Σελίδες

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

«Παχιά λόγια» Ομπάμα για την Ελλάδα

oel

 

Η ελληνοαμερικανική φιλία «παραμένει τόσο ισχυρή όσο ποτέ άλλοτε» τονίζει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, στη φετινή διακήρυξή του για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.
Με θερμά λόγια για την Ελλάδα, την οποία θεωρεί «πολύτιμη σύμμαχο» (πολύτιμο τσιφλίκι συμπληρώνουμε εμείς), ο Αμερικανός ηγέτης υπογραμμίζει τη «συνεχή υποστήριξη» των ΗΠΑ προς τον Ελληνικό λαό. Βέβαια…

«Σχεδόν δύο αιώνες πριν, ο Ελληνικός λαός διεκδίκησε την ανεξαρτησία του και ξεκίνησε ένα μακρύ αγώνα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη γενέτειρά της», αναφέρει στην αρχή της διακήρυξης ο πρόεδρος Ομπάμα, σημειώνοντας ότι «Ελληνοαμερικανοί διέσχισαν ωκεανούς για να πολεμήσουν για την ελευθερία της πατρίδας των προγόνων τους και στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους και στο Ψυχρό Πόλεμο, η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες στάθηκαν δίπλα-δίπλα.
«Την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας τιμούμε τις βαθιές συνδέσεις μεταξύ των δύο εθνών μας και γιορτάζουμε τα δημοκρατικά ιδεώδη στην καρδιά της κοινής ιστορίας μας».
Στην συνέχεια, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τονίζει ότι «η αμερικανική μορφή της διακυβέρνησης οφείλει πολλά στη μικρή ομάδα των ελληνικών πόλεων-κρατών που πρωτοστάτησε στη δημοκρατία χιλιάδες χρόνια πριν.
«Όπως οι ελληνικές αρχές καθοδήγησαν τους Ιδρυτές μας, η ελληνική αρχαιότητα έχει εμπνεύσει γενιές, από συγγραφείς και ακτιβιστές, αρχιτέκτονες και εφευρέτες.
Εμείς να θυμίσουμε την δήλωση του Ομπάμα στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, όπου συνεχάρη του Τούρκους για το 1919 και την μετέπειτα νίκη έναντι των Ελλήνων: «Η Τουρκία στο τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου θα μπορούσε να είχε παραδοθεί στις ξένες δυνάμεις που προσπαθούσαν να διεκδικήσουν εδάφη της ή επεδίωκαν να ανασυστήσουν μια αρχαία αυτοκρατορία.»
Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε…




pygmi.gr

1 σχόλιο:

  1. Δεν μασάμε πιά Πρόεδρε! Παρ' ότι σύμμαχοι μας έχετε βγάλει το μάτι ουκ ολίγες φορές και συνεχίζετε απτόητοι. Κρίμα και σε συμπαθούμε, αλλά μας απογοήτευσες οικτρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.