Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ" ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΕΚΡΥΘΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΛΑΥΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΣΑΕΦ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΤΟΥ SOUMY. ΑΓΩΝΙΩΔΗΣ ΕΚΚΛΗΣΗ ΙΕΡΑΡΧΗ ΟΤΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΗ ΜΟΝΗ ΜΕ ΜΟΛΟΤΟΦ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤIKOYΣ

Λαύρα του Ποτσάεφ


Λαύρα του Ποτσάεφ
Πορφύρης Δ /Σταφυλά Π, Βρυξέλλες για το pentapostagma.gr
O Eπίσκοπος Ευλόγιος του Soumy που υπάγεται στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας  εξόρκισε τους πιστούς να προστατεύσουν τις ορθόδοξες εκκλησίες:
«Όντας δεδομένος ο πραγματικός κίνδυνος στρέφομαι προς τους ορθόδοξους πιστούς της πόλης του καθεδρικού του Soumy και σας καλώ να προστατεύσετε τις ορθόδοξες εκκλησίες της πόλης μας να αντισταθείτε στη βία.“( Pravmir,25 .02.14)

“Χθές, στο κτίριο της επισκοπής του Soumy ήταν περίπου 10 άτομα με απειλητικές διαθέσεις που συνοδεύονταν από τηλεοπτικό συνεργείο. Και αυτοί απαίτησαν μια συνάντηση κατεπείγουσα με τον επίσκοπο Ευλόγιο.Επικεφαλείς τους ήταν ο Nikolai Karpenko  , ” διάκος ” του  UOC-KP  , ο καθηγητής Ivan Pavlovitch Brainstorm και «ιερέας»  (UOC-KP) με πολιτικά .Οι εκπρόσωποι της UOC – KP ( “Ορθόδοξη Ουκρανική Εκκλησία, Πατριαρχείο Κιέβου) , δήλωσαν ότι θα έπρεπε να συμπροσευχηθούμε για τα θύματα της   Maidan .» Ο επίσκοπος συναντήθηκε με τον   Karpenko , και ο τελευταίος επέμεινε πεισματικά στην τέλεση κοινής λατρείας στον καθεδρικό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος με τον Aρχιεπίσκοπο  Mεθόδιο ( UOC -KP)”.
Μονή Ποτσάεφ, οι πιστοί φρουρούν το μοναστήρι
Μονή Ποτσάεφ, οι πιστοί φρουρούν το μοναστήρι
“Στις εξηγήσεις που διευκρινιστικά του έδωσα ότι σύμφωνα με το Κανονικό Δίκαιο δεν μου επιτρέπεται να ικανοποιήσω το αίτημά του, μου δήλωσε χωρίς κανένα ενδοιασμό, ότι τόσο το κτίριο της επισκοπής, όσο και ο καθεδρικός θα δεχθούν καταιγισμό από cocktails molotov .»
Το ίδιο ειδησεογραφικό μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις. Στις 14.00 τοπική ώρα, (24/02/14)η κατάσταση στο Potchaev είναι ήρεμη.Προηγουμένως αποπειράθηκαν να καταλάβουν τη μονή.Στο” Pravmir ” έδωσε τηλεφωνικά αυτές τις πληροφορίες ο θυρωρός της μονής.Σύμφωνα μ΄αυτόν σχεδόν όλα τα άτομα που είχαν έρθει από το πρωί με λεωφορεία έφυγαν.Στην είσοδο της μονής αυτή τη στιγμή παραμένουν ελάχιστα άγνωστα άτομα περίπου καμιά δεκαριά.Σήμερα   25/02, άγνωστοι ήρθαν  στο Pochaev με 6 -7 αυτοκίνητα.Οι πατέρες έκλεισαν τις πόρτες για να μην εισβάλουν στη μονή.Έγινε προσευχή από όλους που ήσαν εντός της μονής για να αποφευχθεί η επέλαση των ξένων στοιχείων.Προσκυνητές, δόκιμοι μοναχοί και όλοι όσοι βρίσκονταν στη μονή προσεύχονταν. Ο ηγούμενος της Λαύρας του Pochaev , επίσκοπος  Vladimir ζήτησε από όλους τους ορθοδόξους, προσευχές για να αποφευχθούν οι διαμάχες μέσα στον ιερό αυτόν τόπο.
