Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Περιορισμό στους μετανάστες ψήφισαν οι Ελβετοί. Στην Ελλάδα σιγά μην ρωτήσουν τον Έλληνα




Χαρακτηριστικές οι αφίσες  στη Βέρνη
Φεβρουάριος 9, 2014.


Οι Ελβετοί πολίτες υποστήριξαν την πρωτοβουλία να ενισχύσουν την πολιτική του ελέγχου της μετανάστευσης, η οποία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις με το Βέλγιο, σημειώνει  Le Nouvel Observateur.



Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εθνικού δημοψηφίσματος, το 50, 4 % των ψηφοφόρων θέλουν την επιστροφή του συστήματος ποσοστώσεων για τους αλλοδαπούς και να τεθεί όριο σε ομάδες διαφόρων κατηγοριών μεταναστών, σύμφωνα με το ινστιτούτο Gfs.bern.


Ο επικεφαλής του ινστιτούτου δήλωσε ότι τα τελικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας παραμένουν αβέβαια ακόμη, με τη δυνατότητα σφάλματος της τάξης του 0,7%, αλλά μάλλον θα προκύψει θετική ψήφος για ποσόστωση στην είσοδο των μεταναστών στη χώρα.


 Βαλκανικό Περισκόπιο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.