Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Κατάληψη δυο αεροδρομίων στη Κριμάια από τους Ρώσους.-Ο νέος πρωθυπουργός της Κριμαίας αναγνωρίζει ως πρόεδρο τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς-Ο Λευκός Οίκος δεν αναγνωρίζει τον Γιανουκόβιτς ως πρόεδρο της Ουκρανίας



Ο Λευκός Οίκος δεν αναγνωρίζει τον Γιανουκόβιτς ως πρόεδρο της Ουκρανίας

Φεβρουάριος 28, 2014.


Ο Λευκός Οίκος δεν αναγνωρίζει πλέον ως πρόεδρο της Ουκρανίας τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς, επειδή αρνήθηκε την ευθύνη και υπονόμευσε την νομιμότητα της έκφρασης στο Κίεβο.



Αυτό ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Jay Carney.
Εξελέγη πρόεδρος. Παραιτήθηκε από τις ευθύνες του- αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας, η οποία έβαλε τέλος στη βία και δεν ανέλαβε δράση για  την οποία κλήθηκε από πολλούς, δηλαδή, στη δημιουργία μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας για την αντιμετώπιση της βίας και στην πορεία σε πρόωρες εκλογές. Μάζεψε τις βαλίτσες του και εξαφανίσθηκε», δήλωσε ο Carney, δήλωσε στους δημοσιογράφους.


Ο Carney δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει τη Ρωσία, η οποία φέρεται να έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της σε επιφυλακή και άρχισε ασκήσεις κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.


«Αναμένουμε από τη Ρωσία να είναι διαφανής στις ενέργειές της, όπως ανακοίνωσε χθες και να αποφύγει τις προκλητικές ενέργειες. Μπορούμε να μιλάμε για αυτό γιατί είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας και φυσικά, προς το συμφέρον του λαού της Ουκρανίας, αφού δεν υπήρξε καμία πρόκληση για τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ουκρανίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με το unian.


 Βαλκανικό Περισκόπιο


Ο νέος πρωθυπουργός της Κριμαίας αναγνωρίζει ως πρόεδρο τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς


Φεβρουάριος 28, 2014.


Ο νέος πρωθυπουργός της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας, που βρίσκεται  στη σύνθεση του ουκρανικού κράτους, ο Σεργκέι Ακσένοφ- Сергей Аксенов, δήλωσε  ότι αναγνωρίζει ως νόμιμο πρόεδρο της Ουκρανίας τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς και  θα βρίσκεται υπό των εντολών του, σύμφωνα με το πρακτορείο УНИАН


«Ως πρόεδρο της Ουκρανίας έχουμε τον Βίκτορ Φεντόροβιτς Γιανουκόβιτς και θα υπακούουμε στις εντολές του», είπε ο Ακσένοφ.


 Βαλκανικό Περισκόπιο

Κατάληψη δυο αεροδρομίων στη Κριμάια από τους Ρώσους.
 

