Σελίδες

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ρώσοι κομάντο κατέλαβαν πρώην ουκρανική βάση στην Κριμαία - 1 νεκρός & 1 τραυματίας - Άγρια επίθεση σε ραβίνο στη μέση του δρόμου στο Κίεβο - «Κυρώσεις» της πλάκας κατά της Ρωσίας και του Πούτιν!



Ρώσοι κομάντο κατέλαβαν πρώην ουκρανική βάση στην Κριμαία - 1 νεκρός & 1 τραυματίας

Ρώσοι κομάντο κατέλαβαν την πρώην ουκρανική βάση στην Μπαλακλάβα, της Συμφερόπολης συνέλαβαν τον Ουκρανό διοικητή και πλέον την ελέγχουν πλήρως.
Ένας Ουκρανός αξιωματικός στάθηκε άτυχος καθώς δέχθηκε τα πυρά των Ρώσων κομάντο, όταν
άνοιξε πυρ εναντίον τους και αυτοί ανταπέδωσαν. Ένας δεύτερος Ουκρανός, λοχαγός στον βαθμό, τραυματίστηκε.

Είναι ο πρώτος νεκρός από πλευράς Ουκρανών και η Μόσχα στέλνει ένα σαφές μήνυμα στο Κίεβο ότι η ανοχή τελείωσε και πρέπει να εγκατελείψουν άμεσα οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις το έδαφος της ρωσικής ομοσπονδίας.
Ο νεοναζιστής Ουκρανός πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Ρωσία για «έγκλημα πολέμου», λέγοντας πως η σύγκρουση «περνά από το πολιτικό στο στρατιωτικό επίπεδο».
Εκπρόσωπος του ουκρανικού Στρατού ανέφερε πως οι επιτιθέμενοι ήταν «άγνωστοι, πλήρως εξοπλισμένοι και με τα πρόσωπά τους καλυμμένα». Μετά την επίθεση, η δύναμη της μονάδας οχυρώθηκε στο δεύτερο όροφο.
Το θάνατο του αξιωματικού μετέδωσε το Interfax, με το Reuters να το επιβεβαιώνει επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του ουκρανικού στρατού Βλάντισλαβ Σελεζνιόφ.
defencenet.gr

Άγρια επίθεση σε ραβίνο στη μέση του δρόμου στο Κίεβο

Σχόλιο ΛΦ: Ακόμα να αντιδράσουν οι εβραϊκές οργανώσεις που μιλάνε συνέχεια για αντισημιτισμό. 

Ο ραβίνος Χιλέ Κοέν δέχτηκε άγρια επίθεση με λοστούς, στη μέση του δρόμου στο Κίεβο. Ο ραβίνος είναι ο επικεφαλής του ουκρανικού τμήματος της διεθνούς οργάνωσης Hatzalah, η οποία αποτελεί μια άτυπη ένωση των εβραϊκών κοινοτήτων. Οι άγνωστοι έβριζαν χυδαία και κτυπούσαν τον ανίκανο να αντιδράσει ραβίνο.
Η επίθεση αυτή δεν αποτελεί, πάντως, σε καμία περίπτωση μεμονωμένο περιστατικό, καθώς ήδη οι 100.000 Εβραίοι της Ουκρανίας, ήδη νιώθουν τις συνέπειες της ουκρανικής μεταπολίτευσης και της επικράτησης στη χώρα ακραίων, νεοναζιστικών, στοιχείων.
«Όλες οι συναγωγές της Ουκρανίας έχουν γεμίζει με σβάστικες και χυδαία συνθήματα εναντίον μας», κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι των Εβραίων της Ουκρανίας, κατηγορώντας ανοικτά τα νεοναζιστικά στοιχεία που στηρίζουν το νέο ουκρανικό καθεστώς.
Ύστερα μάλιστα από εκτεταμένους βανδαλισμούς, ακόμα και πυρπολήσεις συναγωγών, πολλοί Εβραίοι της Ουκρανίας, σκέφτονται να εγκαταλείψουν τη χώρα. Τα γεγονότα αυτά, πιθανόν να προσδιορίσουν και τα στάση του Ισραήλ έναντι του νέου ουκρανικού καθεστώτος.



defence-point.gr

«Κυρώσεις» της πλάκας κατά της Ρωσίας και του Πούτιν!

 
Θέμα χρόνου είναι η αποδοχή του τετελεσμένου της Κριμαίας από τη Δύση, όπως φαίνεται από τις «κυρώσεις» που ανακοινώνονται, πολλές εκ των οποίων προκαλούν μάλλον ιλαρότητα…
Η Ρωσία τίθεται εκτός G8, όπως δήλωσε ο Γάλλος, υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, λόγω Ουκρανίας. Κατά συνέπεια η προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί, τον Ιούνιο, στο Σότσι της Ρωσίας, συνάντηση της ομάδας των 8 ισχυρότερων, οικονομικά, κρατών, δεν θα πραγματοποιηθεί εκεί.
Ο Φαμπιούς, μιλώντας σε δημοσιογράφους, επιβεβαίωσε την πληροφορία ης αποπομπής της Ρωσίας από τη G8, τονίζοντας όμως ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, εξακολουθεί να είναι ένας από τους επίσημους καλεσμένους, στη Γαλλία, για τους εορτασμούς των 70 ετών από την Απόβαση στη Νορμανδία, στις 6 Ιουνίου, όπως και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Κι αν αποφασίσει να τους σνομπάρει και να μην πάει, λέγοντας ότι την εκτίμηση της συνεισφοράς των Ρώσων σε αίμα για την ελευθερία της Ευρώπης, η χώρα του τη θέλει στην πράξη;
Ο Γάλλος υπουργός, πάντως, ακύρωσε, το προγραμματισμένο για μεθαύριο, ταξίδι του στη Μόσχα, όπου θα μετέβαινε μαζί με τον ομόλογό του της Άμυνας, για επαφές με τη ρωσική πολιτική ηγεσία, σχετικά με την εξεύρεση λύσης στην ουκρανική κρίση.
Κάτι μας λέει, ότι η απειλή των Γάλλων για τη μη παράδοση των δύο ελικοπτεροφόρων τύπου Mistral που κυκλοφόρησε η γαλλική πλευρά, δεν πρόκειται ποτέ να υλοποιηθεί…
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.