Σελίδες

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Πούτιν σε Μέρκελ: Θα σεβαστώ την απόφαση της Κριμαίας-Με ξαφνική Αεροαπόβαση Ρώσοι Κομάντο κατέλαβαν Σταθμό Παραγωγής Φ/Α εκτός Κριμαίας-Ουκρανία: Θα καταστρέψουμε τους ρωσικούς πετρελαιαγωγούς-Δημοσκόπηση: ΟΙ Γάλλοι και οι Γερμανοί δεν θέλουν την Ουκρανία στην ΕΕ




Πούτιν σε Μέρκελ: Θα σεβαστώ την απόφαση της Κριμαίας
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ότι το δημοψήφισμα στην Κριμαία της Ουκρανίας συνάδει με το διεθνές δίκαιο, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Ο Πούτιν δεσμεύτηκε να σεβαστεί την απόφαση της Κριμαίας, πρόσθεσε το Κρεμλίνο, καθώς οι
κάτοικοι ψηφίζουν για το αν θα αποχωρήσουν από την Ουκρανία και θα ενταχθούν στη Ρωσία.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι ο Πούτιν χρησιμοποίησε το τηλεφώνημά του με τη Μέρκελ επίσης για να εκφράσει ανησυχία για μια κλιμάκωση της έντασης η οποία προκλήθηκε όπως είπε από ριζοσπαστικές οργανώσεις στις νοτιοανατολικές περιοχές της Ουκρανίας "σε συμπαιγνία με τις αρχές του Κιέβου".
"Ο Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η βούληση του πληθυσμού της χερσονήσου εφαρμόζεται σε πλήρη συμφωνία με το διεθνές δίκαιο", ανέφερε η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είπε στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν πως θα πρέπει να σταλούν περισσότεροι παρατηρητές του Οργανισμού για τη Διάσκεψη και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ένα σχέδιο που εκείνος καλωσόρισε, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Μέρκελ.
"Η καγκελάριος πρότεινε να διευρυνθεί άμεσα η υφιστάμενη παρουσία του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία και να σταλεί ένας μεγαλύτερος αριθμός παρατηρητών σε καυτά σημεία, ιδίως στην ανατολική Ουκρανία", ανέφερε ο εκπρόσωπος της Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ σε μια ανακοίνωση για την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δύο ηγέτες.
"Ο ρώσος πρόεδρος είδε την πρωτοβουλία αυτή θετικά. Υποσχέθηκε ότι θα δώσει ανάλογες οδηγίες στον υπουργό Εξωτερικών (Σεργκέι) Λαβρόφ".
newsit.gr
Με ξαφνική Αεροαπόβαση Ρώσοι Κομάντο κατέλαβαν Σταθμό Παραγωγής Φ/Α εκτός Κριμαίας


Δέκα ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα προσγειώθηκαν στις 15 Μαρτίου στην περιοχή Kherson Oblast αποβιβάζοντας πάνω από εκατό κομάντο και επιτείνοντας την ήδη υψηλή ένταση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.
Η κίνηση αυτή έγινε την παραμονή του δημοψηφίσματος στην Κριμαία, μια ψηφοφορία που η Ουκρανία και η Δύση θεωρούν παράνομη.
Τέσσερα ελικόπτερα προσγειώθηκαν κοντά στο χωριό Strilkove, στα βορειοανατολικά της Κριμαίας, μια στενή λωρίδα γης, αποβιβάζοντας περίπου 60 καταδρομείς, αναφέρει η κρατική υπηρεσία συνόρων της Ουκρανίας.
Στις 15:30 τοπική ώρα, έξι επιπλέον ελικόπτερα προσγειώθηκαν επίσης στην ίδια περιοχή, επιβιβάζοντας επιπλέον 60 κομάντο. Οι Ρώσοι ανέφεραν στους Ουκρανούς συνοροφύλακες ότι ήρθαν εκεί για να υπερασπιστούν από τυχόν τρομοκρατική επίθεση τον τοπικό σταθμό παραγωγής φυσικού αερίου που ανήκει στην Chornomornaftoga, μια εταιρεία της Ουκρανίας, τον οποίον οι αρχές της Κριμαίας έχουν δηλώσει ως περιουσία της χερσονήσου.  
Russian Special Forces Training 2010
Ενώ οι συνοριοφύλακες ανέφεραν ότι δεν υπήρξαν συγκρούσεις, το Υπουργείο Άμυνας στο Κίεβο αναφέρει σε επίσημη έκθεσή του ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας αντέδρασαν, αναγκάζοντας τους Ρώσους καταδρομείς να εγκαταλείψουν το έδαφος, αλλά με βάση τις τελευταίες πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Kyiv Post, οι Ρώσοι είναι ακόμα εκεί. Για έναν άγνωστο λόγο, ο τοπικός σταθμός παραγωγής ενέργειας δεν φυλασσόταν.
kherson_oblast_346
Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών στο Κίεβο, το οποίο ζήτησε αμέσως από τη Ρωσία να εγκαταλείψει το έδαφος στην Kherson Oblast. Ας σημειωθεί πάντως ότι το Κρμελίνο δεν αναγνωρίζει την σημερινή κυβέρνηση στο Κίεβο ως νόμιμη.
Εν τω μεταξύ, η Ουκρανία έχει αναστείλει τη διέλευση των Ρώσων πολιτών στα σύνορα Μολδαβίας-Ουκρανίας, στο έδαφος της Υπερδνειστερίας δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης που βρίσκεται στην Υπερδνειστερία, αυτό αναφέρεται τουλάχιστον από το πρακτορείο ITAR-TASS.
Στα κεντρικά γραφεία της ρωσικής ειρηνευτικής δυνάμεως στην Τιρασοπόλ επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες, και εξήγησαν ότι οι ουκρανικές αρχές σταματούν στα σύνορα τις εμπορευματικές μεταφορές – τρόφιμα και καύσιμα, προς την ρωσική ειρηνευτική δύναμη στην Υπερδνειστερία.
fox2magazine.net
veteranos.gr

