Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΠΓΔΜ: Κι άλλη… ανακάλυψη τάφου του μεγάλου στρατηλάτη



Τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου υποστηρίζει ότι ανακάλυψε ένας Κροάτης στα Σκόπια. Εδώ και μήνες Σκοπιανοί αρχαιολόγοι, με τη συνεργασία και «ερευνητών» από άλλες χώρες, διεξάγουν ανασκαφές στην περιοχή του χωριού Κρνιλίστε.

Ένας από τους μετέχοντες στις ανασκαφές, ο Κροάτης Ντομαγκόζ Νίκολιτς, υποστηρίζει ότι στο σημείο βρίσκεται ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, βασιζόμενος σε αρχαίες επιγραφές που βρήκε κοντά στο χωριό. Ο υπεύθυνος των ανασκαφών, ο Σκοπιανός αρχαιολόγος Ντράγκι Μιτρόφσκι, προς τιμήν του, πάντως, απέρριψε τις θεωρίες του Κροάτη.
Ωστόσο, η θεωρία του Κροάτη έχει βρει πρόσφορο έδαφος στην κοινή γνώμη και τα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ, ενώ στον χώρο όπου κρύβεται ο υποτιθέμενος τάφος του Αλεξάνδρου, δεν παρέλειψαν να παραστούν και αξιωματούχοι του κόμματος VMRO του Γκρουέφσκι, του γραφικού πρωθυπουργού που έχει γεμίσει τις πλατείες των Σκοπίων με κολοσσιαία αγάλματα ηρώων, την εθνικότητα των οποίων επιχειρεί να οικειοποιηθεί.
Άλλωστε, οι εκλογές στην ΠΓΔΜ πλησιάζουν και ο Αλέξανδρος πρέπει, ξανά, όπως φαίνεται, να τύχει νέας εκμετάλλευσης από τους κάπηλους των βορείων μας συνόρων.
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.