Πρόβα τζενεράλε πριν από την επέμβαση;;
Η Κριμαία αποτελεί τα τελευταία 24ωρα το επίκεντρο των εξελίξεων στην Ουκρανία. Τα ξημερώματα της Παρασκευής ένοπλοι πήραν υπό τον έλεγχό τους το αεροδρόμιο της Συμφερόπολης, περιπολώντας ακόμα και στον πύργο ελέγχου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν εμποδίζουν τη λειτουργία του αεροδρομίου.                                                                                            
Σύμφωνα με το Reuters, οι ένοπλοι κρατούν αυτόματα όπλα και ελέγχουν τόσο τους εξωτερικούς όσο και τους εσωτερικούς χώρους του αεροδρομίου της περιφερειακής πρωτεύουσας.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο πρακτορείο Interfax ότι περίπου 50 άνδρες ντυμένοι με στρατιωτικές στολές μπήκαν στο αεροδρόμιο κρατώντας σημαίες του ρωσικού ναυτικού.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι οι άνδρες, οι οποίοι φέρουν πλήρη εξοπλισμό μάχης και κρατούν πολυβόλα και αυτόματα όπλα, κινούνται ελεύθερα εντός και εκτός του πύργου ελέγχου.
Ένας από αυτούς, ονόματι Βλαντίμιρ, είπε ότι είναι εθελοντής και τους βοηθάει, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
"Είμαι μαζί με τη Λαϊκή Πολιτοφυλακή της Κριμαίας. Είμαστε απλοί άνθρωποι, εθελοντές... Βρισκόμαστε εδώ στο αεροδρόμιο για την τήρηση της τάξης. Θα καλωσορίσουμε τα αεροπλάνα με ένα ωραίο χαμόγελο--το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά", είπε.
Ο Βλαντίμιρ πρόσθεσε ότι παρ' ότι ο ίδιος και άλλοι εθελοντές υποστηρίζουν τις πράξεις των ενόπλων, δεν γνωρίζουν από πού προέρχεται η συγκεκριμένη ομάδα ατόμων.
Το πρακτορείο Interfax μεταδίδει επίσης ότι ρώσοι στρατιώτες έχουν υπό τον έλεγχό τους το στρατιωτικό αεροδρόμιο Μπελμπέκ στη Σεβαστούπολη.
Οι στρατιώτες, φορώντας κράνη και αλεξίσφαιρα και υποστηριζόμενοι από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, έχουν αναπτυχθεί στην περίμετρο του στρατιωτικού αεροδρομίου.
Επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές στην περιοχή, το Interfax μεταδίδει ότι οι στρατιώτες αναπτύχθηκαν στο αεροδρόμιο για να αποτρέψουν την άφιξη «μαχητών».
Οι εξελίξεις στην Κριμαία, τα τελευταία 24ωρα, είναι καταιγιστικές. Την Πέμπτη, το Κοινοβούλιο της Κριμαίας ανακοίνωσε ότι στις 25 Μαΐου -ταυτόχρονα με τις προεδρικές εκλογές που έχουν εξαγγελθεί- θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στη χερσόνησο για τη διεύρυνση της αυτονομίας της.
Νωρίτερα την Πέμπτη, επικράτησε ένταση στην περιφερειακή πρωτεύουσα Συμφερόπολη όταν ένοπλοι εισέβαλαν και κατέλαβαν το κτήριο της τοπικής Βουλής. Οι ένοπλοι ύψωσαν στην οροφή τη ρωσική σημαία, υπό τις επευφημίες φιλορώσων διαδηλωτών που φώναζαν συνθήματα για μία «ενωμένη Ρωσία».
Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας και πρόεδρος του Κοινοβουλίου Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ πρόκειται να μεταβεί στην πρωτεύουσα της Κριμαίας, έχοντας ήδη προειδοποιήσει τη Μόσχα ότι θα εκληφθεί ως «στρατιωτική επιθετικότητα» οποιαδήποτε κίνηση του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας εκτός της βάσης στη Σεβαστούπολη.
Από την πλευρά του, ο νέος πρωθυπουργός της μεταβατικής ουκρανικής κυβέρνησης Αρσένι Γιάτσενιουκ δήλωσε: «Απειλείται η εδαφική ακεραιότητα, παρακολουθούμε αυτονομιστικές διαδηλώσεις στην Κριμαία (...) Λέω στους Ρώσους, μην μας αντιμάχεστε, είμαστε φίλοι και εταίροι».
Σημείωση: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ TWITTER @NewsBreaker
Πηγές: REUTERS, in.gr, ΑΠΕ
Επιμέλεια: Geopolitics Editorial Team



Κλίτσκο εσείς, Βάλουεφ εμείς
Επικοινωνιακά τρικ α λα Πούτιν
Έχει ύψος 2,13, ζυγίζει 148 κιλά και φοράει 54 νούμερο παπούτσι. Ο Ρώσος Νικολάι Βάλουεφ, 40 ετών, παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας έφτασε στη Σεβαστούπολη, για «να βοηθήσει τους εκεί Ρώσους» στην διαμάχη που μετατέθηκε τώρα στην Κριμαία.
Ο επιβλητικός, έως τρομακτικός, Ρώσος έγραψε στο τουίτερ, την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου:
«Φτάνω στην Σεβαστούπολη, στην Κριμαία, για να βοηθήσω τους συμπατριώτες. Φίλοι μου, η Ρωσία είναι μαζί σας!».
Και λίγο αργότερα:
«Πρόκειται για πόλεμο πληροφόρησης. Φτάσαμε στην Σεβαστούπολη για να δράσουμε προσωπικά και να μάθουμε τι πραγματικά συμβαίνει».
Φωτογραφίες του πυγμάχου κυκλοφόρησαν στη συνέχεια δείχνοντας τον στους δρόμους της πόλης, με άλλους διάσημους Ρώσους που έφτασαν εκεί.
Αναλυτές αναφέρουν ότι ο Νικολάι Βάλουεφ επελέγη από τον ίδιο τον Πούτιν, για να απαντήσει η Ρωσία στον Ουκρανό πυγμάχο Βιτάλι Κλίτσκο, ενός εκ των πρωτοστατών της δυτικόφιλης αντιπολίτευσης.
pygmi.gr

1 σχόλιο:

  1. Οι Αμερικανοί και οι φίλοι τους δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν για διαφάνεια.Είναι η πιο σκοτεινή και κρυφή συμμορία καταστροφής της γής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.