1614575_703650173013768_1164898837_o
Προσευχή για προστασία της ΙΜ Ποτσάεφ
Το pochaev.org δημοσιεύει:
“Tο βράδυ της 24ης Φεβρουαρίου, η Λαύρα μας άρχισε να δέχεται πολλές κλήσεις για σχεδιαζόμενη επίθεση στο Pochaev. Το νόημα αυτής της πρόκλησης ήταν να παρεμποδίσουν την πρόσβαση στα ιερά της Λαύρας Pochayevskaya σε γυναικόπαιδα. Ζήτησαν στους επισκέπτες της μονής να την εκκενώσουν.Μαθαίνοντας αυτό στις 25 του μηνός άρχισαν να συγκεντρώνονται από το πρωί πολλοί πιστοί στη μονή.  Οι προβοκάτορες ήρθαν με πούλμαν. Οι δικοί μας οι πιστοί έχουν κάνει πλέον μια αλυσίδα μπροστά από τις πόρτες της Μονής όπου ψάλλεται ο Ακάθιστος Ύμνος.Kατά τις 15:00, η κατάσταση σταθεροποιήθηκε αλλά έχουμε πληροφορίες ότι σήμερα θα υπάρξουν περισσότεροι απρόσκλητοι επισκέπτες με πούλμαν από το Ternopil” .
Πιστοί έχουν συγκεντρωθεί για να προστατεύσουν τη Μονή Ποτσάεφ
Πιστοί έχουν συγκεντρωθεί για να προστατεύσουν τη Μονή Ποτσάεφ
Στο επίσημο site της επισκοπής του Soumy, ο επίσκοπος Ευλόγιος έχει αναρτήσει  μήνυμα εξιστορώντας το ίδιο περιστατικό όπως ακριβώς αναφέρεται και στο Pravmir. Επιπρόσθετα αναφέρει ότι σε περίπτωση μη συμπροσευχής θα κατηγορηθεί ότι αρνήθηκε να προσευχηθεί για τους νεκρούς στην πλατεία Maidan .
“Όλα τα επιχειρήματά μου περί κωλύματος λόγω κανονικότητας απερρίφθησαν.Μου διαμήνυσαν ότι σε περίπτωση μη συγκατάθεσής μου τόσο ο καθεδρικός όσο και το κτίριο της επισκοπής θα περικυκλωθούν από υποστηρικτές της  Maidan και θα πέσει βροχή από cocktails Molotov. Μας κατηγόρησαν ότι ο κλήρος μας δεν προσεύχεται για τα θύματα της πλατείας  Maidan.Αυτή η κατηγορία δεν ευσταθεί. Οι ιερείς που ήταν παρόντες δήλωσαν ότι αυτοί οι ίδιοι συμμετείχαν στο δημόσιο πένθος στο θέατρο . Σε όλες τις εκκλησίες μας από την τελευταία Κυριακή και για 40 ημέρες θα μνημονεύονται οι νεκροί κατά την ορθόδοξη παράδοση.Στον καθεδρικό επίσης ψάλλαμε γι αυτούς.”
1977071_703650176347101_681093846_n
Οι πιστοί προσεύχονται γονατιστοί
“Αγαπητοί πατέρες ,αδέρφια και αδερφές! Είναι καιρός να ξεσηκωθείτε για την πίστη σας για τους αγίους σας τόπους. Είμαστε κατηγορηματικά ενάντιοι στη βία αλλά οφείλουμε να προστατεύσουμε τα απαραβίαστο δικαίωμα να προσευχηθούμε για τις εκκλησίες μας.
Την ευλογία του Θεού σε όλους σας και η προσευχή να προστατεύσει τα ορθόδοξα ιερά! Χριστός  Ανέστη!
Eυλόγιος
αρχιεπίσκοπος   Soumy και Akhtyrsky”Arxiepiskop-16_cr-600x4501

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.