Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Παραδοχή Στουρνάρα: Δεν ζήτησε η τρόικα την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, αλλά η κυβέρνηση!


stournaras

«Νέους φόρους δεν θα βάλουμε με τίποτα», είπε ο Γ. Στουρνάρας μιλώντας στο ρ/φ του ΣΚΑΙ, αλλά σε ό,τι αφορά το επίδομα αλληλεγγύης τόνισε ότι θα διατηρηθεί όσο χρειάζεται για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.
Ο κ. Στουρνάρας ανακοίνωσε ακόμη ότι στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες στη Βουλή θα περιλαμβάνεται και διάταξη σχετικά με τον υπολογισμό του φόρου υπεραξίας στα ακίνητα.

«Έχουμε βρει έναν τρόπο που θα ξεπαγώσει την αγορά», σημείωσε και ερωτηθείς σχετικά με το έτος προ του οποίου δεν θα γίνεται υπολογισμός της υπεραξίας απάντησε ότι το διάστημα θα είναι «γύρω στα 20 χρόνια» ωστόσο το ακριβές έτος θα περιλαμβάνεται στο σχετικό νομοσχέδιο.
Για το πρωτογενές πλεόνασμα ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι κατά τα 2/3 προήλθε από περικοπή δαπανών και κατά το 1/3 από έσοδα, φορολογικά και μη.
Σχετικά με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ τόνισε ότι δεν είναι κάτι το οποίο ζήτησε η τρόικα, αλλά κάτι το οποίο είχε παραγγείλει η Ελλάδα στον ΟΟΣΑ. «Δεν πρέπει να το θεωρούμε ως ένα βάρος που μας επιβλήθηκε», είπε.
Παραδέχθηκε ωστόσο ότι η ψήφιση των σχετικών αλλαγών αποτελεί προϋπόθεση για την δόση, υποστηρίζοντας ότι «είναι μια καλή προϋπόθεση».
Ο επόμενος γύρος συνομιλιών με την τρόικα μετά το καλοκαίρι, όπως εξήγησε, θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη. «Τα περισσότερο επώδυνα είναι πλέον πίσω μας», υπογράμμισε.
Είπε ακόμη ότι είμαστε κοντά στην έξοδο στις αγορές, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.