Σελίδες

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Τουριστική συμφωνία Ρωσίας-Τουρκίας εν μέσω κρίσης…Τους χάσαμε τους Ρώσους τουρίστες πατριώτη.. Ευχαρίστησε την ΕΕ και για αυτό..



Νέα τουριστική συμφωνία, διετούς διάρκειας, υπέγραψε η Ρωσία με την Τουρκία.

Τη συμφωνία υπέγραψαν, από πλευράς Ρωσίας ο πρόεδρος τους ρωσικού ΕΟΤ Αλεκσάντρ Ροντκόφ και από τουρκικής πλευράς ο γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού Ογκούρ Οσαζλάν.

Βάσει της συμφωνίας θα συσταθεί ομάδα εργασίας με σκοπό την ανάπτυξη της εκατέρωθεν τουριστικής κίνησης, κυρίως όμως με σκοπό την αύξηση προσέλευσης των Ρώσων επισκεπτών στην Τουρκία.
Η ομάδα εργασίας θα διοργανώσει και σχετικό συνέδριο, σε μερικούς μήνες, με σκοπό την πρόσκληση επενδυτών στον τομέα του τουρισμού και στις δύο χώρες.
Η Τουρκία, το 2013,αναδείχτηκε ο πρώτος τουριστικός προορισμός των Ρώσων τουριστών. Σύμφωνα με τον Ροντκόφ, οι Ρώσοι τουρίστες στην Τουρκία το 2013, ξεπέρασαν συνολικά τα 4 εκατομμύρια.
Πηγή

..Σημειώνεται πως η διαρκής πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ρωσικού ρουβλίου έναντι του δολαρίου και του ευρώ επηρεάζει αρνητικά την ροή των Ρώσων τουριστών προς τους Ευρωπαϊκούς προορισμούς και βεβαίως και την Ελλάδα.
Το 2013 περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο Ρώσοι και Ουκρανοί τουρίστες επισκέφτηκαν την Ελλάδα και εκφράζεται η ανησυχία ότι η κρίση μπορεί να στρέψει μεγάλο μέρος των τουριστών αυτών σε άλλες φθηνότερες αγορές, όπως η τουρκική. Η αύξηση της ροής τουριστών από τη Ρωσία πέρυσι άγγιξε το 70%, ενώ οι αφίξεις από την Ουκρανία ξεπέρασαν τις 250.000 εκ των οποίων οι 50.000 κατευθύνθηκαν στη Χαλκιδική.
ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ
infognomonpolitics.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.