Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Έρογλου: Δύο κρατίδια στην Κύπρο. Το σημαντικό είναι ο τουρκοκυπριακός λαός και τα συμφέροντα της Τουρκίας


eroglou
Η Άγκυρα άρχισε ήδη δηλώσεις για τα κοιτάσματα της Κύπρου…
Για δύο κρατίδια έκανε λόγο ο αρχηγός των τουρκοκυπρίων, Ντερβίς Έρογλου. Τα κρατίδια που θα ιδρυθούν, δήλωσε χαρακτηριστικά, θα είναι κυρίαρχα και αυτό δεν μπορεί να σημαίνει ότι θα είναι ένα και αδιαίρετο κράτος, όπως υποστήριξε με περισσή υποκρισία.

«Επιθυμία μας είναι να γίνει αποδεκτή η ύπαρξη δύο ιδρυτικών κρατιδίων. Το σημαντικό είναι ο τουρκοκυπριακός λαός και τα συμφέροντα της Τουρκίας. Θα εργαστούμε για να επιτύχουμε μια συμφωνία που θα εξασφαλίζει αυτή την ισορροπία» κατέληξε.
Την ίδια ώρα ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, υπογράμμισε την σημασία των ανακαλυφθέντων πρόσφατα κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, τα οποία εντάσσονται στην «ειρηνευτική διαδικασία».
Εξέφρασε δε την επιθυμία της Άγκυρας ότι η λύση του 40ετούς κυπριακού προβλήματος θα ανοίξει το δρόμο για νέα έργα για την ενέργεια στην περιοχή. Ο Γιλντίζ είπε ότι πιστεύει ένας αγωγός από τη Μεσόγειο προς την Ευρώπη θα ήταν δυνατό να διέλθει μέσω της Τουρκίας, εάν το πολιτικό κλίμα αποκατασταθεί και άρα όχι μέσω της Ελλάδας βάσει του άξονα με Ισραήλ και Κύπρο.
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.