Ουκρανία: Θα καταστρέψουμε τους ρωσικούς πετρελαιαγωγούς
 


Ο ηγέτης της ακροδεξιάς εθνικιστικής οργάνωσης «Δεξιός Τομέας», Ντμίτρι Γιαρός, απειλεί να καταστρέψει ρωσικούς αγωγούς  μεταφοράς πετρελαίου που διατρέχουν την ουκρανική επικράτεια, εάν δεν έχει επιτευχθεί μια διπλωματική λύση με τη Μόσχα. Σε μία έντονα φορτισμένη ομιλία του, ο Γιαρός είπε στους υποστηρικτές του θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αντισταθούν στους  Ρώσους «κατακτητές».
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον εχθρό να πραγματοποιήσει μια επίθεση πολέμου στην ουκρανική επικράτεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ρωσία βγάζει χρήματα με την αποστολή πετρελαίου μέσω των αγωγών μας προς τη Δύση. Εμείς θα καταστρέψουμε αυτούς τους πετρελαιαγωγούς και θα στερήσουμε στον εχθρό μας αυτή την πηγή εισοδήματός του», δήλωσε ο ηγέτης του «Δεξιού Τομέα».
Ο Γιαρός, τέλος, απηύθυνε έκκληση προς τους οπαδούς του, προτρέποντάς τους να πάρουν τα όπλα εναντίον της Ρωσίας, εάν δεν επιτευχθεί διπλωματική λύση.
protothema.gr

Δημοσκόπηση: ΟΙ Γάλλοι και οι Γερμανοί δεν θέλουν την Ουκρανία στην ΕΕ


Μάρτιος 16, 2014.


Η πλειονότητα των Γάλλων και Γερμανών πολιτών αντιτίθενται στην  ιδέα της ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Αυτό αποδεικνύεται από το αποτέλεσμα μιας δημοσκόπησης που διεχήχθη από το Γαλλικό Ινστιτούτο Κοινής Γνώμης για την εφημερίδα Le Figaro.


Η έρευνα έδειξε ότι η συντριπτική πλειονότητα των Γερμανών και των Γάλλων, έχουν την ίδια σκέψη στην ιδέα της ένταξης της Ουκρανίας σε έναν ευρωπαϊκό χώρο, καθώς και στην προοπτική οικονομικής βοήθειας στο Κίεβο.


Την ιδέα της ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απορρίπτει το 71% των Γάλλων και μόνο το 29% είναι ευνοϊκό με αυτήν την προοπτική.


Επιπλέον το 64 τοις εκατό των ερωτηθέντων Γάλλων δεν θέλουν η χώρα τους να βοηθήσει την ουκρανική οικονομία που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.


Στη Γερμανία, υπέρ της οικονομικής στήριξης του Κιέβου, είναι το 43 τοις εκατό των ερωτηθέντων ενώ το 57 τοις εκατό είναι κατά.


Στην προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ, οι Γερμανοί, με 62 τοις εκατό,  είναι αρνητικοί σε αυτήν, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Itar Tass.
 Βαλκανικό Περισκόπιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.