Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Εκτός τόπου και χρόνου ο Μ.Ομπάμα: Θέλει η Ρωσία να συνθηκολογήσει σαν να έχασε τον πόλεμο!-Χαμογελούν στο Κρεμλίνο με τις… κυρώσεις της Δύσης




Εκτός τόπου και χρόνου ο Μ.Ομπάμα: Θέλει η Ρωσία να συνθηκολογήσει σαν να έχασε τον πόλεμο!
Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Βλάντιμιρ Πούτιν συνομίλησαν τηλεφωνικά για μία ώρα με θέμα την κρίση στην Ουκρανία, με τον αμερικανό πρόεδρο να ζητά από τον ρώσο ομόλογό του να αποδεχτεί τους όρους μιας ενδεχόμενης διπλωματικής λύσης σαν να ήταν ο χαμένος της κρίσης αγνοώντας το
γεγονός της ισορροπίας ισχύος στην περιοχή!

Συγκεκριμένα, στη δεύτερη τηλεφωνική συνομιλία τους, ο Ομπάμα υπογράμμισε στον Πούτιν ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν μια παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας αυτής, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο Ομπάμα περιέγραψε και τους όρους της "off-ramp" διπλωματικής λύσης που προωθούν αμερικανοί.
Σύμφωνα με τους όρους αυτούς, η Ρωσία καλείται να αποσύρει τα στρατεύματά που βρίσκονται στην Κριμαία πίσω στις βάσεις τους, να επιτρέψει σε διεθνείς παρατηρητές να διασφαλίσουν τα δικαιώματα των Ρώσων και να συναινέσει η Μόσχα σε απευθείας συνομιλίες με τους ουκρανούς αξιωματούχους.
«Ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι υπάρχει ένας τρόπος για την επίλυση της κατάστασης διπλωματικά» ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.
Η τορπιλίζει τις διεθνείς συνομιλίς ο Μ.Ομπάμα ή βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου αγνοώντας την στρατιωτική διπλωματία στην περιοχή και τα ζωτικά συμφέροντα της Ρωσίας...
ΠΗΓΗ
Χαμογελούν στο Κρεμλίνο με τις… κυρώσεις της Δύσης
putin_med1Η ρητορική της Δύσης περί κυρώσεων μόνο γέλωτα προκαλεί στην Μόσχα, η οποία ακάθεκτη συνεχίζει να «προελαύνει» γεωπολιτικά. Ακόμα και τα δυτικίζοντα μέσα έχουν αρχίσει την «γκρίνια», αναφορικά με την πολιτική της Δύσης απέναντι στον Πούτιν, ενώ η αντιπολίτευση στην Ουκρανία παρακαλάει απεγνωσμένα ΕΕ και ΝΑΤΟ να λάβουν πιο δυναμικά μέτρα. Δεν είναι τόσο εύκολο για την ενεργειακά εξαρτώμενη Ευρώπη να προβεί σε επιδείνωση των σχέσεων της με την Ρωσία.
Στον αντίποδα το Κοινοβούλιο της Κριμαίας αποφάσισε πλήρη ανεξαρτητοποίηση από το Κίεβο και επιθυμία ένωσης με την «μητέρα Ρωσία». Ως «απάντηση» η ρωσική Δούμα αποφάσισε την ψήφιση νομοσχεδίου που θα απλοποιήσει την προσάρτηση της Κριμάιας στην ρωσική επικράτεια.
Ο Πούτιν γνωρίζει ότι, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, βρίσκεται σε θέση ισχύος και το εκμεταλλεύεται εις το έπακρον, προκειμένου να διαπραγματευτεί από όσο καλύτερη θέση γίνεται.
Όπως σας είχαμε γράψει άλλωστε, είναι πρακτικά αδύνατο για τους Ρώσους να εγκαταλείψουν τις περιοχές της Ουκρανίας που συνορεύουν μαζί τους, πόσο μάλλον την Κριμαία, η οποία βάσει τελευταίων εξελίξεων πρέπει να θεωρείται «τελειωμένη υπόθεση» για το Κίεβο. Μάλιστα ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, έχει ήδη υπογράψει διαταγή κατασκευής γέφυρας που θα συνδέει την κριμαϊκή Χερσόνησο με το ανατολικό άκρο της Ρωσίας.
Παρά τις προφορικές απειλές της Δύσης, Ρωσία και Κριμαία προχωρούν κανονικά τον «γάμο» τους και ενδεχόμενα έπεται συνέχεια της ρωσικής διείσδυσης στις ρωσόφωνες περιοχές, όπου ακτιβιστές καταλαμβάνουν κυβερνητικά κτήρια και υψώνουν ρωσικές σημαίες.
Η Δύση ψάχνει απεγνωσμένα συνταγές αποδυνάμωσης του Πούτιν αλλά μέχρι στιγμής ανεπιτυχώς και ίσως τα επιτελεία των παγκοσμιοποιητών σκέφτονται ήδη πιο ακραία σενάρια…
ΠΥΓΜΗ.gr
Ο Άσαντ στηρίζει τον Πούτιν

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, το καθεστώς του οποίου έχει υποστηριχθεί από τη Μόσχα στον πόλεμο που διεξάγει εναντίον των ανταρτών, εξέφρασε την «αλληλεγγύη» του στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν όσον αφορά στην ουκρανική κρίση, μετέδωσαν συριακά
κρατικά Μέσα Ενημέρωσης.
Σε ένα τηλεγράφημα που έστειλε στον Ρώσο πρόεδρο και μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, ο Άσαντ «εκφράζει την αλληλεγγύη της Συρίας προς τις προσπάθειες του κ. Πούτιν να αποκαταστήσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ουκρανία μπροστά στις απόπειρες ανατροπής της νομιμότητας και της Δημοκρατίας προς όφελος εξτρεμιστών τρομοκρατών».
Χαιρέτισε τη «σοφή πολιτική ηγεσία» του Πούτιν και το «σεβασμό του στη διεθνή νομιμότητα που διέπει τις σχέσεις μεταξύ των λαών και των εθνών».
Ο πρόεδρος της Συρίας επαναβεβαίωσε τη στήριξη της χώρας του σε μια «προσέγγιση λογική, ειρηνική, η οποία επιδιώκει να αποκαταστήσει μια παγκόσμια τάξη βασισμένη στη σταθερότητα και αγωνίζεται ενάντια στον εξτρεμισμό και στην τρομοκρατία».
Η Ρωσία αποτελεί έναν από τους λιγοστούς συμμάχους του καθεστώτος του Άσαντ, προσφέροντάς της διεθνή διπλωματική κάλυψη, ενώ συνεχίζει να της παραδίδει οπλισμό.
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.