Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ακόμα δεν καταλαβαίνεις τι παίζει;…..με αυτούς που σε λεηλάτησαν… ένα μικρό απόσπασμα είναι αρκετό! Κομμάτια ψυχών κι αλλόκοτο σκότος αφήνουν παρέα με στημένες στατιστικές.

Οι παιδικές φωνές ενώθηκαν σε μία και άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά: “Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή!”

Ένα απόσπασμα από το  άρθρο του φιλελεύθερου κομμουνιστή  Τζίμα....
Ναύπλιο, πρωινό Σαββάτου - Του Παύλου Τσίμα  Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ
Φίλος, καθηγητής στο πανεπιστήμιο με μακρά διδακτική πείρα και μελετητής της ελληνικής πολιτικής ιστορίας, άνθρωπος δηλαδή που έχουν δει τα μάτια του πολλά και έχει νιώσει ο νους του περισσότερα από τα σκληρά και ερεβώδη του κοινού μας βίου, μου τηλεφώνησε το περασμένο Σάββατο.

Σοκαρισμένος, έντρομος σχεδόν. Βρισκόταν στο Ναύπλιο, στην ωραία πλατεία της πόλης, την Πλατεία Συντάγματος, στη σκιά του Βουλευτικού, του κτιρίου που στέγασε το πρώτο Κοινοβούλιο του ελεύθερου ελληνικού κράτους. Στην πλατεία έπαιζαν παιδιά, μια μεγάλη παρέα. Ηταν κάποιο πάρτι μάλλον ή κάποια γιορτή. Τα παιδιά ήταν των πρώτων τάξεων του Δημοτικού, όχι πάνω από 7-8 ετών. Ετρεχαν, κυνηγιόνταν, έπαιζαν. Και κάποια στιγμή οι σκόρπιες φωνές ενώθηκαν σε μία. Ολα μαζί άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά - ποιος ξέρει γιατί; -«αίμα - τιμή - Χρυσή Αυγή». Ξανά και ξανά.




Ηταν σαν να φώναζαν Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός.

Εχω ακούσει από δασκάλους δημοτικών σχολείων να μιλούν για τους μαιάνδρους - αγκυλωτούς σταυρούς που βρίσκουν ζωγραφισμένους στα τετράδια μικρών παιδιών, για αυθόρμητες, αντανακλαστικές σχεδόν, αντιδράσεις στη θέα ανθρώπων με σκούρο δέρμα και φτωχική εμφάνιση, για τον ρατσισμό και τη βία που φωλιάζει καμιά φορά στη σχολική αυλή ή για την αθωότητα με την οποία μικρά παιδιά παίζουν τους κασιδιάρηδες, όπως θα έπαιζαν κάποτε καουμπόηδες κι Ινδιάνους. Κι έχω επίσης ακούσειεκπαιδευτικούς να διηγούνται περιστατικά με γονείς που τους καλούν - διακριτικά - να τους ενημερώσουν για συμπεριφορές παιδιών που μεταφέρουν ένα χρυσαυγίτικο πρότυπο στη σχολική ζωή κι εκείνοι απαντούν μ' ένα απότομο και απειλητικό: «Και εσένα τι σε νοιάζει;».


