Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Παραδοχή Λαγκάρντ για λάθη, αλλά… «πανηγυρίζουμε για το πλεόνασμα»



Στους αρχικούς λανθασμένους υπολογισμούς για την ελληνική οικονομία, καθώς και στα «μαγειρεμένα» στατιστικά στοιχεία που έστελνε η Ελλάδα, απέδωσε τις αστοχίες της τρόικας στην Ελλάδα η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,
Κριστίν Λαγκάρντ, που σε συνέντευξή της σε εκπομπή του αυστραλιανού δικτύου ABC… πανηγύρισε για το πρωτογενές πλεόνασμα.

«Ήταν οι αρχικές λανθασμένες εκτιμήσεις που οδήγησαν στους λάθος αριθμούς, οπωσδήποτε ήταν η λάθος προσέγγιση στη χρηματοπιστωτική κατάσταση που βρισκόταν η Ελλάδα, και το γεγονός ότι η χώρα είχε χρέος και έλλειμμα σε επίπεδα που ήταν σημαντικά μεγαλύτερα από αυτά που είχαν παρουσιαστεί, ας το θέσουμε έτσι: Όταν έχεις μία κατάσταση σαν αυτή, πρέπει να την αντιμετωπίσεις. Και ο μόνος τρόπος να την αντιμετωπίσεις ήταν σίγουρα να ανακτηθεί λίγη υγεία στα δημόσια οικονομικά και να βεβαιωθείς ότι τα νούμερα αποκαλύπτονται ορθά, ότι όλα καταγράφονται, να βεβαιωθείς ότι, σε κάποια φάση, η ελληνική οικονομία θα επέστρεφε στην αυτοχρηματοδότηση και θα βασιζόταν στις δικές της αρετές και τις δικές της δυνάμεις, αντί να είναι στην εντατική, και αυτό ήταν και το όλο νόημα των προγραμμάτων που συμφωνήθηκαν μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων της Ελλάδας και του ΔΝΤ με την Ελλάδα», ανέφερε η επικεφαλής του ΔΝΤ.
Συνεχίζοντας, σχολίασε: «Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι, τώρα μπορούμε μόνο να πανηγυρίσουμε για το γεγονός ότι η Ελλάδα αποκτά επιτέλους πρωτογενές πλεόνασμα, όπως το λέμε, που δεν έχει συμβεί από το 1943, απ’ όσο θυμάμαι. Αν και υπήρχαν λανθασμένοι υπολογισμοί, λάθος αριθμοί, ξεκάθαρα επελέγη ένας δρόμος που ήταν δύσκολος για τους Έλληνες, και έχουμε κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσουμε ότι το βάρος θα το αναλάμβαναν δίκαια όλοι, και όχι μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι, εξασφαλίσαμε ότι υπήρχε ένα δίχτυ ασφαλείας ώστε οι άνθρωποι που εκτέθηκαν περισσότερο να μην υποφέρουν υπερβολικά».
Τώρα, όσο το είδατε εσείς αυτό το δίχτυ ασφαλείας, τόσο το είδαμε κι εμείς…
koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.