρια σε δωροδοκίες  που οδήγησαν τον εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης, Zekeriya Öz να ξεκινήσει έρευνα για διαφθορά στους στενούς συνεργάτες του Ερντογάν.


Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο Öz πέρασε τις διακοπές του κατά τη διάρκεια του Eid al-Adha (μουσουλμανική γιορτή –αργία) στο Ντουμπάι. Πλήρωσε για τη διαμονή του σε αυτό 36 χιλιάδες δολάρια. Η εφημερίδα ερωτά πως ένας δημόσιος υπάλληλος έχει τόσο χρήματα όταν ο μηνιαίος μισθός του δεν υπερβαίνει το 6% του εν λόγω ποσού;


Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι ο Ερντογάν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Zekeriya Öz έχει κάνει 22 τέτοια ταξίδια στο Ντουμπάι κατά τη διάρκεια της περιόδου της έρευνας, αναφέρει η πηγή.


 Βαλκανικό Περισκόπιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.