Δεν ξέρω να πω τι ακριβώς, μα κάτι αλήθεια συμβαίνει εδώ. Και πρέπει να αρχίζουμε να μιλάμε γι' αυτό
Τι γράφουμε εδώ και καιρό;; Θα το πάνε μέχρι τέλους. Πολύ φασίστες οι Έλληνες...πολύ ρατσιστές αν υπάρξει αντίδραση εξαιτίας των άδικων μέτρων. Αν υπάρξει αντίδραση με τις ιθαγένειες στους λάθρο. Ξέρουν τι κάνουν....όλα αυτά είναι μεθοδεύσεις...του καθεστώτος. Το τρομακτικό είναι ότι το blog της Χρυσής Αυγής, υπερηφανεύεται....με το άρθρο του εκατομμυριούχου κυρίου...που έχει "πόνο" για την ελληνική κοινωνία.
chaos-crisis.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Να, λοιπον, που τα γεγοτα στην Ουκρανια ηρθαν να επιβεβαιωσουν ποιοι ειναι οι νεοναζοι και οι φασιστες. Συσσωμο το φασιστικο τοξο, που το ονομαζου οι ιδιοι δημοκρατικο με επικεφαλης των καρεκλαρχη και ακορεστο για εξουσια "αναπληρωτη Πρωθυπουργο" Βενιζελο και μαζι με το ερπετο Τζιμα και συν αυτω, ετρεξε πρωτος να σφιξει το χερι ενος νεοναζη, ενω προεκλογικα εδω στην Ελλαδα φωναζε, "δεν θα επιτρεψουμε να εισερθουν οι νεοναζοι στη Βουλη".
    Ωστε ετσι χοντρε, δεν θα επετρεπες, εσυ ο ολιγιστος, να εισερθουν οι της Χρυσης Αυγης στο κοινοβουλιο. Να που τους στειλαμε και σας ξεβρακωσαν ολες τις ανομιες σας και τωρα θελετε, με διαφορες αλχημειες να τους χοσετε στη φυλακη, ως εγκληματικη οργανωση. Γνωριζει καλα το συνολο του κοσμου, ποιοι εργαζονταν επι χρονια ως εγκληματικη οργανωση και τωρα που ο λαος απαλλαχτικε απο την ομηρια σας για τα μικρορουσφετια, θα αποφασισει, χωρις το ψηφοδελτιο σας που το ειχατε μετατρεψει σε φονικο οπλο συνειδησεως, αν αποφασιζε διαφορετικα. Αυτη τη φορα θα στειλουμε περισσοτερους, μεχρι να ξεβρωμισει ο τοπος απο την παρουσια σας, δεξιοι και αριστεροι φαυλοι, που μας φαγατε την σαρκα και την ψυχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά γίνονται όταν δίνεις όπλα στα χέρια των χρυσαυγιτών.
    Για χρόνια οι αριστερές "προοδευτικές" δυνάμεις και οι κάθε λογής "διανοούμενοι" (απο "προοδευτικούς" ακαδημαικούς έως και ξέκωλα των πρωινάδικων) όταν άκουγαν έννοιες όπως Έθνος. Πατρίδα, κ.λ.π. στην καλύτερη περίπτωση χαμογελούσαν συγκαταβατικά......
    Όταν στις ειδήσεις προβάλλονταν video με αντιεξουσιαστές και αλλοδαπούς να καίνε την ελληνική σημαία τους αποκαλούσαν "ριζοσπάστες" εξοργίζοντας τον μέσο Έλληνα πολίτη.....
    Όταν γινόταν κάποιο έγκλημα απο αλλοδαπό σε βάρος Έλληνα αυτό πέρναγε στα ψιλά των ειδήσεων ενώ στην αντίθετη περίπτωση χαλούσε το σύμπαν και συναγωνιζόαν οι σχολιαστές των καναλιών ποιός είναι περισότερο αντιρατσι-
    στής......
    Όταν οι έξοχοι κυβερνώντες μας έχουν σχεδόν παραδώσει μπίρ παρά την χώρα
    στα λαμόγια των ξένων τραπεζών ψηφίζοντας μνημόνια (που κάποιος δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει).......
    Όταν η λαοφιλής αντιπολίτευση μοιάζει με τον μήνα Μάρτιο:
    Ξημερώνει και βραδιάζει
    κι εκατό γνώμες αλλάζει......
    Τότε γιατί απορείς κε Τσίμα και κε Καθηγητά για την άνοδο της Χ.Α. ?
    Εκτός κι αν όλα γίνονται με σκοπό να ανέλθει στην εξουσία η Χ.Α. κι έτσι να
    επέμβουν οι φίλοι μας Ευρωπαίοι κ.α. να μας σώσουν εγκαθιδρύοντας ξανά
    την "δημοκρατία" (Συνομωσιολογίες ε?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.