Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Τουρκία: Οι Τάταροι της Κριμαίας θα πάρουν τα όπλα αν εισβάλουν οι Ρώσοι



Ο Μουσταφά Τζεμίλεφ, ο οποίος εκπροσωπεί τους Τάταρους της Κριμαίας στο ουκρανικό κοινοβούλιο – γράφει το τούρκικο δημοσίευμα- κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να σεβαστεί την κυριαρχία της Κριμαίας και τα δικαιώματα των ιθαγενών κατοίκων της, τους Τατάρους της Κριμαίας.


Μιλώντας στους δημοσιογράφους της Ουκρανίας, ο Τζεμίλεφ, κάλεσε την Ουκρανία να επιδιώξει τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ και να αναγνωρίσει το στόλο της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα ως παράνομος εισβολέας που ενεργεί με επιθετικότητα.

Σύμφωνα με το Καυκασιανό Κέντρο, ο Τζεμίλεφ πρότεινε, επίσης την ιδέα του οπλισμού των Τατάρων της Κριμαίας στην περίπτωση ενός πολέμου με τη Ρωσία.

«Αν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε βία για την αντιμετώπιση των εισβολέων θα το πράξουμε. Οι μονάδες των Τατάρων της Κριμαίας, επί του παρόντος βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας και είναι έτοιμοι για πόλεμο», φέρεται να είπε [σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα].

Πρόσθεσε ότι στην περίπτωση του πολέμου, οι Τάταροι της Κριμαίας θα ενώσουν τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας και θα πάρουν όπλα- «οι συζητήσεις σχετικά με αυτό είναι σε εξέλιξη», είπε.

Στο μεταξύ, ο διάδοχος του, ως επικεφαλής του Μεντζλίς (κοινοβουλίου) των Τατάρων της Κριμαίας, ο Ρεφάτ Τσουμπάροφ, ζήτησε από τους ανθρώπους του να σχηματίσουν ειδική επιτροπή για να διαβουλεύονται επί της τρέχουσας κατάστασης στο πλαίσιο της παροχής βοήθειας στην επίλυση του ζητήματος στην χερσόνησο, σημειώνει το dunyabulteni.


Βαλκανικό Περισκόπιο

1 σχόλιο:

  1. Δεν μπορώ να το καταλάβω , μα τόσο ηλίθιοι είναι οι Ουκρανοί ; και ακόμη περισσότερο οι Τάταροι ; Τόσα και τόσα χρόνια θα έπρεπε να το ξέρουν πόσο δυνατοί είναι οι Ρώσοι και ως που μπορούν να φτάσουν . Σαν πολύ μεγάλη αυτοπεπίθεση να έχουν ! ! ! Μάλον προφανώς στηρίζωνται στους Αμερικανούς . Όσο για το άν οι Τάταροι είναι ιθαγενείς ή ντόπιοι αυτό κι αν δεν είναι επίδηξη μεγάλου θράσους και προκλητικότητας γιατί αυτό είναι ψέμα δεδομένου ότι η παρουσία τους στην Ουκρανία είναι πολύ πιο πρόσφατη απο αυτή των Τούρκων στην Μικρά Ασία . Όσο για τους Ρώσους πιστεύω πως έχουν κάθε δικαίωμα να επέμβουν για να προστατέψουν και την ομογένεια τους αλλά και τα όποια ζωτικά τους συμφέροντα απο αυτά τα μαλακισμένα πιόνια των "Αμερικανών "και πως η πλειονότητα του Ουκρανικού λαού το γνωρίζει καλά αυτό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.