Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Τ.ΚΛΟΥΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ: "Όχι στο ξεπούλημα εθνικής κληρονομιάς από το κατακτητή"
O ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ αναδεικνύεται μεγάλος φιλέλληνας και ένθερμος υποστηρικτής της ιστορίας του Ελληνικού λαού!
Συγκεκριμένα, δριμύτερος επανήλθε στο θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα αποδεικνύοντας ότι η δήλωσή του περί επιστροφής δεν ήταν μία τυχαία ατάκα, αλλά πεποίθησή του.

Ο ηθοποιός έδωσε στη δημοσιότητά δήλωσή του με την οποία επιμένει για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, δίνοντας παράλληλα τη δική του, αποστομωτική απάντηση στα προσβλητικά σχόλια του δημάρχου του Λονδίνου, Μπορίς Τζόνσον επειδή τάχθηκε υπέρ αυτής της θέσης.
«Ένα έθνος-κατακτητής δεν μπορεί να ξεπουλήσει την εθνική κληρονομιά της χώρας που έχει υπό κατοχή». Σε ό,τι αφορά σε ιστορικά γεγονότα, είπε ο Τζορτζ Κλούνεϊ, θα πρέπει απλά να δει κανείς τις θέσεις της Unesco.
Οπως ο ίδιος εξήγησε, τα μάρμαρα του Παρθενώνα ξεπουλήθηκαν από τους Τούρκους που ήταν τότε κατακτητές της Ελλάδας. Ένα μνημείο κόπηκε σε πολλά κομμάτια. Χρησιμοποίησε μάλιστα το εξής παράδειγμα:
«Φανταστείτε το κεφάλι του αγάλματος του Δαυίδ να πωλούνταν στην Αγγλία, το μπράτσο του στο Βατικανό και το κορμί του στο Met».
Και συνέχισε:
«Υπάρχουν πολλά κομμάτια σε διάφορες χώρες όπου θα έπρεπε να ανοίξει αυτή η συζήτηση. Το καλύτερο όμως είναι να ξεκινήσει από το πιο «ορατό σημείο»: Ήδη οι Βρετανοί όταν ερωτήθηκαν σε δημοσκόπηση απάντησαν ότι τάσσονται υπέρ της επιστροφής. Ο υπόλοιπος κόσμος ακολουθεί. Αυτά είναι τα γεγονότα. Αλλά ίσως είναι ευκολότερο να με συγκρίνετε με τον Χίτλερ».
Τόνισε επίσης ότι ήδη πολλά τμήματα του Παρθενώνα έχουν ήδη επιστραφεί από το Βατικανό κάτι που θα μπορούσε να κάνει και το βρετανικό μουσείο.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, Guardian, ο Κλούνεϊ δήλωσε επίσης ότι ο δήμαρχος του Λονδίνου είναι φίλος του και πιθανότατα δεν είχε την πρόθεση να τον συγκρίνει με τον Χίτλερ.
"Είμαι ένθερμος υποστηρικτής του δημάρχου και είμαι σίγουρος ότι ο αξιότιμος φίλος μου δεν είχε καμία πρόθεση να με συγκρίνει με τον Χίτλερ". Θα μπορούσα να ξεπλύνω αυτή την υπερβολή με λίγα ουίσκι".
defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.