Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Η Ρωσία προτίθεται να επενδύσει στη Βουλγαρία €15,5 δις σε βιομηχανίες. Η πρόταση έχει σχέση με την κατασκευή του “South Stream”. Ο ΓΑΠ ακόμα έξω;





Η Ρωσία είναι έτοιμη να επενδύσει περισσότερα από 3 δις ευρώ στην ανάπτυξης της βασικής υποδομής των μεταφορών της Μαύρης Θάλασσας και του Δούναβη, περιοχές για τις οποίες η ΕΕ δεν έχει κονδύλια, σημειώνει η βουλγαρική ‘Στάνταρντ’ μετά από τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Πλάμεν Ορεσάρσκι με εκπροσώπους του βουλγαρο-ρωσικού εμπορικού επιμελητηρίου.

Ένα από τα έργα στα οποία οι Ρώσοι είναι πρόθυμοι να επενδύσουν ένα μέρος από το συνολικό κεφάλαιο, είναι ο πλήρης εκσυγχρονισμός του λιμανιού της Βάρνας, συμπεριλαμβανομένου του τερματικού «Iztok».
Επίσης εξετάζεται η κατασκευή αυτοκινητοδρόμων ταχείας κυκλοφορίας Βάρνας- Ρούσε, η ολοκλήρωση του έργου «αυτοκινητόδρομος Αίμος» [Σόφια-Βάρνα] κ.α.
Οι προτάσεις αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τις τρέχοντες συνθήκες μεταξύ Ουκρανίας-Ρωσίας, όπως εξήγησαν οι εκπρόσωποι  του Επιμελητηρίου.
Οι προτάσεις αυτές είχαν παραδοθεί στην προηγούμενη κυβέρνηση κατά το παρελθόν έτος, αλλά έμειναν αναπάντητες.
Επίσης, η Ρωσία είναι πρόθυμη να επενδύσει €12,5 δις στη Βουλγαρία για την επανεκβιομηχάνιση της χώρας. Η παρούσα πρόταση έχει άρρηκτη σχέση με την κατασκευή του “South Stream”, όπως εξήγησαν οι επιχειρηματίες.
Είναι μια ευκαιρία με την επεξεργασία του φυσικού αερίου να ξαναλειτουργήσει το εργοστάσιο «Khimki» [Χημικά], λένε οι επιχειρηματίες.


 Βαλκανικό Περισκόπιο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.