Σελίδες

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Εσπευσμένη πυρηνικοποίηση 6 Αεροποριών του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη - Πυρηνική Μοίρα αποκτά η Τουρκία-Η Κριμαία πυροδοτεί τα Βαλκάνια. Αλβανοί Νότιας Σερβίας: «Ο Πούτιν μας ενθαρρύνει για απόσχιση της Κοιλάδας από τη Σερβία»



Εσπευσμένη πυρηνικοποίηση 6 Αεροποριών του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη - Πυρηνική Μοίρα αποκτά η Τουρκία

Στην αναθεώρηση της πολιτικής ασφάλειας στην Ευρώπη προχώρησε εκτάκτως το ΝΑΤΟ με απόφαση άμεσης ενίσχυσης των πυρηνικών δυνατοτήτων του, καθώς η κρίση στην Ουκρανία αποδεικνύει ότι ... "ο βασιλιάς είναι γυμνός" από άποψη μαχητικής ισχύος και ικανότητας ανάσχεσης
των ρωσικών στρατιών.

Κι επειδή λεφτά δεν υπάρχουν για αμυντικές δαπάνες αποφασίστηκε ο επανεξοπλισμός πολλών Μοιρών έξι κρατών με πυρηνικά όπλα, μεταξύ αυτών και της Τουρκίας.
Συγκεκριμέν εγκρίθηκε εκτάκτως η πιστοποίηση σε μαχητικά F-15Ε, F-16 και Tornado και η αποθήκευση από το 2015 πυρηνικών βόμβών ελεύθερης πτώσης τύπου B61-12.
Η απόφαση αυτή έρχεται βέβαιθα σε πλήρη αντίθεση με την προς διετίας απόφαση του ΝΑΤΟ που ανέφερε ότι "η πυρηνική του δομή στην Ευρώπη καλύπτει τις επιχειρησιακές του ανάγκες και ότι προσβλέπει σε ένα μέλλον χωρίς πυρηνικά όπλα".
Με τις συγκεκριμένες πυρηνικές βόμβες πρόκειται να εξοπλιστούν μαχητικά αεροσκάφη, F-16A/B, του Βελγίου, της Ολλανδίας και της Τουρκίας, καθώς και μαχητικά αεροσκάφη Tornado της της Γερμανίας και της Ιταλίας.
Με πυρηνικές βόμβες θα, επίσης θα εξοπλιστούν αμερικανικά μαχητικά - βομβαρδιστικά F-15E (η ολοκλήρωση αναμένεται μέσα στο έτος) και μαχητικά F-16C/D, καθώς και τα 5ης γενεάς μαχητικά αεροσκάφη F-35A Lightning II.
Για την ακρίβεια, πλέον η Αεροπορία των ΗΠΑ σχεδιάζει να εξοπλίσει με πυρηνικά όπλα όλα τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 που θα σταθμεύουν στην Ευρώπη έως το 2024.
Τα αεροσκάφη F-35, έχουν σχεδιαστεί να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα ως δευτερεύουσα μαχητική ικανότητα.
Η μεταφορά πυρηνικών βομβών σε μαχητικά αεροσκάφη επί αεροπλανοφόρων στο πλαίσιο του πυρηνικού εξοπλισμού τους, θα περιλαμβάνει εκτεταμένες αναβαθμίσεις λογισμικού, επιχειρησιακές δοκιμαστικές πτήσεις για την πλήρη ενσωμάτωση των όπλων αυτών. Για το 2015, είναι προγραμματισμένες επτά πτητικές δοκιμές παρόμοιας φύσης.
Η επιχειρησιακή λειτουργία των νέων πυρηνικών όπλων είναι προγραμματισμένη προς χρήση για το 2020. Για το πρόγραμμα αυτό έχει προγραμματιστεί να δαπανηθούν περισσότερα από 1.000.000.000, $ με 154 εκατομμύρια δολάρια, να δαπανούνται για την εξασφάλιση των πυρηνικών βάσεων στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με δυτικά ΜΜΕ, η ένταξη των αμερικανικών πυρηνικών όπλων σε μαχητικά αεροσκάφη κρατών που δεν διαθέτουν πυρηνικά όπλα και τα οποία δεν έχουν υπογράψει τη Συνθήκη σχετικά με την μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων (NPT), είναι τουλάχιστον συζητήσιμη, και είναι αντίθετη προς την σύμβαση αυτή καθαυτή.
Πώς θα γίνει η επέκταση του αριθμού των χωρών στην Ευρώπη με πρόσβαση σε πυρηνικά όπλα και την ίδια στιγμή να υπάρξει «τολμηρή μείωση» των στρατηγικής σημασίας (τακτικών) πυρηνικών όπλων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, για τη μελλοντική δημιουργία ενός κόσμου χωρίς πυρηνικά, αυτό είναι ένα άλλο θέμα, διερωτάται το δημοσίευμα.
Η ένταξη των νέων μοιρών μαχητικών αεροσκαφών με πυρηνικές βόμβες Β61 θα ξεκινήσει το 2015 για να ολοκληρωθεί το 2017 και το 2018.
Η ολοκλήρωση του προγράμματος αυτού σηματοδοτεί την αρχή μιας σημαντικής ενίσχυσης της στρατιωτικής ικανότητας της πυρηνικής δύναμης του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.
defencenet.gr



 Αλβανοί Νότιας Σερβίας: «Ο Πούτιν μας ενθαρρύνει για απόσχιση της Κοιλάδας από τη Σερβία»

«Εάν η Κριμαία αποσχισθεί από την Ουκρανία και ενταχθεί στη Ρωσία, μέσω του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, αυτό διευκολύνει τις διαδικασίες στην Κοιλάδα για ένωση με το Κοσσυφοπέδιο, με προηγούμενο αυτό το δημοψήφισμα».

Αυτό τόνισε ο Γιονούζ Μουσλίου - Jonuz Musliu, πρώην επικεφαλής του UÇPMB (απελευθερωτικού μετώπου) και σήμερα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μπουγιάνοβατς, σύμφωνα με το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων «Το Πρέσεβό μας» [Presheva jonë].

«Εάν η Μόσχα θέλει να προσαρτήσει την Κριμαία, τότε τα Τίρανα και η Πρίστινα πρέπει να επιδιώξουν να κάνουν το ίδιο με το Πρέσεβο», είπε.

«Η Κοιλάδα του Πρέσεβο, βάσει της ιστορίας, είναι αναπόσπαστο μέρος του Κοσσυφοπεδίου. Χωρίστηκε από το Κοσσυφοπέδιο το 1945-1956 από τους Γιουγκοσλάβους Κομμουνιστές, σε αντάλλαγμα δύο δήμων στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, το Ζούμπιν Πάτοκ και το Λεπόσαβιτς.

»Θέλω, για ακόμη μια φορά να υπενθυμίσω την ετυμηγορία του αλβανικού λαού στην Κοιλάδα του Πρέσεβο κατά το δημοψήφισμα που έγινε στις 1 και 2 Μαρτίου του 1992, στο οποίο οι πολίτες αυτής της περιοχής εκφράστηκαν για την πολιτική και εδαφική αυτονομία με την, τελική, ενσωμάτωση στο Κοσσυφοπέδιο, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα.


Βαλκανικό Περισκόπιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.