Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ Mε τρεις ΝΟΤΑΜ "κλείδωσε" η Άγκυρα το Αιγαίο από την Λαδόξερα μέχρι τη Μεγίστη



Λίγες ώρες μετά την καταγγελία του αξιωματικού του Λιμενικού και προέδρου της Ενωσης Λιμενικών Θράκης, Σάκη Ζησίδη περί εντολών "άνωθεν" να μην ενοχλούν τους Τούρκους στην περιοχή της ελληνικής βραχονησίδας Ζουράφας/Λαδόξερας, αλλά και δύο ημέρες μετά την
πρωτοφανή ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για απλή "αναγνώριση" (!) και όχι αναχαίτιση του τουρκικού ελικοπτέρου που πέταξε επάνω από την Σάμο, γεγονότα που δημιουργούν ερωτήματα για το επίπεδο κυριαρχίας που έχει αποδεχθεί η Ελλάδα στο Αιγαίο, έρχεται και η πραγματική θύελλα:

Σύμφωνα με τρεις ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Αγκυρα από τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου δεσμεύει τρεις περιοχές του Αιγαίου, δύο στο βόρειο και μία στο νοτιοανατολικό Αιγαίο (αποκλεισμός Μεγίστης) σε σειρά ασκήσεων ανάμεσα στα ελληνικά νησιά, σημαντικότερη από τις οποίες είναι η «Akci Deniz» («Θαλάσσιος Πνεύμονας»).
Να σημειώσουμε ότι έχουν εκδόσει και Sub Note που σημαίνει έντονη δραστηριότητα εχθρικών υποβρυχίων στις περιοχές αυτές.
Το "πάρτι" ξεκινά την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου από το βόρειο Αιγαίο, δυτικά της Λέσβου και με την πάροδο της εβδομάδας συνεχίζονται δυτικά της Σάμου, ενώ το διήμερο Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου – Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου καταλήγουν σε περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, όπου θα έχουμε και "βεγγαλικά": Μπαράζ ναυτικού πυροβολικού σε μια κλασική επιχείρηση ναυτικού αποκλεισμού του συμπλέγματος της Μεγίστης (Μεγίστη, Ρω, Στρογγύλη) και Ρόδο.
Στις ασκήσεις θα χρησιμοποιηθούν όλες οι κύριες μονάδες του τουρκικού Ναυτικού, υποβρύχια, τορπιλάκατοι, όλα τα αεροσκάφη της ναυτικής Αεροπορίας, θα υπάρξει συνεργασία με την τουρκική Αεροπορία κλπ.
Φυσικά η ελληνική πλευρά είναι προετοιμασμένη για το πώς θα αντιμετωπίσει την άσκηση, αλλά μετά την υπόθεση της Λαδόξερας, το ερώτημα είναι τι είδους εντολές θα λάβουν: Μήπως να μην ενοχλήσουν τους Τούρκους;
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.