Σελίδες

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΗΠΑ: Θα λάβουμε μέρος κανονικά σε στρατιωτική άσκηση στην Ουκρανία-ΤΩΡΑ: Αλλαγές στο ρωσικό στράτευμα για “αποτροπή εισβολής στην Κριμαία”!-Μόσχα: Η Μολδαβία θα πάει ΕΕ χωρίς την Υπερδνειστερία


russian flag δικεφαλος

ΤΩΡΑ: Αλλαγές στο ρωσικό στράτευμα για “αποτροπή εισβολής στην Κριμαία”!

Εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη. Η Ρωσία αλλάζει την δομή του στρατεύματος έτσι ώστε να μπορεί να προστατεύσει την Κριμαία από “ενδεχόμενη εισβολή”!

Κοινώς, βρισκόμαστε μπροστά στην δημιουργία ενός νέου “Ανατολικού Μετώπου” μετά από έναν αιώνα. Με τελείως διαφορετικές συνθήκες αφού η Ρωσία παρά τις απέλπιδες προσπάθειες της γερμανόδουλης Δύσης δεν έχει “εσωτερικό εχθρό”, ώστε να ηττηθεί με τις ολέθριες συνέπειες που επακολούθησαν για την ανθρωπότητα. Εδώ οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στον Πούτιν την πολιτική του οξυδέρκεια αφού επί μία δεκαετία είχε ασχοληθεί αποκλειστικά με τον “εσωτερικό εχθρό”, σε μία βουβή… μάχη απέναντι σε ΔΝΤ, ντόπιους ολιγάρχες και σέχτες χρηματοδοτούμενες από τον Σόρος. Όλο αυτό το διάστημα, δεν έκανε καμμία εξωστρεφή ενέργεια, πλην τον σύντομο πόλεμο στην Γεωργία για να καλύψει τα νώτα του.
Τώρα, μετά την Συρία, ο Πούτιν κάνει την ευθεία αντεπίθεση οχυρώνοντας τα σύνορα του απέναντι από το ΝΑΤΟ. Ο νέος σχεδιασμός ακριβώς σε αυτό αποσκοπεί.
Το σίγουρο είναι πως αυτή την φορά το Ανατολικό μέτωπο πρέπει να κρατήσει. Την ιστορική κατάρρευση του άλλωστε ακολούθησαν τα μεγαλύτερα δεινά για την ανθρωπότητα.
olympia.gr
ΗΠΑ: Θα λάβουμε μέρος κανονικά σε στρατιωτική άσκηση στην Ουκρανία


Την πρόθεσή των ΗΠΑ να λάβουν μέρος, όπως έχει προγραμματιστεί, σε διεθνή στρατιωτική άσκηση το καλοκαίρι στην Ουκρανία ανακοίνωσε την Πέμπτη εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
Η άσκηση με τίτλο Rapid Trident πραγματοποιείται εδώ και χρόνια με τη συμμετοχή αμερικανικών, ουκρανικών, βρετανικών στρατιωτικών δυνάμεων ενώ σε αυτή συμμετέχουν και άλλα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ.
Όπως δήλωσε ο συνταγματάρχης Στίβεν Γουόρεν, σύμφωνα με το Associated Press, η άσκηση αυτή είναι η μοναδική σε ουκρανικό έδαφος στην οποία σχεδιάζουν να λάβουν μέρος φέτος οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. Στόχος της άσκησης είναι να βελτιώσει ο ουκρανικός στρατός τη συνεργασία του με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, καθώς η Ουκρανία διατηρεί εταιρική σχέση και δεν είναι μέλος της Βορειοατλαντικής συμμαχίας.
Το 2013 η ίδια άσκηση πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο, διήρκησε δύο εβδομάδες και συμμετείχαν 17 χώρες.
Την ίδια ώρα το Russia Today παρουσιάζοντας την είδηση επισημαίνει ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να λάβουν μέρος στην ουκρανική άσκηση αν και ακύρωσαν τη συμμετοχή τους στην άσκηση «Atlas Vision 2014» που ήταν προγραμματισμένη για τον φετινό Ιούλιο στη βορειανατολική ρωσική πόλη Τσελιαμπίνσκ.
Πηγή: Πρώτο Θέμα 
geopolitics.com.gr
Μόσχα: Η Μολδαβία θα πάει ΕΕ χωρίς την Υπερδνειστερία
dm1Δεν μασάει η Ρωσία και εμπρός στο ενδεχόμενο να συνδεθεί η Μολδαβία με την ΕΕ, ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντιμίτρι Ρογκόζιν, δήλωσε με τρόπο σαφή ότι η Υπερδνειστερία δεν αποτελεί έδαφος της Μολδαβίας και θα πραχθούν τα δέοντα, δηλαδή θα προσαρτηθεί στο ρωσικό κορμό, όπερ και αποτελί πάγιο αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της περιοχής.
Ο Ρώσος αντιπρόεδρος Ντμίτρι Ρογκοζίν έθεσε το θέμα όταν οι αρχές της Υπερδνειστερίας ζήτησαν επισήμως την ένωσή τους με την Μητέρα Ρωσία.
«Αν η Μολδαβία υπογράψει συμφωνία με την Ευρώπη, η κατάσταση θα χειροτερέψει. Η Υπερδνειστερία δεν είναι πλέον έδαφος της Μολδαβίας και εμείς θα κάνουμε ό,τι πρέπει» πρόσθεσε.
Εμείς να ξανατονίσουμε ότι ο Πούτιν δεν αστειεύεται καθόλου! Ας το χωνέψουν οι… γεωστρατηγικοί «αναλυτές» διάφορων σάιτ.
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.