Σελίδες

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Η Κριμαία ψήφισε Ρωσία-Ουκρανία: Σε πόλεμο κατά της Ρωσίας καλεί ο ακροδεξιός Γιαρός-Ντόνετσκ: Ρωσόφωνοι πολιορκούν το αρχηγείο της αστυνομίας όπου κρατείται ο ηγέτης τους


crimea_russia

Η Κριμαία ψήφισε Ρωσία
Πανηγυρίζουν Ρώσοι και ρωσόφιλοι στην Κριμαία καθώς, σύμφωνα και με τα πρώτα exit poll, οι κάτοικοι που προσήλθαν στις κάλπες είναι υπέρ της προσάρτησης της Κριμαίας στην Ρωσία του Πούτιν.
Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται παρέλαση με ρωσικά εμβατήρια στο Ντόνετς και οι ρωσόφωνοι πανηγυρίζουν έντονα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πάνω από το 80% αναμένεται να έχει ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα ενώ σύμφωνα με το RT, που επικαλείται στοιχεία από τα exit polls, το 93% των κατοίκων της Κριμαίας που προσήλθαν στις κάλπες, έχουν επιλέξει την ένωση της χερσονήσου με τη Ρωσία.
Όσον αφορά στο κλίμα της ψηφοφορίας, όπως δήλωσε ο προσωρινός δήμαρχος της πόλης Ντμίτρι Μπέλικ, το μεσημέρι της Κυριακής «στη Σεβαστούπολη δεν υπάρχει ένταση, το κλίμα είναι εορταστικό με μόνη ορατή διαφορά τα μέτρα ασφαλείας και την απαγόρευση κίνησης οχημάτων στο κέντρο της πόλης».
pygmi.gr
Ουκρανία: Σε πόλεμο κατά της Ρωσίας καλεί ο ακροδεξιός Γιαρός

Σε σαμποτάζ κατά των αγωγών φυσικού αερίου της Ρωσίας που περνούν μέσα από το έδαφος της Ουκρανίας καλεί ο ηγέτης του ακραίου εθνικιστικού κόμματος της Ουκρανίας, Ντμίτρι Γιαρός και καλεί τους οπαδούς του να πάρουν τα όπλα.

«Ας καεί το έδαφος κάτω από τα πόδια των κατακτητών! Ας τους αφήσουμε να πνιγούν στο αίμα τους όταν επιτίθενται στο έδαφός μας! Ούτε ένα βήμα πίσω! Δεν θα επιτρέψουμε στο ολοκληρωτικό καθεστώς της Μόσχας να προκαλέσει Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο!» τόνισε μιλώντας προς τους οπαδούς του.
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον εχθρό να πραγματοποιήσει επίθεση στην Ουκρανία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ρωσία βγάζει χρήματα μέσω των αγωγών μας προς τη Δύση. Εμείς θα καταστρέψουμε αυτούς τους αγωγούς και θα στερήσουμε στον εχθρό μας αυτή την πηγή εισοδήματός του» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιαρός.
tribune.gr
Ντόνετσκ: Ρωσόφωνοι πολιορκούν το αρχηγείο της αστυνομίας όπου κρατείται ο ηγέτης τους

Εκρηκτική παραμένει η ατμόσφαιρα σήμερα, απόγευμα Κυριακής στην πόλη Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, την ίδια ώρα που διεξάγεται το δημοψήφισμα απόσχισης στην Κριμαία.
Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων εκατοντάδες ρωσόφωνοι διαδηλωτές πολιορκούν το
αρχηγείο της αστυνομίας, όπου βρίσκεται κρατούμενος ο λαϊκός ηγέτης τους, καθώς και το γραφείο του εισαγγελέα στο Ντόνετσκ.
Οι διαδηλωτές ζητούν την απελευθέρωση του λαϊκού ηγέτη τους Πάβελ Γκουμπάρεφ, ο οποίος συνελήφθη επειδή μιλούσε ανοιχτά υπέρ της ένωσης της ρωσόφωνης περιοχής με τη Ρωσία.
Ο Π. Γκουμπάρεφ έχει συλληφθεί από τις 6 Μαρτίου από το φιλοδυτικό-νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου, κατηγορούμενος για αποσχιστικές τάσεις.
Παρόμοια διαδήλωση είχε πραγματοποιηθεί και χθες το Σάββατο.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.